Obavijesti

Sport

Komentari 48

Lijevi bek Alexis Soto stiže u redove Dinama iz Argentine...

Lijevi bek Alexis Soto stiže u redove Dinama iz Argentine...
1

Dinamov sportski direktor Romeo Jozak bio je 22. travnja na utakmici Banfielda i nakon toga krenuo u akciju dovođenja olimpijskog reprezentativca Argentine Alexisa Sota (23)

VIDEO

Sportski direktor Dinama Romeo Jozak boravio je u Argentini prije dva tjedna, skautirao niz potencijalnih igrača za Dinamo. A tamošnji izvori napominju kako je u njegovom posebnom fokusu bio Alexis Soto, 23-godišnji branič argentinskog prvoligaša Banfielda.

Jozak je 22. travnja u Buenos Airesu pratio dvoboj Banfielda i Quilmesa (2-0), u kojem se želio uvjeriti u kvalitete lijevog braniča.

Alexis Soto rođen je 20. listopada 1993. godine, igra na poziciji lijevog beka, tržišna vrijednost iznosi mu 1,75 milijuna eura, a ove sezone skupio je 16 nastupa i upisao dvije asistencije.

Potencijalni igrač Dinama u tom je dvoboju igrao do 77. minute, a Banfield je stigao do pobjede golovima Sarmienta i Cvitanicha. Za Quilmes je u tom dvoboju 21. kola argentinske Primere svih 90 minuta igrao bivši igrač Dinama Adrian Calello.

Soto je igrao za Argentinu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, gdje je svlačionicu dijelio s nekim mladim zvijezdama Argentine poput Giovanija Lo Celsa (PSG), Angela Corree (Atletico Madrid) ili Giovannija Simeonea (Genoa).

Argentinski mediji navode kako je veliki cilj mladog braniča karijeru nastaviti u Europi, ali i kako Soto na stolu ima ozbiljnu ponudu brazilskog drugoligaša Goiasa.

Branič Banfielda bio je važna karika Argentine na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru. Punu minutažu Soto je imao u dvobojima protiv Portugala (0-2) i Alžira (2-1), dok je u 81. minuti zamijenjen u ogledu protiv Hondurasa.

Karijeru je počeo u argentinskom četvrtoligašu Dock Sudu, odakle je otišao na jednogodišnju posudbu u Estudiantes. Iako je u tom klubu nastupao samo za drugu momčad, 2015. godine prešao je u Banfield i brzo impresionirao svojim igrama...

Proteklih dana pokušali smo dobiti i izjavu Romea Jozaka o interesu “modrih” za Alexisa Sota, no sportski direktor Dinama nije htio potvrditi ni demantirati da je tog dana pratio Sota. Dolazak Argentinca značio bi da se sprema transfer Pivarića ili Sose.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu