Obavijesti

Sport

Komentari 49

Lino se vratio kući: Željan sam dokazivanja i gladan izazova...

Lino se vratio kući: Željan sam dokazivanja i gladan izazova...
5

Lino Červar potpisao je ugovor na godinu dana i glavni cilj koji je postavljen pred njega je da posloži reprezentaciju kako bi na pravi način predstavili Hrvatsku na Europskom prvenstvu 2018. godine...

VIDEO

Vratio nam se Lino Červar, vratio se trener koji je hrvatski rukomet izvukao iz mulja i vratio ga na najviše vrhove. Vratio se i trener koji zna što želi i ono što je najvažnije, trener koji zna kako to postići. Vratio se izbornik koji iza sebe ima svjetske rezultate, ali isto tako i pred sobom neviđeni pritisak, očekivanje javnosti da mora donijeti europsko zlato.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:11

- Što da vam kažem, došao sam doma, došao sam kući - rekao je Lino Červar koji je ugovor s HRS-om potpisao na godinu dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogledajte predstavljanje Line Červara

Lino se vratio kući! Opet će voditi "kauboje", pa je i predstavljanje kaubojsko - točno u podne... Reporter: Marko Vidalina, 24sata

Posted by 24sata on Saturday, March 18, 2017

Zoran Gobac i ekipa Linu su javnosti predstavili 'kaubojski' točno u podne i premda je najveći korak dovođenjem Červara na klupu Kauboja napravljen, pred novim hrvatskim izbornikom je pregršt posla. Prije svega mora pronaći pomoćnike,a kod trenera poput Červara to je delikatan posao. Lino pažljivo bira svoje suradnike, od njih radi trenere koji razmišljaju i stručnjake koji će, kada se rastanu s njim, biti spremni preuzeti bilo koju momčad svijeta, jer, ne zaboravite, Lino je trener-učitelj.

- Želim se okružiti pozitivnim ljudima, optimistima. U svojoj glavi imam već nekoliko imena, ali želim najprije razgovarati sa svima. Nije tako hitno da sutra ujutro moram znati tko će to biti. Već na idućoj konferenciji ću vam ih predstaviti. Naravno da je stožer važan, no on je bez pravih igrača kao general bez vojske - rekao je Červar.

Glavna želja je pravi rezultat na EP-u u Hrvatskoj zbog čega je Červar i doveden.

- Cilj na Euru? Iskreno, moj cilj je da se borimo za vrh europskog rukometa. Naravno, najrađe bih što sjajniju medalju. No volio bih čuti i svoje igrače, da vidimo što oni misle. Pred nama je puno rada, žrtvovanja, posvećenosti, predanosti...

Ne mora, dakle, Lino urediti samo klupu, ima tu puno više posla. Za pretpostaviti je da će Gobac i Grahovac Červaru dati punu slobodu da taj, nazovimo ga tako, sportski dio uredi kako god želi. Neke od legendi Kauboja neuspjehom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj napustili su hrvatski rukomet, no samo na kratko nadamo se. Jer bila bi nenadoknadiva šteta da smo Petra Metličića i Ivana Balića potrošili samo tako nakon tri natjecanja. Za njih se jednostavno mora naći mjesto u reprezentaciji, savezu, hrvatskom rukometu i Lino je toga svjestan. Najavio je razgovore s Balićem i Metličićem.

- Sa svima ću razgovarati, moram čuti i njihovu stranu. Hoće li netko od njih biti u stožeru? Nemojmo ništa prejudicirati, znat ćete na vrijeme.

Men

Iako je s makedonskim savezom sve dogovoreno, Lino još mora riješiti situaciju s Metalurgom.

- Večeras putujem za Skoplje, sastanak s ljudima iz kluba je dogovoren za sutra i onda ćemo vidjeti kako će ispasti. Može se dogoditi da odmah prekinemo suradnju ili da iduća dva mjeseca moram odraditi do kraja.

No reprezentacija neće patiti. Prvo okupljanje je već za dva mjesta.

- Prvo okupljanje je početkom svibnja, a drugo sredinom lipnja. U početku će biti malo širi popis igrača, iskoristit ćemo to kako bi se igrači upoznali sa mnom iako sam s nekima već radio. No i ja možda imam neke nove ideje pa ćemo se morati naviknuti jedni na druge. Moram pronaći igrače koji su spremni na sve da bi došli do rezultata. Nije to jednostavno, ne piše nikome to na čelu, ali to će biti moj kriterij.

Gobac: Pero i Ivano se moraju školovati

Na klupu Hrvatske vraća se nakon sedam godina izbivanja.

- Nisam isti kao prije, ostario sam, ali čovjek je mlad dokle god prihvaća izazove. Da, prihvaćam izazov, želim se dokazivati, gladan sam uspjeha, gladan sam pobjeda, dokazivanja... Mislim da je to jedino što me drži. Naravno da se mladi treneri ne moraju sekirati da ću dugo ostati na ovoj stolici.

Naravno da je Lino dobro snimio situaciju u reprezentaciji, a kao veliki motivator našao je i na čemu će temeljiti pohod na medalju.

- Najviše me motiviraju rečenice da nemamo jaku reprezentaciju. Želim pokazati našoj djeci da smo bolji nego što mislimo, ali trebamo više raditi, fali nam poniznosti. Igračima bih savjetovao da ostanu malo duže nakon trenera, da ne jure u kafić nego da ostanu poput Dražena Petrovića malo duže na igralištu. 

Nakon Červara riječ je preuzeo Zoran Gobac.

- Situacija u kojoj smo se našli pred EP je takva da možemo garantirati da ćemo se boriti, ne možemo obećati zlato ili srebro - rekao je Gobac te se okrenuo prijašnjim (ne)uspjesima stožera.

- U mojim kompetecijama su dva čovjeka koji će sigurno biti u stožeru. To su direktor reprezentacije i Ivica Maraš. Znači, svi koji su zadovoljili će biti tu. A gospodin Červar će sam odabrati svoj stožer, nitko mu se neće miješati u to. Uz to, neće više biti koordinatora kao do sada. Drugačije ćemo postaviti priču - rekao je Gobac te nastavio:

- Što se tiče bivše struke. Mogu reći da nismo uspjeli izbalansirati momčad. Bilo je nepovjerenja u momčad, no činjenica je da su morali drugačije postaviti stvari između sebe. No i tu škola fali, da bi se bavio nečime moraš imati kompetenciju, moraš imati školu. U prvom redu govorim tu o Ivanu koji je bio naš trofejni igrač. Ivano mora napraviti prijelaz između igrača i trenera, mora se školovati. Naravno da mi računamo na njega, da li je to sada ili za pet godina, odlučit ćemo. Isto kao i Pero. Svi ti momci su uložili velik trud, nitko njih neće otpisati ni ako sada ne budu u stožeru.

- Bez iskustva nema ni uspjeha. Bit ću direktan, mislim da je momčad iznenadila stručni stožer u Francuskoj. Da nije tako, ne bi tu sjedio Lino Červar. Mi smo imali medalju u džepu, no jedini koji za to moraju odgovarati je stručni stožer. Davali smo im puno šansi da se ta momčad izbalansira. No činjenica je da u sportu nema slučajnosti, ili ti se sve vrati pozitivno ili negativno. Znate, kad se u obitelji svađaju mama i tata, djeca to ne smiju znati. Sada je došao čovjek koji je iskusan, koji može motivirati... Svi moramo biti svjesni da moramo dati sve od sebe da to bude kako treba.

Vratio se Gobac na neobične pozive u reprezentaciju.

- Evo i jedna kritika za bivši stožer. Ne može se u reprezentaciju uvoditi igrače nakon dvije dobre utakmice, a onda se razočarati u njih. RK Zagreb sada ima velikih problema zbog dva, tri igrača kojima nije bilo mjesta u reprezentaciji. Rekao sam i prije, reći ću i sada, Karačiću je prije bilo mjesto tamo nego nekim igračima iz Zagreba. Možda bi nam on i pomogao. Ne želim reći ni tko je maknuo Čupića, koji se maknuo sam, ni tko je maknuo Karačića. Na Červaru je da dovede koga hoće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića