Obavijesti

Sport

Komentari 114

Bravo, Marine! Čilić je slomio Pouillea za prvi bod Hrvatske

Bravo, Marine! Čilić je slomio Pouillea za prvi bod Hrvatske
16

Marin Čilić slavio je protiv Lucasa Pouillea u Zadrz u drugom meču polufinala Davis Cupa 6-1, 7-6, 2-6, 6-2. Čilić je nakon Ćorićevog poraza izjednačio na 1-1 prvoga dana polufinala

VIDEO

Hrvatska nakon prvoga dana polufinala Davis Cupa ima 1-1 protiv Francuske u Zadru. Nakon Ćorićevog poraza od Gasqueta, na teren je izašao najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i uz male poteškoće osvojio je prvi bod za naše.

Čilić je pobijedio Lucasa Pouillea 6-1, 7-6, 2-6, 6-2.

Briljatno je počeo i uz 27 minuta gotovo savršenog tenisa rastavio je mladog Francuza. Istim tempom nastavio je u drugom setu, imao je servis i tri vezane set lopte i tu je propustio šansu.

Pouille se vratio, ali naš tenisač ipak je slavio u tie-breaku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pouille je počeo igrati bolje u trećem setu, Marin je tu upao u problematično razdoblje, ali nakon toga kao da se razljutio i pokazao što može u četvrtom setu. 

Mogao sam to riješiti i prije

- Hvala navijačima koji su bili sjajni. Nije ovo bio lagan meč, Pouille je odigrao vrlo dobro. Servis me dobro služio, dobro sam se kretao i presretan sam što sam pobijedio - rekao je Marin Čilić nakon pobjede za HTV.

- Igrao sam stvarno dobro prva dva seta. Šteta što nisam ranije riješio taj drugi set. Malo su se stvari zakomplicirale. Presudio je taj drugi set koji sam dobio u tie-breaku. Smirio sam se u četvrtom setu i vratio ritam nakon što sam u trećem setu malo izgubio energije. Pouille me na trenutke izbacio iz ritma, dobro je servirao, ali uspio sam riješiti sve u svoju korist. Vjerujem da možemo do kraja.

- Očekivali smo 1-1 nakon prvog dana. Borna nije bio siguran hoće li biti spreman, osjetilo se u njegovom kretanju da to nije pravi Borna. Iskusni Gasquet je to osjetio i iskoristio. Vidjet ćemo kakav će plan biti za sutra. Ja sam OK, dogovorit ćemo s timom što ćemo napraviti za parove - dodao je Marin Čilić.

Krajan: Ne znam tko će igrati parove, moramo biti pametni

Zadovoljan sam Naš prvi igrač i njihov prvi igrač dobili su svoje mečeve. Borna nije mogao ništa protiv Gasqueta i moramo biti zadovoljni, rekao je izbornik Željko Krajan.

- Marin je počeo furiozno. Bio je na nivou TOP 5 igrača. Onda je malo pao, nije iskoristio šanse i to se događa. Malo je popustio u drugom setu, a dotad je igrao taktički savršeno - rekao je Krajan i dodao:

- Marin je u četvrtom setu pokazao koliko je kvalitetan. Nije imao laganog protivnika, četvrtfinalista US Opena, TOP 20 igrača koji je u sjajnoj formi. 

Francuzi su bez Jo-Wilfrieda Tsonge i Gaela Monfilsa, ali imaju najbolji par svijeta Nicolasa Mahuta i Pierre-Hugues Herberta, kojima će se u subotu vjerojatno suprotstaviti Dodig i Čilić. Ali moguće je da umjesto Čilića uskoči i Draganja.

- Moramo biti pametni, odlučit ćemo sutra. To je najvažniji meč - rekao je Krajan.

ČETVRTI SET 6-2

  • Čilić je uzeo servis Pouilleu za meč! Bravo, Marine. Hrvatska ima 1-1 nakon prvoga dana.
  • Pouille je izdržao i smanjio na 4-2. Izvukao se Marin, Pouille je imao dvije break lopte. No Čilić ima 5-2.
  • Marin ima 4-1! Kao da se naljutio Čilić. A to nije dobra vijest za Pouillea koji opet teško prati ritam našeg najboljeg igrača. 
  • Pouille se upisao na semafor u četvrtom setu. Osvojio je prvi gem. Marin ima 3-1 i servis.
  • Dobro je, Marin ima 3-0 u četvrtom setu.
  • Sjajan potez Marina za break! Vodi 2-0! Izborio je break loptu Čilić, Pouille je napao i izašao na mrežu, ali sjajna backhand dijagonala i evo breaka.
  • Marin otvara četvrti set. Brzo je to riješio i vodi 1-0.

TREĆI SET 2-6

  • Pouille je lako osvojio servis i sa 6-2 se vratio u igru.
  • Novi break za Pouillea. Francuz ima 5-2 i servis za treći set.
  • Pritisnuo je Marin, izborio je dvije break lopte, ali Pouille se izvukao i poveo 4-2.
  • Marin je smanjio na 3-2. Pouille i dalje u prednosti u trećem setu.
  • Čilić je zatražio pomoć fizioterapeuta. Čini se da ga zateže noga. Pouille vodi 3-1.
  • Pouille uzima servis Marinu!
  • Marin otvara treći set. Uz manje poteškoće, zadržao je servis i vodi 1-0. Drži svoj servis i Pouille. Zasad bez izgubljenih servisa. 

DRUGI SET: 7-6

  • Čilić ima 2-0 u setovima! Mogao je to Marin i lakše osvojiti, imao je servis i tri set lopte, ali izgubio je servis i morao je sve riješavati u tie-breaku. Riješio je to bez većih problema i sad je na pragu pobjede protiv Pouillea.
  • Odličan početak i 2-0 za Marina u tie-breaku. Potom dvostruka pogreška i sad je 2-1 za Marina. Nije loše, 4-2 za Čilića i još jedan servis. I to je Marin osvojio i s 5-2 ide prema drugom setu. 
  • Marin je imao 40-0 i tri set lopte. No Pouille se vratio i uzeo je servis našem igraču. To je automatski značilo kako ćemo gledati tie-break.
  • Čilić ima 6-5 i servira za 2-0 u setovima! Pritisnuo je Marin Pouillea i isplatilo se.
  • Marin se malo mučio, ali ostao je u igri, 5-5 je u drugom setu.
  • Lucas Pouille vodi 5-4. Marin je na servisu. Francuz se definitivno oporavio nakon gubitka prvog seta i zaostatka u drugom. Vratio se, uzeo Marinu servis i opet je u igri.
  • Pouille se vraća! Iskoristio je break loptu i uz malo sreće izjednačio na 4-4.
  • Pritisnuo je Marin Pouillea, ali ovaj je zadržao servis. Čilić vodi 4-3 i servira.
  • Marin je potvrdio break. Vodi 4-2 u drugom setu. Zasad sve ide po planu.
  • Čilić radi prvi break! Vodimo 3-2! Sad to mora potvrditi servisom.
  • Lucas Pouille vodi 2-1, ali Marin brzo vraća sve u egal (2-2).
  • Pouille otvara drugi set i vodi 1-0. Marin bez problema osvaja svoj servis. Odlično Čilićevo izdanje na startu. Pomeo je mladog Francuza u prvom setu i ako ovako nastavi, ovo će biti brzo gotovo.

PRVI SET: 6-1

  • Marin Čilić pomeo je mladog Lucasa Pouillea u prvom setu. Marin je slavio 6-1. Pouille je dobro krenuo, izborio prvu break-loptu i to je bilo sve od njega. Sve nakon toga bila je Marinova dominacija i zasluženo osvojeni prvi set.
  • Natjerao je Čilić mladog Francuza na novu pogrešku, ima 5-1 i servis.
  • Marin je bez problema potvrdio break. Ima 4-1 u prvom setu.
  • Čilić vodi 3-1! Iskoristio je Marin prvu break-loptu, ali morao se dobro namučiti kako bi je pretvorio u prednost. Sjajan poen odigrala su obojica, Marin je napao i izašao na mrežu, odigrao je sjajan stop-volej i ima prednost u prvom setu.
  • Marin je malo pritisnuo mladog Francuza koji ipak drži svoj servis i sad smo na 1-1. Dobra vijest je da su još svi reflektori čitavi. U sljedećem gemu Čilić bez problema drži svoj servis za 2-1.
  • Čilić otvara meč sa servisom. Marin je nervozno otvorio meč i Pouille je izborio prvu break-loptu i tu je naš tenisač imao jako puno sreće. Odigrao je kratku loptu koja je iznenadila Francuza. Čilić je zadržao servis i poveo 1-0.
  • Lucas Pouille 18. je igrač svijeta, a Marin i on nikad nisu igrali međusobno. Čilić je veliki favorit u ovom meču, ali to će morati pokazati u zadarskoj dvorani gdje očekujemo njegovu pobjedu i 1-1 nakon prvog dana.
  • Marin Čilić uskoro će izaći na teren u drugom meču polufinala Davis Cupa između Hrvatske i Francuske u Zadru. Ćorić je izgubio na startu od Richarda Gasqueta, a Marin će nas pokušati vratiti u igru protiv 22-godišnjeg Pouillea.

Polufinale Davis Cupa: Hrvatska - Francuska

Prvi meč: Borna Ćorić - Richard Gasquet 2-6, 6-7, 1-6
Drugi meč: Marin Čilić - Lucas Pouille

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu