Obavijesti

Sport

Komentari 33

Lyon u Zagrebu: Onih 1-7 prije pet godina bila je čudna priča...

Lyon je jedina momčad koja posljednjih godina 'presicu' dan uoči utakmice nije imala u Maksimiru, već u hotelu. Francuzi u Zagrebu neće odraditi čak ni trening, a niti prošetati metropolom

VIDEO

Lyon je ambiciozno stigao u Zagreb. Nogometaši francuskog viceprvaka priželjkuju još jednu pobjedu nad Dinamom , sasvim je jasno kako čelnici Lyona sutra žele potvrditi treće mjesto u skupini i plasman u Europsku ligu. 

Lyon je i jedina momčad koja posljednjih godina službenu press-konferenciju dan prije utakmice nije imala u Maksimiru , već su to odradili u hotelu Westin. 

No, Francuzi u Zagrebu neće odraditi niti trening, čak se niti na dan utakmice prošetati gradom...

- Teško je usporediti ovu utakmicu s onom prije pet godina, mi ćemo učiniti sve što trebamo da ne ovisimo samo o tome kako će proći Sevilla. Nastojat ćemo se nametnuti, za pobjedu nam je dovoljan i jedan gol. Ali, opet puno toga nam ovisi o Sevilli. Pratit ćemo događaje s utakmice iz Seville. No, mi moramo imati strpljenja, sve bi nam bilo puno lakše uz rani pogodak - rekao je trener Lyona Bruno Genesio, pa nastavio:

- Fekir? On u svakom slučaju napreduje, vraća se nakon operacije i sigurno će početi utakmicu. Svi vjerujemo da će s njim sve biti uredu, da će se na pravi način vratiti na teren. Iza nas je težak period, ali mi rastemo kao momčad. Liga prvaka ima veliku vrijednost, svi se želimo dokazati na toj razini.

Mislite li da će vam utakmica Seville i Juventusa osigurati plasman u daljnju fazu LIge prvaka?

- Jedan od glavnih ciljeva nam je osigurati daljnju fazu Europske lige, zato sutra trebamo biti pravi - završio je.

Prije pet godina nismo imali šanse...

Lyon će u utorak predvoditi kapetan Maxime Gonalons.

- Mislim da prije pet godina nismo imali nikakve šanse za plasman u daljnju fazu Lige prvaka, danas je sve puno drugačije. Sudbina je ipak u našim rukama, vjerujem u pobjedu i da ćemo se kvalificirati dalje - rekao je Gonalons i dodao:

- Danas više vjerujemo u takav pothvat, nego prije pet godina, mi smo definitivno sada izašli iz krize. Smatram da smo sada spremni, moramo pobijediti Dinamo i otići korak dalje. Prije pet godina je to bila čudna priča, ovo je sasvim drugačija utakmica. Moramo biti pravi, ovo nam je velika šansa, moramo ići naprijed.

- U svakom slučetu se uvijek mogu dogoditi pomaci, mi moramo dati svoj maksimum kako bi se vratili na pravi put, ostvarili ono što i samiaju dat ćemo sve od sebe, nismo učinili maksimum u posljednje četiri utakmice, vidjet ćemo kako će to sada izgledati. U nogom priželjkujemo - rekao je Gonalons.

Ipak, Lyon ima svojih problema...

- Moram reći da određenih imamo problema u drugim poluvremenima većine utakmica, ponavlja nam se da smo uvijek puno bolji u prvom dijelu. Trebamo imati više samopouzdanja u nastavku utakmica, tada dodatno učvrstiti svoje redove, preuzeti sudbinu u svoje ruke i biti pravi svih 90 minuta.

Koliko je Lyon jači kada su vam se vratili Lacazette i Fekir?

- Teško je igrati bez dva važna igrača, oni nam jako nedostaju. S njima smo puno kvalitetniji, ali i efikasniji. Lacazette i Fekir su dugo bili ozlijeđeni, sada su se vratili, očekujemo da će nam u nastavku sezone biti od velike pomoći - zaključio je Gonalons.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica