Obavijesti

Sport

Komentari 1

Krajan o Španjolcima u prvom kolu: Ždrijeb nas nije pomazio

Krajan o Španjolcima u prvom kolu: Ždrijeb nas nije pomazio
1

Španjolci su mi prije ždrijeba zapeli za oko kao reprezentaciju koju bi bilo dobro izbjeći. No dobro, mi smo domaćini i dvorana nam odgovara više nego njima, rekao je Željko Krajan

VIDEO

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan prokomentirao je ždrijeb Svjetske skupine za sljedeću godinu koji je našim tenisačima u prvom kolu dodijelio domaćinstvo protiv Španjolske.

- Ždrijeb nas nije pomazio. Zapeli su mi za oko prije izvlačenja kao reprezentacija koju bi bilo dobro izbjeći, ali se to nije dogodilo. Idemo na vrlo jaku reprezentaciju koja se, kako se čini, opet okuplja u najjačem sastavu. Izgleda da su odlučili ponovno pokušati napraviti velik rezultat, sakupljaju najjače snage u želji da to ostvare - rekao je izbornik Željko Krajan koji će u ovom dvoboju biti u nesvakidašnjoj situaciji, jer će s druge strane imati suparnicu, proslavljenu španjolsku tenisačicu Conchitu Martinez, pobjednicu Wimbledona iz 1994. godine.

U protekle dvije sezone Španjolci su se natjecali u Prvoj skupini Euro-afričke zone, a povratak u Svjetsku skupinu izborili su 5-0 pobjedom na gostovanju u Indiji, gdje su u španjolskom sastavu bili Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano Lopez i Marc Lopez. Hrvatska će od 3. do 5. veljače ugostiti Španjolce u dvorani.

- Pozitivno je što smo domaćini, igranje u dvorani nam više odgovara nego da smo u gostima, a to bi sigurno bilo na zemlji - zaključio je Krajan.

U četvrtfinalu možda na Srbiju

Tako je bilo u jedinom dosadašnjem dvoboju Španjolske i Hrvatske. odigranom u Valenciji 2003. godine, a domaćin je slavio s 5-0.

Za Španjolsku su igrali Juan Carlos Ferrero, Carlos Moya, Alex Corretja i Albert Costa, a vodio ih je Jordi Arrese. Hrvatsku su predstavljali Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Lovro Zovko i Mario Radić, pod izborničkim vodstvom Nikole Pilića.  

Pobjednik susreta Hrvatska - Španjolska igrat će u četvrtfinalu s boljim iz okršaja Srbija - Rusija. Četvrtfinale je na rasporedu od 7. do 9. travnja.

Hrvatska bi u četvrtfinalu bila domaćin Srbiji, a u slučaju dvoboja s Rusijom naši bi tenisači gostovali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu