Obavijesti

Sport

Komentari 29

Hrvatska sjajno otvorila SP u Italiji: Pobjeda protiv Argentine

Hrvatska sjajno otvorila SP u Italiji: Pobjeda protiv Argentine
5

Hrvatske odbojkašice pobijedile su Argentinu u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Italiji. Igračice Angela Vercesija pobijedile su Južnoamerikanke 3-1 u setovima...

VIDEO

Na putu do dvorane u autobusu nisu prestajale pjevati, na predstavljanju osmijesi im nisu silazili s lica, a uvjereni smo da će se djevojke Angela Vercesija u istom raspoloženju i vraćati u hotel. Hrvatske odbojkašice sjajno su otvorile Svjetsko prvenstvo u Italiji. U prvoj su utakmici u Rimu pobijedile Argentinu 3-1 u setovima (25-17, 26-28, 26-24, 25-19).

Dominirale su Hrvatice u prvom setu koji su osvojile bez većih problema. No u drugi set kao da je ušla neka druga reprezentacija. Argentina je od samog početka dominirala i na kraju uzela set s 28-26. U trećem setu naše su se odbojkašice ponovno mučile, no osvojile su ga nekako zahvaljujući raspoloženima Samanti Fabris i Maji Poljak.

U posljednji je set Hrvatska preslikala igru iz prvog i Argentini nije bilo spasa. Dojmljiva je bila Fabris koja je autorica i pobjedničkog poena za slavlje Hrvatske na otvaranju Svjetskog prvenstva. Kod Hrvatske najbolja je bila spomenuta Fabris s 11 poena, po 10 su skupile Senna Ušić i Mia Jerkov, osam Sanja Popović... Kod Argentinki najbolja kapetanica hrvatskih korijena Paula Nizetich sa 15 poena.

Vercesi motiviran protiv Argentine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljivo je bilo gledati Angela Vercesija. Temperamentni Brazilac na hrvatskoj je klupi bio posebno motiviran protiv Argentine. Niti sekundu nije sjeo na klupu, 'igrao' je zajedno sa svojim reprezentativkama tijekom cijelog susreta. U nekoliko je navrata 'uklizao' uz sami rub terena i vjerojatno se potrošio i više od nekih naših igračica.

- Ne želim da cure razmišljaju kako mogu proći skupinu, nego da mogu osvojiti medalju - najavio je prije prvenstva velike stvari Vercesi.

Kako sada izgleda, sve ide po planu. Iduća utakmica na rasporedu je sutra u 20 sati. Na drugoj strani bit će domaće odbojkašice i jedne od glavnih favoritkinja za zlato, Talijanke.

PRVI SET: Hrvatska - Argentina 25-17

Hrvatske su odbojkašice osvojile prvi set protiv Argentine 25-17. Odlično su Hrvatice krenule u utakmicu, dominirale su u prvom setu i na kraju bez većih problema osvojile set. Senna Ušić Jogunica bila je najbolja na otvaranju sa šest poena, Sanja Popović dodala je četiri, a Mia Jerkov tri. Djevojke su odlične bile i na servisu sa četiri asa, od čega dva Mije Jerkov.

DRUGI SET: Hrvatska - Argentina 26-28

U drugom setu problemi su krenuli već na samom početku. Argentina je povela, Hrvatska izjednačila na 3-3, okrenula na 8-3 i onda opet stala. Argentinke su povele 9-8 i već tada bilo je jasno da će Vercesijeve djevojke imati problema u drugom setu. Do samog kraja izmjenjivale su se naše djevojke s Argentinkama u vodstvu, na kraju imale čak i dvije set lopte, no nisu ih iskoristile. Umjesto toga, Argentinke su odlično servirale i zasluženo izjednačile u setovima.

TREĆI SET: Hrvatska - Argentina 26-24

U treći set hrvatske su odbojkašice nastavile s lošom igrom iz drugog seta. Argentinke su vodile do samog kraja, no kod 22-22 kao da se Hrvatice bude iz sna. Konačno su povele te su na kraju iskoristile drugu set loptu za vodstvo 2-1. Servis ponovno nije išao, no ovoga puta spasile su nas Samanta Fabris i Maja Poljak. Još jedan set treba nam za pobjedu.

ČETVRTI SET: Hrvatska - Argentina 25-19

Hrvatska je pobijedila Argentinu 3-1 u setovima. U četvrtom setu hrvatske su se odbojkašice probudile i od samog početka dominirale nad Južnoamerikankama. Samanta Fabris bila je nazadrživa i za kraj je imala 11 poena među kojima je bio i onaj odlučujući za pobjedu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...