Obavijesti

Sport

Komentari 32

Raketa se pohvalio s trofejem i naklonio se navijačima Seville

Raketa se pohvalio s trofejem i naklonio se navijačima Seville
2

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić teren je napustio u 46. minuti kao žrtva taktičke zamjene svog trenera. Umjesto njega ušao je stoper Jeremy Mathieu

VIDEO

Iako se činilo da bi moglo doći do iznenađenja u finalu španjolskog kupa Kralja, Barcelona se pobrinula da to tako ne bude.

Aktualni prvaci Španjolske ostali su bez Mascherana u 36. minuti utakmice, no Sevilla nije imala snage niti sa igračem više ugroziti 'blaugranu'. Njihova nervoza došla je do izražaja u 92. minuti kad je Argentinac Ever Banega zaradio crveni karton.

Ušlo se u produžetke što je bolje 'sjelo' Kataloncima jer u 97. minuti dolaze do vodstva golom Jordija Albe. U 121. minuti Sevillin stoper Carrico dobiva drugi žuti karton, a čitavu stvar zaključuje Brazilac Neymar golom u 122. minuti. Kod oba je gola asistirao najbolji igrač svijeta, Leo Messi. 

Palo je ukupno 16 kartona (13 žutih, 3 crvena) gdje je su Andalužani odigrali agresivnije nego inače čemu svjedoči i 31 prekršaj s njihove strane. Kao u najboljim HNL danima Hajduka i Dinama...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nije bilo moguće sve osvojiti'

- Imali smo prilika, ali nije bilo svježine. Mogli smo do pobjede. Čestitamo Barci na pobjedi, ai i svojim igračima kao i cijeloj Seville. Ponosan sam što smo napravili ove sezone. Sljedeći korak je iskorak u Ligi prvaka. Želimo ponoviti ove uspjehe i pomaknuti naše limite - rekao je trener Seville, Unai Emery. 

Njegov kolega s druge strane također je dao svoje viđenje utakmice:

- Uistinu teška utakmica, posebno kada smo na terenu morali igrati s deset igrača protiv Seville. Napredovali smo u obrambenom aspektu i sve što smo raditi u Primeri nam je pomoglo u Kupu - započeo je Luis Enrique pa nastavio:

Nemamo kome što dokazivati. Ovi su dečki osvojiti puno trofeja s različitim trenerima. Nemam pritužbe na njih. Imali smo izazov kakav nitko drugi nije imao, a to je bilo osvojiti sve, no to nije bilo moguće, završava trener pobjedničke momčadi.

Mascheranova žrtva bio je i Rakitić

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić teren je napustio u 46. minuti kao žrtva taktičke zamjene svog trenera. Umjesto njega ušao je stoper Jeremy Mathieu, budući da je Mascherano isključen deset minuta prije kraja prve dionice zbog faula nad Gameirom.

- Kup je naš! Sjajna ekipa, veliki timski rad! Navijači Seville imaju moju podršku - objavio je na Facebooku Raketa kojem nije teško pao rani i neplanski izlazak iz igre nakon samo jednog poluvremena. Ipak, riječ je o igraču koji je odigrao najviše utakmica za Barcelonu ove sezone (57).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener