Obavijesti

Sport

Komentari 63

Kreće NFL ludnica: Seattle brani titulu, velikani napadaju

Kreće NFL ludnica: Seattle brani titulu, velikani napadaju
1

Odmah će nam prva utakmica ponuditi pravi spektakl. Sjajna obrana Seattlea protiv opasnog napada Packersa. Russell Wilson i Aaron Rodgers na suprotnim stranama

VIDEO

Seattle i Green Bay u noći s četvrtka na petak otvaraju novu NFL sezonu. Seahawski su prošle sezone na veličanstven način došli do titule i ove su sezone jedni od najvećih favorita.

Odmah će nam prva utakmica ponuditi pravi spektakl. Dva sjajna quarterbacka Russell Wilson i Aaron Rodgers na suprotnim stranama. Sjajna obrana Seattlea protiv opasnog napada Packersa.

Predsezona je trajala mjesec dana, a tri su momčadi bile stopostotne. NY Giantsi su dobili svih pet utakmica u predsezoni, a po četiri su dobili Baltimore i Minnesota. Očito će Giantsi i Ravensi ove sezone biti jako opasni. To su dvije momčadi koje su osvojile dva posljednja Super Bowla prije ovogodišnjeg. Eli Manning, quarterback NY Giantsa, nije briljirao lani, ali sad bi opet mogao biti u pravom izdanju.

Momčadi su u NFL-u podijeljene u osam divizija. Svaka broji četiri momčadi. Po 16 će utakmica u regularnom dijelu sezone odigrati svaka momčad. Regularna sezona traje do kraja prosinca. Idemo najaviti diviziju po diviziju:

AFC East

New England već godinama dominira u ovoj diviziji. Prije dvije godine je igrao Super Bowl, a zadnje je dvije godine igrao finale Američke konferencije. Bill Belichick i Tom Brady su zajedno uzeli tri naslova i sad idu po četvrti. Patriotsi su po mnogim stručnjacima jedni od najvećih favorita ove sezone. NY Jetsi imaju novog quarterbacka. Stigao je Michael Vick iz Philadelphije, ali će svejedno starter biti Geno Smith. Jetsi su u sjeni Patriotsa i tako bi trebalo biti i ove sezone. Miami će biti solidan, a od Buffala se ne očekuju velike stvari. New England je prošle godine u ovoj diviziji imao omjer 12-4.

AFC North

Ovo će biti jedna od najizjednačenijih divizija. Cincinnati, Pittsburgh i Baltimore bi se trebali boriti za prvo mjesto, a ne treba otpisati ni Cleveland koji ima novog quarterbacka. Johnny Manziel je nova nada Brownsa. Nosi nadimak "Johnny Football" i od njega se očekuju velike stvari. Baltimore je uzeo titulu prije dvije sezone, a Pittsburgh i Cincinnati su uvijek jako opasni. Prošle su godine diviziju osvojili Cincinnati Bengalsi. Imali su omjer 11-5, a ove se sezone ipak očekuje puno žešća i dramatičnija borba.

AFC South

Indianapolis je prošle godine dominirao u ovoj diviziji. Bio je prvi s omjerom 11-5. Tennessee, Jacksonville i Houston nisu bili dorasli Coltsima. Opet je Indianapolis prvi favorit. Predvodi ih sjajni quarterback Andrew Luck. On je već napravio dosta sjajnih stvari u kratkoj NFL karijeri i sigurno će idućih godina biti jedan od najboljih igrača u ligi.

AFC West

Denver, San Diego i Kansas City. Sjajna divizija, prošle su godine ove tri momčadi prošle u doigravanje. Broncosi su bili na omjeru 13-3, Kansas na 11-5, a San Diego na 9-7. Bit će tu opet velika borba. Istina, Broncosi su predvođeni Peytonom Manningom prvi favoriti. Peyton je prošle godine igrao sjajno sve do finala. Ovaj je veliki quarterback imao briljantnu sezonu, a onda je potpuno zakazao u Super Bowlu protiv Seattlea. Denver je prošle sezone imao dominantan napad i na njegovim bi utakmicama i ove sezone trebalo biti puno poena.

NFC East

Uvijek je ovo jako izjednačena divizija. Philadelphia, NY Giantsi, Dallas i Washington. Bit će sve ga ove sezone. Prošle su godine Giantsi i Redskinsi bili slabi, ali sad se pogotovo od New Yorka očekuju puno bolje partije. Ovu je diviziju nezahvalno prognozirati. Tri bi se momčadi trebale boriti za prvo mjesto. Prošle je godine utakmica posljednjeg kola odlučila tko će proći u doigravanje. Eaglesi su pobijedili Cowboyse 24-22. Bila je to treća godina zaredom da je Dallas u zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone ostao bez doigravanja. Uvijek su ga dobili divizijski rivali.

NFC North

Green Bay, Chicago, Detroit i Minnesota. Još jedna divizija koja bi u Nacionalnoj ligi trebala biti jako izjednačena. Packersima ćemo zbog sjajnog Aarona Rodgersa dati malu prednost. Green Bay je prošle godine osvojio ovu diviziju, ali je ispao u prvoj rundi doigravanja od San Francisca. Sad ga mnogi stručnjaci vide još mnogo dalje. Green Bay bi trebao biti jedan od glavnih favorita Nacionalne lige. Mnogo će toga pokazati i prva utakmica protiv Seattlea.

NFC South

Carolina i New Orleans su prošle sezone dominirali ovom divizijom, a sad bi puno bolja trebala biti i Atlanta koja je prije dvije sezone igrala konferencijsko finale. Tampa Bay je autsajder i teško da će napraviti nešto više. New Orleans ima Drew Breesa. On je i dalje jedan od najboljih quarterbackova u NFL-u. Zbog njega ćemo Saintsima dati prednost u borbi za prvo mjesto.

NFC West

Seattle protiv San Francisca. To bi trebala biti borba za prvo mjesto. St. Louis i Arizona ipak nemaju tako jake momčadi. San Francisco i Seattle su prošle sezone igrali konferencijsko finale. Seahawksi su na domaćem terenu bili bolji. Seattle je imao jednu od najboljih obrana u povijesti NFL-a. Baš će ta obrana biti veliki adut i ove sezone. Obje bi ove momčadi trebale i mogle proći u doigravanje. San Francisco je posljednjih sezona odličan.

Odmah nam prvo kolo donosi nekoliko sjajnih obračuna. Peyton Manning će drugi put u karijeri igrati protiv “svojih” Indianapolis Coltsa. Lani je igrao prvi put i izgubio. Sad će domaćin biti Denver, valjda je zbog toga i u maloj prednosti.

New England gostuje kod divizijskog rivala Miamija. Dallas dočekuje San Francisco, a Baltimore igra protiv Cincinnatija. To su najjače utakmice koje se igraju u nedjelju. U noći s ponedjeljka na utorak igraju se još dvije utakmice. Detroit Lionsi dočekuju NY Giantse, a Arizona San Diego.

Čekali smo sedam mjeseci, a sad uživajmo u NFL majstorijama. Super Bowl 49. se igra 1. veljače iduće godine u Phoenixu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka