Obavijesti

Sport

Komentari 144

Manchester je plave boje: City u superderbiju slomio United!

Manchester je plave boje: City u superderbiju slomio United!
15

Momčad Pepa Guardiole zasluženo je pobijedila Manchester United 2-1 golovima De Bruynea (15') i Iheanacha (36') te nastavila stopostotni niz. Svoj četvrti gol za United u sezoni zabio je Ibrahimović (42')

VIDEO

Manchester United protiv Manchester Cityja, Jose Mourinho protiv Pepa Guardiole, crveni dio protiv plavog dijela Manchestera... Nismo mogli poželjeti bolji 172. manchesterski derbi! Manchester City je upisao 50. pobjedu protiv gradskog rivala u najljepšoj utakmici engleske Premier lige u tekućoj 2016. godini. Momčad Pepa Guardiole zasluženo je pobijedila 2-1 golovima Kevina De Bruynea (15') i Kelechija Iheanacha (36') te nastavila stopostotni niz. Svoj četvrti gol za United u sezoni zabio je Zlatan Ibrahimović (42').

I prije samog derbija naboj je bio velik. Dvije megamomčadi, dvije najskuplje momčadi Premiershipa priredile su spektakl. City je preuzeo posjed lopte i jasno pokazao Guardiolin rukopis već u prvih 15 minuta. Ubačajima i proigravanjima su prijetili Nolito, Sterling, Kolarov, De Bruyne, a United je izgledao bezidejno i nigdje ga nije bilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Guardiolina momčad zasluženo je stigla do prednosti u 15. minuti kada je De Bruyne pospremio loptu u donji lijevi kut na asistenciju Iheanacha. Belgijski krilni napadač bio je motor Cityja i uvjerljivo najbolji igrač na terenu što je u konačnici pokazao i prilikom drugog gola. 'Građani' su nastavili napadati i u 36. minuti De Bruyne si je napravio prostora i ljevicom potegnuo prema golu De Gee. Lopta je pogodila stativu i odbila se na nogu Iheanachu, koji ne griješi. Mladi napadač iz Obale Bjelokosti prvo je zastao misleći da je u zaleđu, ali pomoćni sudac bio je u pravu - gol je bio regularan. Bio je to njegov deveti gol iz 13 udaraca u okvir otkad je stigao Premiership. Sjajan učinak.

Manchester United v Manchester City - Premier League

Nije se United predavao unatoč šoku od dva gola i bijednoj igri koju je pokazao u prvom poluvremenu. Nadu za spas ostavio je Zlatan Ibrahimović nakon prekrasnog gola volejem.

Znao je Jose Mourinho da nešto mora mijenjati ako želi ostaviti barem bod na Old Traffordu. Na poluvremenu je u svlačionici ostavio nevidljivog Mkhitaryana i Lingarda, a u igru je uveo Herreru i Marcusa Rashforda. Pun pogodak portugalskog stručnjaka pošto je mladi Rashford odmah u idućem napadu pokazao klasu sjajnim proigravanjem za Ibrahimovića. Nažalost, švedski napadač se nije snašao kako spada i promašio je gol.

Gledali smo neki drugi United u drugom poluvremenu. 'Crveni vragovi' su napadali, gol je visio u zraku, Ibrahimović, Rooney i Rashford su imali niz prilika, ali na kraju su bodovi otišli u plavi dio Manchestera. City i nakon četvrtog kola još uvijek ne zna za poraz i jedina je momčad uz Chelsea koja nije ispustila niti bod.

Guardiola je tako nastavio svoj niz nepobjedivosti protiv Mourinha. Da budemo precizniji, Portugalac je Španjolca dobio samo jednom u posljednjih 10 utakmica. Pep je ovom pobjedom postao tek četvrti menadžer u povijesti Premier lige koji je startao s četiri pobjede u debitantskoj sezoni, a međusobni omjer u pobjedama Guardiole i Mourinha je sada 8-3 u korist Španjolca.

Manchesterski derbi je ispunio sva očekivanja i sa sigurnošću možemo reći da jedva čekamo uzvrat na Etihadu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...