Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kinezi divljaju tržištem, Conte se brine zbog njihove ofenzive

Kinezi divljaju tržištem, Conte se brine zbog njihove ofenzive
1

Igrači moraju biti ponosni što igraju u Premiershipu, jer je ovo najbolja liga na svijetu, rekao je trener Chelsea Antonio Conte na temu kineskog divljanja nogometnim tržištem

VIDEO

Menadžera engleskog nogometnog velikana Chelsea Antonia Contea brine rastrošnost kineskih klubova koji nevjerojatnim ponudama vabe ponajbolje svjetske nogometaše.

- Kinesko tržište prijeti svim klubovima na svijetu. Moramo se koncentrirati na svoj posao i ne razmišljati o nevjerojatnim iznosima koje kineski klubovi nude igračima - kazao je talijanski stručnjak.

Posljednji u nizu poznatih igrača koji sele u Kinu je Brazilac Oscar koji napušta redove Chelsea i za 60 milijuna eura odštete trebao bi preseliti u Shanghai SIPG-u kojeg vodi portugalski stručnjak Andre Villas-Boas.

- Kod velikih ponuda ponekad je potrebno razmišljati o najboljem interesu kluba, premda se to može pokazati pogrešnim potezom i možete biti kažnjeni zbog takve odluke - dodao je Conte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Talijanski stručnjak smatra kako će dio igrača ipak odbiti kineske 'nemoralne ponude' jer igranje u Premiershipu predstavlja 'čast i priliku za napredovanje'.

- Igrači moraju biti ponosni što igraju u Premiershipu, jer je ovo najbolja liga na svijetu - dodao je Conte koji je londonske 'Bluese' preuzeo ovoga ljeta.

Redove Chelsea je u siječnju ove godine napustio Ramires preselivši u Jiangsu Suning za 25 milijuna eura, a sada je na izlaznim vratima Stamford Bridgea i Oscar.

Kineski klubovi su tijekom posljednjeg zimskog prijelaznog roka potrošili oko 350 milijuna eura, najviše od svih liga na svijetu. Primjerice, engleski klubovi su tijekom posljednjeg zimskog prijelaznog roka (siječanj - veljača) potrošili 253 milijuna eura.

Prije četiri godine kineski klubovi su na pojačanja potrošili manje od 50 milijuna eura, 2103. taj se iznos popeo na 75 milijuna eura, a godinu dana kasnije probijena je granica od 100 milijuna eura (110).

U zimu 2015. potrošeno je 170 milijuna eura, a prošle zime 350 milijuna. Nova kineska sezone počinje u ožujku, a nagađa se kako će ovoga siječnja klubovi potrošiti više od 400 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu