Obavijesti

Sport

Komentari 9

Jedini preživjeli u Reyesovoj nesreći: Jose je žurio kući djeci

Jedini preživjeli u Reyesovoj nesreći: Jose je žurio kući djeci
7

Bili smo sjajno raspoloženi kao uvijek. Trebao je iznenaditi Noeliju i djecu. Vidio sam da vozi užasno brzo, a onda odjednom... Više nismo bili na cesti nego u zraku, kaže Jonathan Joni Reyes

VIDEO

Jose Antonio Reyes poginuo je u subotu 1. lipnja u prometnoj nesreći. Imao je 35 godina. Iza njega su ostale kćerkice Noelia i Triana, sin Josea Antonio Jr. iz prvog braka i supruga Noelia.

Reyes je bio za volanom Brabus Mercedesa S550. Vozio je 237 km/h. Sa njim su u autu bili bratići Jonathan 'Joni' Reyes i Juan Manuel Calderon. Obojica u svojim 20-im godinama.

Reyes pokopan, kćerkice su mu poručile: Naš tata, volimo te...
Reyes pokopan, kćerkice su mu poručile: Naš tata, volimo te...

Juan Manuel iz auta je izašao nekim čudom posve neozlijeđen, ali totalno šokiran. Mislio je da može spasiti rođake iz smrskanog i gorućeg automobila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:57

Prva pomoć, policija i vatrogasci zatekli su ga sa teškim opeklinama, jedva pri svijesti. Gotovo je i sam izgorio pokušavajući izvući Josea Antonia i Jonathana iz Mercedesa.

Danima se borio za život u bolnici. Drugi bratić, Jonathan, poginuo je na licu mjesta. Kao i Jose Antonio. Nekadašnji igrač Arsenalovih 'Nepobjedivih', Reala, Atletica, Seville u kojoj je igrao s našim Ivanom Rakitićem, osvajač pet Europskih liga... Idol Andaluzije.

Raquel uz neutješnu Reyesovu suprugu: Jaka si, izgurat ćeš...
Raquel uz neutješnu Reyesovu suprugu: Jaka si, izgurat ćeš...

Juan Manuel Calderon je preživio da ispriča svoju priču u pero kolegama iz El Munda koji su i rekonstruirali cijelu kobnu vožnju, od polaska iz Extremadure u 10:20 do tragedije u 11:45.

-  Bilo je sjajno raspoloženje kao i uvijek, ali nismo se slikali za Instagram kao što smo najčešće radili. Jose Antonio je htio iznenaditi kćeri i suprugu. Doznao je da ne igra protiv Cadiza pa je htio što prije doći do Seville. Čuo se s roditeljima koji su bili u shoppingu - priča Calderon.

- Mene i Jonathana je trebao iskrcati u Utreri, a on otići kući u Montequinto. Vidio sam da vozi strahovito brzo i onda odjednom... Više nismo bili na cesti. Auto je bio u zraku. Letjeli smo - rekao je Juan Manuel Calderon.

Letjeli su 30-ak metara i pri brzini od 237 km/h na sat zabili se u betonski blok debljine više od pola metra.

Reyes jurio 237 kilometara na sat, zbog tlaka puknula guma
Reyes jurio 237 kilometara na sat, zbog tlaka puknula guma

Za Josea Antonia i Jonathana Reyesa nije bilo spasa. Josea Manuela sudbina je poštedjela. Preživio je, a samo on zna s čime mora živjeti. Od vrhunskog raspoloženja i pravljenja planova o tome gdje će gledati finale Lige prvaka do tragedije. U djeliću sekunde.

Jose Antonio Reyes obožavao je brze aute. Bio je kolekcionar. Lamborghini, Ferrari, McLaren, Hamman 4x4... 

- Svako toliko zvučna nas je signalizacija u autu upozoravala da smo preblizu ogradi ili preblizu sredini autoputa - sjeća se Calderon aktivne i pasivne sigurnosti koja spašava živote vozača i putnika, ali ne može ništa ako se vozi 237 na sat.

Dan je bio predivan, sunčan. 31 stupanj, vidljivost perfektna. Ostali su tragovi 90 metara kočenja koje je ostavio 520 konjskih snaga moćan automobil.

Udarac u ogradu, let 30-35 metara. 'U zraku otpadaju dijelovi automobila', objasnili su automobilski eksperti s kojima su razgovarali kolege iz El Munda.

Sve su dežurne službe došle u najbržem moguće roku. Policija, vatrogasci, hitna... Mogli su jedino spasiti šokiranog i opečenog Calderona. Dvojici Reyesa nije bilo spasa. Josea Antonia identificirali su po tetovažama.

Calderon je, pokušavajući spasiti rođake, pretrpio opekline na 60% tijela. Još je uvijek hospitaliziran u seviljskoj bolnici 'Virgen del Rocio'.

Jose Antonio Reyes u legendu je ušao još prije 15 godina, zbog svoje igračke klase. Nekadašnji golman Reala i Valencije Santiago Canizares na Twitteru je napisao:

- Neprilagođena brzina je neodgovoran stav. U nesreći je bilo više žrtava osim vozača. Reyes ne zaslužuje počast kao da je bio heroj. Ali to ne znači da ne žalim zbog onog što se dogodilo i da se ne molim za njihove duše.

Ivan Rakitić na komemoraciji je rekao:

- Još ne možemo vjerovati. Još mislimo da ovo ne može biti istina, u šoku smo. Razmišljamo cijelo vrijeme o njegovoj supruzi, njegovim roditeljima i djeci. O svim ljudima koji su mu bili bliski. Želim im ovim putem poslati poruku podrške i ponuditi im pomoć kako god mogu.

Ivanova supruga Raquel, svojoj je prijateljici Noeliji Reyes poručila:

- Znam da si jako hrabra, da je pred tobom težak put, ali znam da ćeš izgurati sa snagom koju će ti pružiti tvoje princezice. Što god budeš trebala, mi smo tu. Budi snažna. Jose će ti pomoći s neba i zaštitit će vas.

Jose Antonio Reyes sahranjen je u rodnoj Utreri. Dan prije sprovoda lijes s njegovim tijelom bio je na Sevillinu stadionu Ramon Sanchez-Pizjuanu i tamo se od njega oprostilo više od 11 tisuća ljudi. Navečer je tijelo prevezeno u igračev rodni grad, a čitavu noć su uz lijes proveli obitelj i najbliži prijatelji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram