Obavijesti

Sport

Komentari 2

Marc Marquez osigurao naslov: Osvojio Veliku nagradu Japana

Marc Marquez osigurao naslov: Osvojio Veliku nagradu Japana
1

U posljednje četiri sezone 23-godišnji Marquez je već treći put postao svjetskim prvakom u Moto GP, čemu treba dodati i dva naslova koja je osvojio u nižim kategorijama

VIDEO

Španjolski motociklist Marc Marquez (Honda) pobijedio je na jutrošnjoj utrci za Veliku nagradu Japana te na taj način, tri utrke prije završetka sezone, osigurao svoj treći naslov svjetskog prvaka u 'kraljevskoj', Moto GP kategoriji.

Marquez je postao nedostižnim za najbliže pratitelje u borbi za naslov, jer su oba Yamahina aduta, Talijan Valentino Rossi i Španjolac Jorge Lorenzo, izletjeli sa staze i nisu završili utrku. Marquez je na stazi u Motegiju stigao do svoje pete ovosezonske pobjede, a ukupno 28. u karijeri u najsnažnijoj kategoriji.

Španjolcu su na pobjedničkom postolju društvo činili Talijan Andrea Dovozioso (Ducati) i sunarodnjak Maverick Vinales (Suzuki).

U posljednje četiri sezone 23-godišnji Marquez je već treći put postao svjetskim prvakom u Moto GP, čemu treba dodati i dva naslova koja je osvojio u nižim kategorijama: 2010. je trijumfirao u kategoriji Moto 3, a 2012. bio najbolji u Moto 2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Japanu je u najnižoj kategoriji pobjedu odnio Talijan Enea Bastianini (Honda), a u kategoriji Moto 2 najbrži je bio Švicarac Thomas Luthi (Kalex). Moto 2 je jedina kategorija u kojoj je borba za naslov svjetskog prvaka još uvijek otvorena, a u posljednje tri utrke sezone Francuz Johann Zarco, drugoplasirani u Japanu, ulazi s 21 bodom prednosti pred Španjolcem Alexom Rinsom koji je u Motegiju bio tek 20. 

Sljedeća, 16. stanica Svjetskog prvenstva je australski Phillip Island, gdje će se najbolji svjetski motociklisti za bodove boriti već za tjedan dana, 23. listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...