Obavijesti

Sport

Komentari 15

Leicester je uspio u Ligi prvaka što niti jedan engleski klub nije

Leicester je uspio u Ligi prvaka što niti jedan engleski klub nije
1

NITKO KAO ONI Pobjedom nad Portom 'lisice' su postale prvi engleski klub koji je pobijedio u prve dvije utakmice skupine Lige prvaka, a grupu bi trebali proći bez većih problema

VIDEO

Leicesterova bajka nastavila se i ove sezone. Istina, ne u engleskom Premiershipu jer poslije šest kola imaju tri poraza, remi i dvije pobjede što ih postavlja na 12. poziciju.

Dakako, još ništa nije izgubljeno, a njihov trener Claudio Ranieri izjavio je kako je očekivati obranu naslova prvaka iluzorno zbog premoćne konkurencije. To demonstrira i Manchester City koji u šest kola ima šest pobjeda.

Međutim, u Europi je priča drugačija. 'Lisice' u svom debiju u Ligi prvaka izvukli su prolaznu skupinu. Tu su Porto, Kopenhagen i Club Brugge što za prvaka Engleske, tko god on bio, ne smije predstavljati nepremostivu prepreku. 

U prvom kolu 14. rujna Vardy, Mahrez i društvo slavili su 3-0 u Bruggeu čime su opravdali status favorita, a protiv momčadi koja također pretendira na prolazak u KO fazu snage su odmjerili jučer na svom King Power stadionu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Alžirska 'veza' za bodove

Leicester je i to odradio pobjednički golom velikog napadačkog pojačanja Islama Slimanija, Portu dobro poznatog napadača koji je prethodnih sezona nosio dres prvenstvenog im rivala Sportinga. Zabio je Alžirac u 25. minuti na asistenciju sunarodnjaka Riyada Mahreza, a rezultat 1-0 nije se mijenjao do kraja.

Oko 30 tisuća gledatelja svjedočilo je premijernoj i povijesnoj pobjedi Leicestera u Ligi prvaka te još jednom raritetnom postignuću - pobjedom nad Portom 'lisice' su postale prvi engleski klub koji je pobijedio u prve dvije utakmice skupine Lige prvaka.

Dakle, bajka se nastavlja, a u trećem kolu igraju doma protiv Kopenhagena koji ima četiri boda i nalazi se na drugom mjestu. Ukoliko i tu pobjede, šanse za prolazak skupine dodatno će porasti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Nema Kantea? Nema problema, tu je Amartey

Pored toga, razloga za optimizam pronalaze i u činjenici da polako ali sigurno pronalaze zamjenu za važnog N'Golo Kantea koji je ovo ljeto preselio u Chelsea. Njega mijenja Ganac Daniel Amartey koji je ove zime pristigao baš iz - Kopenhagena. Jučer je bio maestralan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića