Obavijesti

Sport

Komentari 153

Krajan: Teško je biti pametan, ali dečkima ništa ne zamjeram

Krajan: Teško je biti pametan, ali dečkima ništa ne zamjeram
1

Zajedništvo koje imamo bila je najveća snaga u ove dvije godine. Došli smo s razlogom ovdje, bili smo blizu i malo nam je nedostajalo, no ne trebamo brinuti za budućnost, tvrdi Željko Krajan

VIDEO

Što reći, teško je sad biti pametan. Bili smo toliko blizu, Marin je vodio 2-0 u setovima, ali treba čestitati Argentincima. Svaka čast Del Potru i Delbonisu, odigrali su fenomenalan tenis. Ivo nije bio na nivou na kojem može biti. Nemam što zamjeriti svojim igračima, rekao je izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan nakon argentinskog trijumfa u Areni Zagreb.

Težak je to bio dan za hrvatski tenis. Prvo je Marin Čilić izgubio od Juana Martína del Potra, a potom je Ivo Karlović ostao kratak protiv Federica Delbonisa. Hrvatska je prvi put ispustila vodstvo 2-1 nakon drugog dana, a Argentina je postala tek treća reprezentacija koja je u 35 godina preokrenula takav zaostatak u finalima.

- To su čari Davisova kupa, ovakve se stvari događaju. Na žalost, ovaj je put otišlo na krivu stranu. I dalje možemo biti ponosni na to što smo napravili, ja sam ponosan na ono što su momci napravili u one dvije godine i treba im čestitati - dodao je Krajan za HRT.

- Zajedništvo koje imamo bila je najveća snaga u ove dvije godine. Došli smo s razlogom ovdje, bili smo blizu i malo nam je nedostajalo, no ne trebamo brinuti za budućnost. Imamo sjajne igrače, bit će sigurno još prilika - nastavio je Krajan koji nije očajavao zbog izgubljenog finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karlović nije bio na nivou protiv Delbonisa u ključnom, petom meču. Previše je griješio, a Delbonis je bio iznimno koncentriran i odveo "gauče" prvi put do "salatare".

- Ivo je 20. igrač na svijetu, dao je sve od sebe, ali nije mu bilo lako. Bilo mu je čudno doći u reprezentaciju jer ga nije bilo četiri godine, ali on je pristao na to jer Borna nije mogao igrati. Hvala mu na tome što se odazvao, na žalost nije uspio, ali idemo dalje - kazao je Krajan.

Reprezentaciju dogodine očekuje novo domaćinstvo na startu Svjetske skupine. Bit ćemo domaćini Španjolcima u vikendu od 3. do 5. veljače. Krajan ne razmišlja o napuštanju reprezentacije...

- Nema razloga da bilo tko od nas ode, dogodine ćemo možda opet biti u prilici za naslov. Bit će teško protiv Španjolaca, nakon dugo godina vratili su se u Svjetsku skupinu, ali opet igramo kući i finalisti smo. Sigurno možemo puno napraviti i sljedeće godine.

- Plan je da svi ostanu. Nismo još o tome pričali. Išli smo na osvajanje ove godine, bili smo stvarno blizu. Nadam se da momci nisu izgubili tu motivaciju. Ako nastavimo s ovim igračima, u ovom okruženju, mislim da ćemo još doći u priliku osvojiti - dodao je izbornik na konferenciji za novinare.

No na izravno pitanje hoće li većina ovih igrača biti u sastavu protiv Španjolske i s njim u izborničkoj ulozi, nije mogao dati potvrdan odgovor.

- Ne znam, ne velim da hoće ili da neće. Moramo razgovarati s dečkima, s ljudima iz Saveza. Prošle godine smo uspjeli naći zajednički jezik sa Savezom. Među nama se možda jesmo dogovorali, ali neke stvari još nismo, recimo, što bi se moglo poboljšati da se igrači osjećaju još bolje.

Krajan nema što zamjeriti Karloviću.

- Nije mu bilo lako igrati pod pritiskom da mora osvojiti poen. Dao je sve od sebe. Nije igrao najbolje u životu, ali dao je sve od sebe. Zahvaljujem mu što nam je došao pomoći - rekao je hrvatski izbornik, a osvrnuo se i na poraz Marina Čilića:

- Kad je Marin vodio 2-0 razmišljao sam da smo set do pobjede. Ništa više. Del Potro je od trećeg seta počeo brže igrati na forhendu. Možda mu je lob kroz noge na početku trećeg seta donio dodatno samopouzdanje. Marin u zadnja tri seta nije servirao kao u prva dva, kad je bio nevjerojatan. Kako je Del Potro igrao u petom setu, bilo je teško nositi se s njim.

- Kad igraš doma, na šest poena si od meča, osjećaš da si blizu. Stvari se brzo preokrenu. Danas su se okrenule protiv nas. Očito nismo zavrijedili pobjedu, oni jesu. Čestitke Del Potru za to što se borio i Delbonisu za ovakav meč kakav je odigrao. Nemam što zamjeriti mojim dečkima - zaključio je Krajan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener