Obavijesti

Sport

Komentari 26

Lino: Vjerujem Željku Babiću, Hrvatska će osvojiti medalju

Lino: Vjerujem Željku Babiću, Hrvatska će osvojiti medalju
4

SLAŽEM SE S BABIĆEM Izbornik Željko Babić najavio je svjetsku medalju i razmišljam kao on. Hrvatska će u Francuskoj pokazati da je bila i ostala velesila, kaže Lino Červar

VIDEO

Naravno da će mi biti neobično. Dolazim kao izbornik na veliko natjecanje, a neću voditi Hrvatsku. Za mene će to biti nešto novo, javio nam se s priprema makedonske reprezentacije Lino Červar.

Lino je prije 14 godina u Portugalu s Hrvatskom pokorio rukometni svijet. Osvojio je svjetsko zlato, sad je s Makedoncima na novom početku. Na SP u Francusku Makedonci idu s pomlađenom momčadi.

- Na Svjetsko prvenstvo idem s osam debitanata. Oni su i prije htjeli pomladiti momčad, a eto to je dočekalo mene - kaže nam Lino Červar.

Ja u drugi krug, Hrvatska na postolje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveće ime je ipak tu, i bit će još neko vrijeme.

- Kiril Lazarov stavio se na raspolaganje. Bit će tu koliko bude trebalo, još godinu-dvije, možda dva velika natjecanja. On je legenda i naravno da sam sretan što ide s nama - rekao je Lino, čija je momčad u skupini B, sa Španjolskom, Slovenijom, Islandom, Tunisom i Angolom.

- Neugodna, jako teška skupina. Neće nam biti lako, ali naš je cilj proći u drugi krug. Za osminu finala morat ćemo pobijediti neku jaku momčad, a to nam s osam novih igrača sigurno neće biti lako. Eto, ja u drugi krug, a Hrvatska na postolje - prebacio se legendarni Lino na “kauboje”.

- Od Hrvatske, naravno, očekujem velike stvari. I izbornik Željko Babić najavio je da idemo po medalju, slažem se s tim. Hrvatskoj je mjesto među tri najbolje momčadi na ovom prvenstvu. Rukomet je naš sport i uvijek moramo ići na medalju - rekao je Lino i nastavio:

Hrvatska će pokazati da je elita

- Napravili smo velike stvari u posljednjih dvadeset godina. Jasno je da je bilo i uspona i padova, ali Hrvatska će u Francuskoj ponovno pokazati kako je svjetska rukometna elita. Mi smo to bili i ostali.

Lino Červar ne samo da je sjajan, genijalan trener, koji je Hrvatsku godinama držao među dvije-tri najbolje reprezentacije svijeta, već je i sjajan prognozer. To je pokazao i prije Europskog prvenstva prošle godine. Razgovarali smo 1. siječnja 2016., rano ujutro. Dok je većina ljudi spavala, Červar je u svojem zagrebačkom domu gledao snimke nekih rukometnih utakmica. Nije dvojio oko svoje prognoze.

- Hrvatska će biti na postolju u Poljskoj. A rukometni će svijet na ovom Europskom prvenstvu oduševiti Njemačka. Od Nijemaca očekujem nastup u finalu - uvjeravao je Červar.

Nijemci su na kraju postali europskiprvaci, “kauboji” su bili brončani. Rukometni je mag još jednom imao pravo. Vidio je Njemačku u finalu, ne bi se puno rukometnih stručnjaka kladilo na to.

Naravno da je Lino ponudio prognozu ovogodišnjeg SP-a.

Trebat će nam i malo sreće

- Mislim da na ovom natjecanju neće biti prevelikih iznenađenja. Teško da netko može baš iskočiti i iznenaditi velikane. Do završnice bi trebali doći oni najjači, prave rukometne velesile - rekao je Červar pa obrazložio.

- Po meni je pet favorita, među njima treba tražiti momčadi koje će na kraju biti na postolju. U prvom redu tu je, naravno, Francuska, poslije njih Danska i Hrvatska te Njemačka i Španjolska. Hrvatskoj će trebati i malo sreće, ali će se naši dečki vratiti s medaljom iz Francuske.

Puno je puta legendarni Lino bio u pravu. Nadamo se kako će i ovog puta njegova prognoza biti dobra, bez pogreške.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska