Obavijesti

Sport

Komentari 4

Lucija Zaninović zlatna, Petra Matijašević brončana u Egiptu

Lucija Zaninović zlatna, Petra Matijašević brončana u Egiptu
1

Ana Zaninović na turneju nije niti otputovala zbog ozljede koljena i rehabilitacije kako bi pokušala što spremnija dočekati Dutch Open, vjerojatno najjači turnir ikad

VIDEO

Lucija Zaninović, vodeća taekwondoašica na svjetskoj i olimpijskoj rang-listi kategorije do 49 kilograma, napravila je novi veliki rezultat na Luxor Openu u Egiptu gdje se popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u taekwondou i osvojila vrijednih 20 bodova u utrci za Rio 2016.

Koju minutu mlađa blizanka u prvom kolu je bila slobodna, u drugom na zlatni bod slavila protiv Britanke Barnes, u trećem je bez većih problema pobijedila Ruskinju Lychaginu 10-2, a u polufinalu Tijanu Bogdanović iz Srbije 10-8. U finalu je Lucija svladala još jednu reprezentativku Rusije Svetlanu Igumenovu 9-3.

Na istom natjecanju do brončanog odličja i 7,20 bodova stigla je i druga sportašica splitskog Marjana Petra Matijašević. U kategoriji do 73 kilograma Petra je u prvoj borbi pobijedila Brazilku Souzu 4-2, ali i slomila šaku lijeve ruke na tri mjesta. Uz bandažu i dok je još bila vruća, a bol manja Petra je odradila još dvije borbe i upisala dvije pobjede, protiv Ive Radoš iz Metalca 8-3 te protiv Turkinje Şule Yılmaz.

U polufinalu je Petru zaustavila Brazilka Raphaella Galacho 18-6 te joj tako uzvratila za prošlogodišnji poraz na Turkish Openu. Petra će unatoč ozljedi ruke zajedno s ostatkom reprezentacije krenuti put Katara gdje je novi G1 turnir i gdje se nada da će joj doktori napraviti bandažu s kojom će moći odraditi i taj turnir jer je svaki bod izuzetno bitan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Luxor Openu od hrvatskih su reprezentativki pored Ive Radoš nastupile još i Marina Sumić te Martina Zubčić. Sumić je u prvom kolu poražena od Ruth Gbagbi, dok je članica Dubrave Martina Zubčić nakon pobjede protiv Ruskinje Kudašove izgubila od Nicole Huntington iz Velike Britanije.

Ana Zaninović na turneju nije niti otputovala zbog ozljede koljena i rehabilitacije kako bi pokušala što spremnija dočekati Dutch Open, vjerojatno najjači turnir ikad na koji se prijavilo preko 1000 seniora, a u pojedinim kategorijama i više od 110 natjecatelja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu