Obavijesti

Sport

Komentari 8

Kopljar: Za mene i Kauboje je dobro što sam preskočio SP

Kopljar: Za mene i Kauboje  je dobro što sam preskočio SP
2

29 PUTNIKA Lino Červar odveo je reprezentaciju u Poreč na prvi dio priprema za Europsko prvenstvo. Među povratnicima je Marko Kopljar, koji je zbog ozljede koljena propustio prošlo prvenstvo

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija krenula je u ponedjeljak u Poreč pod vodstvom izbornika Line Červara na prvi dio priprema za Europsko prvenstvo. Kauboji će tamo trenirati do 7. svibnja. 

Ovo je prvo službeno okupljanje pod vodstvom Červara, a u Poreču će trenirati 29 reprezentativaca. Bivši kapetan reprezentacije Marko Kopljar propustio je pripreme i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj zbog problema s koljenom, sad je spreman.

- Mnogo sam bolje što se tiče ozljede. Moram reći da nisam povratnik u reprezentaciju jer smatram da nisam ni otišao. Zbog situacije s koljenom morao sam nažalost izostati, ali mislim da je i za mene i za reprezentaciju dobro što sam preskočio jedno prvenstvo i što spreman mogu nastaviti. Veselim se što sam ponovno dio reprezentacije i što ćemo ponovno svi raditi zajedno na treninzima. Na ovom prvom okupljanju imamo nešto veći kadar. Kadar se definitivno proširio, ali to je dobro. Na ovim prvim pripremama sigurno ćemo raditi na upoznavanju, kao i na drugim pripremama pred ljeto, a onda pravi rad kreće od desetog mjeseca - kazao je Kopljar i dodao:

 - Uspio sam se odmoriti i sad sam još više motiviran. Nedostaju mi jače utakmice i dat ću sve od sebe da do kraja sezone pomognem klubu - rekao je Kopljar o Veszpremu koji se slavljem nad Montpellierom plasirao na Final Four Lige prvaka.

- Europsko prvenstvo je najteže jer nema slabijih utakmica. Sve reprezentacije su na visokom nivou. Nama je cilj da do završnih priprema vidimo tko će biti spreman za prvenstvo, a ono što je najbitnije je da svi budemo zdravi i da možemo pokazati svu našu kvalitetu - dodao je Kopljar.

Među onima koji su krenuli u Poreč je i Luka Cindrić.

- Moram reći da mi je vrlo drago biti u reprezentaciji i igrati za reprezentaciju. Svi ovi dečki su mi prijatelji, a neki i klupski suigrači kroz karijeru. Imamo i nekoliko novih momaka i svi jedva čekamo da krenemo trenirati zajedno. Bitno je da imamo dosta vremena do početka Europskog prvenstva i moramo na taj put krenuti bez pritiska. Imamo vremena da se što bolje uigramo kako bi napravili što bolji rezultat pred domaćim navijačima - kazao je Cindrić koji je u posljednjoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Flensburga sa sedam golova pogurnuo Vardar na Final Four.

- Ovo je povijesni uspjeh kluba, za to smo radili cijelu sezonu i ostvarili smo veliki uspjeh. U odličnoj smo formi svi u klubu i igramo vrlo dobro. Mislim da ćemo, bez obzira na to što smo prvi put na Final Fouru, biti vrlo neugodan protivnik za sve - dodao je Cindrić.

Červarovih 29 igrača za pripreme

Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Stevanović (PPD Zagreb), Filip Ivić (Kielce), Ivan Pešić (Meškov Brest),Manuel Štrlek (Kielce), Lovro Mihić (Wisla Plock), David Mandić (Izviđač Ljubuški), Valentino Ravnić (Umag), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Nantes), Ivan Vida (Dubrava), Josip Božić Pavletić (Nexe), Igor Vori (PPD Zagreb), Tin Kontrec (PPD Zagreb), Krešimir Kozina (Füchse), Stipe Mandalinić (PPD Zagreb), Marko Mamić (Dunkerque), Sandro Obranović (Pick Szeged), Jakov Gojun (Füchse), Josip Šarac (Izviđač Ljubuški), Luka Cindrić (Vardar), Igor Karačić (Vardar), Lovro Jotić (PPD Zagreb), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Marko Kopljar (Veszprem), Šime Ivić (Wisla Plock), Marino Marić (MT Melsungen)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani