Obavijesti

Sport

Komentari 5

HRS odabrao: Duvnjak i Žderić su najbolji rukometaši u 2015.

HRS odabrao: Duvnjak i Žderić su najbolji rukometaši u 2015.
1

Domagoj Duvnjak po četvrti put zaredom proglašen je za najboljeg rukometaša u izboru Hrvatskog rukometnog saveza, dok je u ženskoj konkurenciji to Marta Žderić

VIDEO

Domagoj Duvnjak po četvrti put zaredom proglašen je za najboljeg rukometaša u izboru Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), dok je nagradu u ženskoj konkurenciji po prvi put osvojila Marta Žderić.

HRS i Sportske novosti po 22. su put održali izbor najboljeg rukometaša, rukometašice, trenera i sudačkog para godine, pa je tako za trenera godine izabran Zdenko Kordi, a za sudački par godine sedmi put zaredom Matija Gubica i Boris Milošević.

Srednji vanjski Kiela Duvnjak je osvojio 52 boda, dva više od drugog Renata Sulića, dok je treće mjesto zauzeo Luka Stepančić sa 26 bodova.

- Vrlo mi je drago što sam dobio povjerenje svih koji su glasovali. Poštujem sve igrače koji su bili u konkurenciji. Ova nagrada mi je obveza iako znam da Hrvatska ima mnogo dobrih rukometaša i da je bilo tko mogao dobiti ovu prestižnu nagradu. Žao mi je što ne mogu osobno preuzeti nagradu zbog obveza u klubu. Bit će prilike za proslaviti sa suigračima koji su mi svi redom poslali čestitke - poručio je Duvnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sedam godina uzastopno najbolja igračica bila je Andrea Penezić, a ove godine dominaciju joj je prekinula vratarka Marta Žderić koja je osvojila 65 bodova, jednako kao i Penezić, ali s više dodijeljenih prvih mjesta u glasovanju. Žderić je sa svojom Budućnosti podigla trofej Lige prvakinja na Final Fouru u Budimpešti.

- Osvojila sam zlato i srebro s klubom u protekle dvije godine. Vrlo sam sretna i želim se iskreno zahvaliti svima koji su glasali za mene. Nadam se da će 2016. godina biti uspješna jednako kao i 2015. nadam se da će i s reprezentacijom krenuti na bolje i da ćemo ponovno krenuti na velika natjecanja - rekla je Žderić.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Zdenku Kordiju iz Nexe-a s osvojenih 12 bodova. Kordi je ovu nagradu osvojio ispred Gorana Mrđena, Ivice Obrvana, Željka Babića, Irfana Smajlagića i Slavka Goluže.

HRS je službeno predstavio i logotip Europskog rukometnog prvenstva koje će se 2018. održati u Hrvatskoj.

HRS
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener