Obavijesti

Sport

Komentari 44

Kralj zemlje: Rafa Nadal dobio Murraya za svoj 100. finale...

Kralj zemlje: Rafa Nadal dobio Murraya za svoj 100. finale...
4

Nadal je u polufinalu izbacio Murraya nakon dva sata i 43 minute igre 2-6, 6-4, 6-2. Španjolcu je to deseti finale u Monte Carlu i 100. finale na ATP turnirima...

VIDEO

Španjolski tenisač Rafael Nadal izborio je mjesto u svom desetom finalu Monte Carlo Mastersa, što mu je ujedno i stoto finale na ATP turnirima u karijeri, pobijedivši u subotnjem polufinalu Britanca Andyja Murrayja s 2-6, 6-4, 6-2 nakon dva sata i 43 minute igre.

Bio je to treći dvoboj Nadala i Murrayja u polufinalima na zemlji u Monte Carlu i treća pobjeda španjolskog tenisača koji sada vodi 17-6 u njihovim srazovima. Murray je odlično otvorio meč i s dva breaka uvjerljivo osvojio prvi set. Ravnopravna borba u drugom setu je potrajala do sedmog gema, kad je Nadal po drugi put oduzeo servis Murrayju i poveo 4-3.

Britanac je u trećem setu dopustio suparniku da s dva breaka povede 5-1, što je protiv Nadala na zemljanoj podlozi nenadoknadiva prednost. Nakon dva sata i 43 minute igre, te četiri neiskorištene meč-lopte, Španjolac je uspio realizirati petu za pobjedu kojom je stigao do desetog finala u Monte Carlu, a prvog nakon 2013. godine, kad je u dvoboju za naslov Novak Đoković prekinuo Nadalov pobjednički niz od osam uzastopnih trofeja u što je ugradio učinak 46-0.

Monfils protiv Nadala

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Francuski tenisač Gael Monfils probio se u subotu do svog prvog finala na turniru Masters 1000 serije u Monte Carlu pobijedivši sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsongu s uvjerljivih 6-1, 6-3 za 69 minuta.

Bio je to sedmi dvoboj Monfilsa i Tsonge, ali prvi na zemljanoj podlozi, te treća pobjeda trenutno 16. tenisača svijeta koji je ove sezone već bio finalist u Rotterdamu, a na šesti naslov u karijeri čeka od Montpelliera 2014. godine.

Od dosadašnjih pet naslova Monfils je osvojio samo jedan na zemlji i to prvi, 2005. godine u poljskom Sopotu, a u nedjelju će pokušati osvojiti svoj prvi trofej na turnirima Masters 1000 serije, nakon što je dvaput gubio finala u pariškom Bercyju (2009. i 2010.).

ATP Monte Carlo - polufinale:

Rafael Nadal (Špa/5) - Andy Murray (VB/2) 2-6, 6-4, 6-2

Gael Monfils (Fra/13) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/8) 6-1, 6-3

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi