Obavijesti

Sport

Komentari 29

Marca izabrala najveće flopove Barcelone i Reala u 21. stoljeću

Marca izabrala najveće flopove Barcelone i Reala u 21. stoljeću
1

Zlatan Ibrahimović uspio se posvađati s Pepom Guardiolom i gotovo svim tadašnjim suigračima. Čigrinskij je danas suigrač Marku Livaji, a Royston Drenthe igra za klub iz treće nizozemske lige

VIDEO

Pandemija korona virusa poharala je svijet i ljudima je sport trenutačno najmanje na pameti. Utakmica, osim u nešto opskurnijim nogometnim krugovima, baš i nema. Ipak, pedantni novinari Marce bacili su se na posao i izabrali 11 najvećih promašaja Barcelone i Real Madrida u 21. stoljeću.

U obzir su uzeli cijene, očekivanja i učinak na terenu.

Najveći španjolski sportski list na naslovnicu stavio - vojnika!
Najveći španjolski sportski list na naslovnicu stavio - vojnika!
'Izlazim samo izbaciti smeće, a obavio sam i veliku nabavku...'
'Izlazim samo izbaciti smeće, a obavio sam i veliku nabavku...'

Barcelona

Richard Dutruel - Francuz je prije dolaska u Barcelonu sjajno branio u Celti Vigo, ali na Camp Nou se nikako nije mogao snaći. Ispred njega je bio mladi Pepe Reina.

Martin Cáceres - Urugvajac je stigao u Barcelonu kao supertalentirani klinac (21 godina op.a.), ali nikad nije ostavio značajniji trag. U talijanskoj Serie A potvrdio je kvalitetu, ali nikad on nije bio igrač za Barcelonu. U razvoju su ga zaustavile ozljede pa je dvije od tri godine pod ugovorom s Barcelonom proveo na posudbama.

Dmitro Čigrinskij - Čak 25 milijuna eura iskeširala je za njega Barcelona Šahtaru 2009. Bio je Ukrajinac u to vrijeme vruća roba, ali u Barceloni se zadržao samo jednu sezonu. Već nekoliko sezona Čigrinskij je suigrač našem Marku Livaji u grčkom AEK-u.

Thomas Vermaelen - Belgijca su devastirale ozljede. Za Barcelonu je odigrao samo jednu utakmicu 2014/15, protiv Deportiva u zadnjem kolu sezone kad su Katalonci uzeli trostruku krunu, a Thomas ni kriv ni dužan tri medalje. Kasnije je išao na posudbu u Romu, a danas je u japanskom prvoligašu Vissel Kobeu. 

Yerry Mina - Došao je iz Palmeirasa u siječnju 2018., ali prodan je Evertonu šest mjeseci kasnije. Nikako se nije uklapao u Barcelonin stil, ali Katalonci su na njemu imali 20 milijuna eura profita.

Alex Song - Kamerunac je u Arsenalu bio jedan od najboljih zadnjih veznih na svijetu, ali se dolaskom u Barcelonu potpuno izgubio. Kasnije je otišao na posudbu u West Ham. S 32 godine na leđima nema klub. Zadnji angažman imao je u Sionu.

Andre Gomes - Portugalac je sjajne igre pružao u Valenciji i željelo ga je pola Europe. U priču se uključila i Barcelona koja je "šišmišima" na stol istresla 35 milijuna eura i dovela ga. Čitatelji Marce proglasili su ga najgorim pojačanjem LaLige u sezoni 2016/17. Kasnije je otišao na posudbu u Everton koji ga je onda i otkupio.

FC Barcelona

Ricardo Quaresma - Jedan od onih koji su uvijek igrali "za raju". S 19 godina došao je u Barcelonu kao "wunderkind" za šest milijuna eura iz Sportinga. Ipak, potjeran je iz Barcelone nakon godinu dana, njegovo ponašanje Frank Rijkaard nije mogao smisliti.

Juan Roman Riquelme - Louis van Gaal nikad nije bio fan Argentinca, iako je Riquelmeov talent bio neupitan što je kasnije i pokazao u Villarrealu.

Philippe Coutinho - Brazilac je radio strašan pritisak na čelnike Liverpoola da ga puste u Barcelonu. Pokazalo se - pogreškom. Platili su ga Katalonci 2018. vrtoglavih 160 milijuna eura, a nakon par dobrih mjeseci potpuno je potonuo. Nakon 18 mjeseci na Camp Nou poslan je na posudbu u Bayern, a ni tamo nije najbolji.

Zlatan Ibrahimović - Ibra je u to vrijeme plaćen visokih 70 milijuna eura. Zabio je dosta golova za "blaugranu", ali njegov odnos s Pepom Guardiolom i suigračima bio je katastrofalan. Nakon samo jedne sezone poslan je na posudbu u Milan i više se u katalonsku prijestolnicu nije vraćao.

ESP, UEFA CL, FC Barcelona vs Inter Mailand
Kad nema pravih, i virtualne su dobre: Asensio osvojio Primeru
Kad nema pravih, i virtualne su dobre: Asensio osvojio Primeru

Real Madrid

Kiko Casilla - Španjolac je u redove "Los Blancosa" došao 2015. i pokušao preuzeti jedinicu od Kostarikanca Keylora Navasa. Tri godine proveo je u Madridu, ali nije uspio.

Danilo - Brazilac je plaćen 31,5 milijuna eura Portu 2015., ali nikad se u potpunosti nije nametnuo. Ipak, uzeo ga je Guardiola u Manchester City i dao mu ugovor na šest godina. Carvajal je jednostavno bio kvalitetniji od ovog fizički moćnog Brazilca. 

Jonathan Woodgate - Čekao je godinu dana da debitira na Real. Ozljede su ga uništile. Napokon debi protiv Athletic Bilbaa i odmah autogol pa crveni karton. Čitatelji Marce proglasili su ga najgorim pojačanjem u povijesti 21. stoljeća u anketi 2007.

Walter Samuel - Mnogi zaboravljaju da je Samuel uopće i bio u Realu. Osvojio je nogometne fanove sjajnim igrama u Italiji, a Real ga je kupio od Rome za 25 milijuna eura. Ipak, vratili su ga u Italiju nakon samo godinu dana.

Theo Hernandez - Namučio se Real da ga dovede iz rivala Atletico Madrida. Ipak, uzaludno je to bilo jer je Theo skupio sam 13 ligaških nastupa pa je morao na posudbu u Sociedad, a kasnije je prodan Milanu.

Real Madrid

Asier Illarramendi - Illarra je za 32 milijuna eura došao u Real kao velika perspektiva s 23 godine. Smatran je ponajvećim španjolskim talentom, ali je u klubu ostao samo dvije godine, do 2015. Nikako se nije uklapao u stil igre kakav je preferirao iskusni Carlo Ancelotti.

Nuri Sahin - Turčin je sa 17 debitirao za A reprezentaciju. Na Bernabeu je stigao 2011. za 10 milijuna eura, ali Mourinha nije oduševio. Poslan je natrag u Dortmund 2014. Samo četiri nastupa u LaLigi - premalo.

Julien Faubert - Navijači su poludjeli kad je Real doveo ovog Francuza na posudbu za milijun i pol eura iz West Hama u drugom dijelu sezone 2008/09. Ipak, Real nije otkupio njegov ugovor pa je Faubert vraćen na Upton Park.

Javier Saviola - Preoteo ga je Real Barceloni bez odštete. Proveo je na Bernabeuu dvije sezone, ništa nije pokazao pa su mu pokazana vrata. U Benfici je igrao nešto bolje.

Royston Drenthe - Pola Europe željelo je ovog tamnoputog bočnog igrača, ali Real je bio najbrži i iz Feyenoorda ga doveo u svoje redove za 14 milijuna eura 2007. Ipak, bio je Royston nediscipliniran pa je morao na kaljenje u Hercules i Everton, a kasnije je otišao u Alaniju. S 32 godine na leđima igra treću nizozemsku ligu u Kozakken Boysima.

REUTERS

Antonio Cassano - I on je imao problema izvan terena. U Madridu je izdržao samo jednu sezonu pa je posuđen Sampdoriji. Capello i tadašnji predsjednik Ramon Calderon potjerali su ga iz kluba, a on se kasnije žalio na mobing.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića