Obavijesti

Sport

Komentari 53

Kiks Bayerna odgodio je feštu, slavili Kramarićevi i Kovačevi

Kiks Bayerna odgodio je feštu, slavili Kramarićevi i Kovačevi
1

Sve je u Münchenu bilo spremno za proslavu naslova prvaka Njemačke, ali pokvario ju je Andre Hahn golom za konačnih 1-1 protiv Borussije (M). Kramarić i Kovač korak su bliže ostanku

VIDEO

Allianz Arena pričekat će na slavlje prvog od moguća tri velika trofeja ove sezone. Minhenski Bayern remizirao je s Borussijom Mönchengladbach 1-1 na svom stadionu i tako propustio osigurati 26. naslov prvaka Njemačke. Dva kola prije kraja Bavarci imaju pet bodova više od Borussije Dortmund i feštu će morati preseliti za sljedeći tjedan, kad gostuju kod Ingolstadta.

Guardiolina je momčad vodeći gol zabila već u šestoj minuti, kad je Joshua Kimmich ubacio iz kuta, a Thomas Müller s desetak metara udaljenosti pogodio suprotni kut. Kumovao je tom golu i Juan Bernat jer je prevario gostujućeg golmana Yanna Sommera kada je naizgled krenuo na loptu pa je pustio u gol. Izjednačio je Andre Hahn 18 minuta prije kraja.

Kiks Bayerna dočekala je drugoplasirana Borussia Dortmund koja je razbila Wolfsburg 5-1 (Kagawa 7', Ramos 9', Reus 59', Aubameyang 77', 78'). Nada za Tuchelovu družinu je vrlo tanka, ali i dalje postoji, a izravan sudar s Bayernom imat će za titulu pobjednika Njemačkog kupa u finalu 21. svibnja.

Hrvati koji se sa svojim klubovima bore za ostanak upisali su važne pobjede nakon preokreta. Andrej Kramarić asistencijom je pomogao svom Hoffenheimu da svlada Ingolstadt (2-1) na svom stadionu kad je omogućio Marku Uthu da u 37. minuti zabije za izjednačenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski je reprezentativac mogao postati potpuni junak da je u 53. minuti realizirao penal. Nije mu uspjelo, njegov je udarac pročitao Orjan Nyland, ali je njegov suigrač Nadiem Amiri četiri minute prije kraja ipak upotpunio preokret kojim je Hoffenheim gotovo osigurao ostanak u eliti.

Neiskorišteni penal dogodio se i na utakmici Darmstadta i Eintrachta iz Frankfurta kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ali u korist nekadašnje desetke "vatrenih" jer je njegov skinuo šut Sandra Wagnera pri vodstvu Darmstadta 1-0.

Bio je to prijeloman trenutak jer su završnici utakmice Hasebe i Aigner zabili dva gola za veliki preokret i pobjedu Eintrachta kojom se pomiču na 16. poziciju, onu koja jamči razigravanje za ostanak na kraju sezone.

Tin Jedvaj s klupe je pratio pobjedu Bayera protiv Herthe 2-1 kojom su "apotekari" osigurali treće mjesto i izravan plasman u Ligu prvaka.

Bundesliga, 32. kolo:

  • Bayern München - Borussia Mönchengladbach 1-1
  • Borussia Dortmund - Wolfsburg 5-1
  • Mainz - HSV 0-0
  • Darmstadt - Eintracht Frankfurt 1-2
  • Hannover - Schalke 1-3
  • Hoffenheim - Ingolstadt 2-1
  • Bayer Leverkusen - Hertha 2-1
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka