Obavijesti

Sport

Komentari 59

Barakude u četvrtfinalu Eura! Prosuli +5, Garcia nas spasio

Barakude u četvrtfinalu Eura!  Prosuli +5, Garcia nas spasio
1

Hrvatska je pobijedila Crnu Goru 11-10 i osigurala četvrtfinale Eura, ali nakon prave drame. Imali smo 10-5 u posljednjoj četvrtini, ali Crnogorci su nam napravili seriju 5-0. Garcia nam je u završnici donio pobjedu...

VIDEO

Treba imati živce za gledati utakmice naše reprezentacije, zar ne? Sve je izgledalo bajno i krasno, igrali smo maestralno, a onda se dogodila neobjašnjiva crna rupa, ali crnija nije mogla biti. U posljednju četvrtinu ušli smo s 10-5, laici bi rekli, sasvim dovoljno za pobjedu. No, Crnogorci su nam napravili nevjerojatnu seriju od 5-0 i doveli nas u pravu paniku u posljednjoj minuti.

Pokretanje videa...

00:13

Ipak, iskustvo je to koje prevladava u najtežim trenucima, a mi ga imamo na pretek. Xavi Garcia je poznatiji po asistencijama, ali ovaj put je preuzeo odgovornost na sebe i 'odalamio' po golu minutu prije kraja za 11-10 i teško stečenu pobjedu!

Nova tri boda donijela su nam prvo mjesto u skupini i direktan prolazak u četvrtfinale bez obzira na ishod u posljednjem kolu protiv Slovačke. Ali da je moglo lakše, e pa moglo je milijun puta lakše.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No krenimo otpočetka. Naši vaterpolisti su krenuli pod malom tremom, ali ona se razbila golom našem kapetana Bušlja. Nakon toga smo potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom. Vukao nas je povratnik Luka Bukić, a dubrovačka hobotnica Marko Bijač je bila nesavladiva. Pa čovjek je skupio čak 12 obrana, a jedan od najboljih igrača svijeta Aleksandar Ivović ostao je bez gola!

Protutnjali smo drugom i trećom četvrtinom s 4-2 u svakoj i činilo se da je to to. Igra je bila maestralna, obrana granitna i čvrsta, a Bijač nesavladiv. Ali onda je taj sjajan trenutak prekinula neobjašnjiva crna 'rupetina', ne rupa. Što god su puknuli u posljednjoj četvrtini, Crnogorci su zabili. Napravili su nam nevjerojatnu seriju od 5-0 i čak imali napad za vodstvo, ali Marko Bijač je to krasno skinuo.

Kako je Tucak spasio pobjedu: 'Šta smo se usrali, koji ku*ac?'
Kako je Tucak spasio pobjedu: 'Šta smo se usrali, koji ku*ac?'

Na muci se poznaju junaci, zar ne? E pa onda glavni junak ove priče je Xavi Garcia. Uzeo je loptu minutu prije kraja i golom zatrpao tu crnu rupu. Španjolac nas je spasio i doveo do pobjede od 11-10 u drami koju smo mogli izbjeći.

Na kraju moramo biti zadovoljni s tri boda i prvim mjestom koje nam je donijelo četvrtfinale, a to znači dva dana odmora više. Najbolji kod nas bio je Luka Bukić koji je zabio tri gola, a Garcia i Vrlić su dodali po dva. Joković, Lončar, Benić i Bušlje su po jednom zatresli mrežu. 

Crnogorce su predvodili Vidović, Petković, Brguljan i Obradović s dva gola...

Hrvatska za dva dana igra protiv Slovačke u utakmici koja će biti prestiž, a Njemačka igra protiv Crne Gore. To je susret koji će odlučivati o drugom putniku u eliminacijsku fazu.

U četvrtfinalu u srijedu igrat ćemo protiv boljega iz dvoboja između trećeplasiranog u skupini B (Rusija i Nizozemska) te drugoplasiranog iz skupine D (Grčka ili Gruzija), što će reći - vrlo vjerojatno čeka nas meč protiv Grčke.

Hrvatska - Crna Gora 11-10 (2-1, 4-2, 4-2, 1-5)

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu