Obavijesti

Sport

Komentari 63

Livaković je branio i asistirao, Petković i Oršić su briljirali...

Livaković je branio i asistirao, Petković i Oršić su briljirali...
1

Dino Perić je sjajno čuvao Soderlunda, najopasnijeg igrača gostiju. Čuvao ga je kod prekida i to je dobro odradio. Marin Leovac odigrao je možda i najbolju partiju u Dinamu, Olmo je bio standardno dobar

VIDEO

Dinamo je pobjedom 2-0 došao na korak od nastupa u skupini Lige prvaka. Sedmi put je hrvatski prvak nadomak elite. Bila je to sjajna "modra" večer u Maksimiru. 

Sjajne su partije odigrali Dinamovi reprezentativci Bruno Petković i Mislav Oršić. Dominik Livaković je sjajno sve obranio, a i ispucao je loptu prije drugoga gola "modrih" I obrana je bila odlična. Dino Perić je sjajno čuvao Soderlunda kod prekida, a zna se da je Rosenborg baš nakon prekida najopasniji. Većina dinamovaca imala je sjajnu večer.

Dinamo:

Livaković 7 - Jensen mu je na početku opasno zaprijetio, Livi je uhvatio loptu i pokazao da će to biti njegova večer. Još je jednom bio važna karika hrvatskog prvaka, a stigao je i asistirati. Maestralno je ispucao loptu za gol Oršiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stojanović 6,5 - Nije mu bilo lako, po njegovoj je strani išao neugodni Adegbenro. No, Stojanović je bio dobar, jako dobar. Doista, izgleda sve bolje i bolje. 

Dilaver 7 - On je već standardno dobar. Tu i tamo se dogodi neka pogreška, ali u većini utakmica je jedna od najvažnijih karika. Tako je bilo i sad, pokrio puno toga.

Perić 7,5 - Kod prekida, kornera, slobodnih udaraca je čuvao Soderlunda, najopasnijeg i najboljeg igrača gostiju. Čuvao ga je jako dobro, odlično. Nije to bila nimalo laka zadaća, a Dino ju je sjajno odradio. Zaslužio je pohvale za ovu predstavu, Soderlund će ga sanjati. Baš ga je odlično zaustavio.

Leovac 7 - Lani je u ovoj fazi natjecanja odigrao slabo protiv Young Boysa, a sad je izgledao jako dobro. I Marin je se uklopio u dobru partiju Dinama. Možda njegova najbolja u dresu Zagrepčana.

Ademi 6,5 - Promašio je veliku priliku, ali odradio je svoj posao. Kapetan je lider i snaga momčadi. Većinu toga što je trebalo napraviti u vezi, on je napravio.

Moro 6,5 - Imao je veliku priliku, pogodio je prečku. Šteta što nije zabio, ali sve ostalo je odradio jako dobro. I u Budimpešti i sad protiv Rosenborga. Odlična odluka Nenad Bjelice da obje utakmice igra u prvih 11.

Hajrović 6 - Hajrović se trudio, pokušavao. Trener može biti zadovoljan s onim što je pokazao, ali jasno je da Hajro može još puno bolje. To je pokazao prošle sezone u Europskoj ligi.

(od 64. Gojak) 6 - Ušao je igru i napravio sve što je trener tražio od njega. Dobrih pola sata za njega. 

Olmo 7 - Nije zabio, ali da je sudac bolje vidio, trebao je izboriti penal. Dani je klasa, ponovno se to vidjelo po svakom njegovom potezu.

Oršić 7,5 - Dobio je poziv u reprezentaciju i ponovno pokazao da je to zaslužio. Sjajno je zabio za 2-0, bio je to sjajan trk i odlična egzekucija kroz noge golmana gostiju. Dobio ovacije.

(od 84. Atiemwen) - igrao premalo za ocjenu

Petković 8 - Vidjeli smo ga tri i pol sata prije početka utakmice. Zaželjeli mu da odigra dobru partiju i zabije gol. Bio je nasmijan, dobro raspoložen, kao da je osjećao da će opet imati veliku europsku večer. U Budimpešti je promašio penal, taj nije bio bitan, ali je sad zabio ovaj, puno bitniji. Sjajno je pogodio s bijele točke, a penal je i sam izborio. Igračka klasa, dobio je desetke duela. I njemu je pljeskao cijeli stadion. Bruno je odličan igrač.

(od 87. Gavranović) - igrao premalo za ocjenu

Rosenborg:

Hansen 6 - Solidan golman, kod golova nije mogao ništa. Nije mu ovo Maribor, pa da primi samo po jedan gol u dvije utakmice.

Hedenstad 5 - Pored njega su Mislav Oršić i Marin Leovac radili što su htjeli. Lako moguće da ne igra u uzvratu

Reginiussen 5 - On može biti sretan. Spasio ga je talijanski sudac Orsato, njegova ruka je bila za penal. Inače je bio slab, šteta što se izvukao kod penala.

Hovland 5,5 - Malo bolji od ostalih obrambenih igrača, on je i uspio dobiti koji duel.

Meling 6 - Desna strana Dinama bila je opasnija od lijeve. Imao je nešto manje posla, stigao nešto i pokriti. Spasio je i čisti gol za 3-0.

Lundemo 5 - Za njega je ovo bila horor utakmica, skrivio je penal na samom početku. Zamalo je i zabio autogol, spasila ga je prečka. 

Jensen 6 - Imao je opasan udarac na početku utakmice. Odradio je solidan posao u vezi.

Konradsen 5,5 - Jednostavno se nije mogao nositi s Ademijem i Morom. "Pojeli" su ga Dinamovi veznjaci.

Akintola 5,5 - Imao je dvije, tri dobre prilike, nije zabio, ali vidi se da je opasan igrač.

(od 84. Helland) igrao premalo za ocjenu

Soderlund 5,5 - Nije to bila njegova večer, ali mora se priznati kako su ga Dinamovi stoperi sjajno čuvali. Soderlund je razočarao navijače Rosenborga.

Adegbenro 6 - On je bio najbolji igrač kod gostiju. Opasan, neugodan, pogodio je prečku. Da je zabio bio bi to eurogol. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka