Obavijesti

Sport

Komentari 30

Kek: Kapu koja nosi sreću dao sam navijaču, sad imam novu

Kek: Kapu koja nosi sreću dao sam navijaču, sad imam novu
4

DAROVAO NAVIJAČU Šiltericu iz jesenskog dijela sezone dao sam vjernom navijaču. Sad imam novu, kaže nam trener Riječana Matjaž Kek, koji još ne zna za poraz ove sezone

VIDEO

Točno godinu dana navršilo se jučer od posljednjeg riječkog poraza u HNL-u. Dinamo je u Maksimiru pobijedio 3-0, a nakon toga je krenula velika serija trupa Matjaža Keka. Rijeka za poraz u HNL-u ne zna u posljednje 34 utakmice. Ima 26 pobjeda i osam remija. Izgubila je samo jednu od posljednjih 57 utakmica u prvenstvu. 

- Niz je impresivan, to nije sporno. Nije lako igrati tako dobro u kontinuitetu - javio nam se Matjaž Kek prije jučerašnjeg poslijepodnevnog treninga. 

Slovenski strateg gledao je snimku utakmice iz Osijeka, analizirao je stvari koje nisu dobre i počeo je s pripremama za neugodno gostovanje kod Intera u Zaprešiću. 

Ma kakav miris titule

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je za nas uvijek bila teška utakmica. Tamo smo znali zapeti. Tek je počeo drugi dio sezone. U sekundi se sve može promijeniti - rekao nam je Kek, a na pitanje osjeća li se na Kvarneru na plus šest miris prvog, povijesnog naslova prvaka, Slovenac se samo nasmijao. 

- Znate da od mene nećete dobiti odgovor na to pitanje. Na Kvarneru se u ovom trenutku osjeti samo miris naše iduće utakmice - spremno nas je dočekao Kek. 

Stari je to lisac, trener koji je prošao sve i svašta. Jasno je da ne upada u euforiju. Svjestan je velike prilike koju ima njegova momčad, ali isto tako zna kako se ova prednost od šest bodova može u kratko vrijeme potpuno “istopiti”. 

Imam pametnijeg posla

Ovog će proljeća bez ikakve sumnje najveći pritisak u HNL-u biti na sucima. Već je prvo kolo nastavka prvenstva ponudilo nekoliko neshvatljivih sudačkih pogrešaka.

- Ne strahujem da bi suci mogli krojiti borbu za naslov prvaka - odrješit je Kek i nastavlja: 

- Svojim igračima stalno ponavljam da ne razmišljaju o suđenju. To je nepotrebno gubljenje energije. Što bih ja sad pet dana prije utakmice s Interom u Zaprešiću trebao razmišljati o tome tko će nam suditi? Imam ja puno pametnijeg posla od toga. Zdravko Mamić je izjavio kako njima u Dinamu nije problem ako Rijeka bude prvak ove godine. 

To je klasična “pila naopako” Dinamova savjetnika. 

- Znate da ne komentiram naše protivnike. No recite mi tko ne bi htio dobiti utakmicu, tko to ne bio htio biti prvak. Tako da - jasan je Kek. Najbolji mu je igračove sezone Franko Andrijašević. Veznjak koji u Maksimiru nije uspio dobiti pravu priliku. 

- Nama je Dinamo dao Andrijaševića? Pa mi smo njima dali Leškovića. Neki se igraču novoj sredini snađe bolje, neki lošije. Treba li Ante Čačić zvati Andrijaševića u reprezentaciju? Vjerujem da imate izbornikov broj. To je pitanje samo za njega, ja to ne mogu određivati - kaže Matjaž. 

Ugovor do 2021.

U ponedjeljak, 27. veljače, napunit će se točno četiri godine otkad se slovenski strateg pojavio podno stijena Kantride. Već je dvaput produljivao ugovor s Riječanima. Novi, onaj do 2021. godine potpisao je u siječnju 2016. 

- Kad sam došao, uopće nisam razmišljao o vremenu. Nisam razmišljao o tome koliko ću ostati ovdje. Dobar posao može se napraviti samo ako dobijete priliku da radite nekoliko sezona. Ja sam tu priliku dobio i za očekivati je ovako dobre rezultate.

Sve će više klubova u HNL-u početi shvaćati da se posao ne može napraviti preko noći. Treneru se mora dati prava prilika - pojašnjava riječki strateg. 

Baš je prošlog tjedna novi ugovor s Dinamom potpisao Ivajlo Petev. Bugarin bi “modre” trebao voditi do kraja 2019. godine. 

Dinamo se pojačao

- Sigurno je svojim radom zadovoljio ljude u Dinamu. Nisu mu to bez razloga ponudili - cijeni svojeg rivala Kek, koji smatra kako je Dinamo u proljetni dio prvenstva ušao puno jači. 

- Naravno da su se pojačali. Imaju oni svoje adute. Baš zbog toga idemo korak po korak. Opustit ću se tamo krajem svibnja - nasmijao se Matjaž Kek. 

Naravno, opustit će se tek krajem svibnja jer tad završava sezona. 

Šilterica za navijača

Lako je moguće da posljednje kolo i utakmica Dinama i Rijeke u Maksimiru 27. svibnja odlučuje o tituli. 

Kekov je zaštitni znak od dolaska u Rijeku šilterica. Kapu ne skida i po tome je već godinama prepoznatljiv na travnjacima HNL-a.

Prije nekoliko godina nam je u intervjuu otkrio da je nakon dolaska u Rijeku stalno imao istu šiltericu, kako ju nije htio mijenjati sve do prvog poraza. Sad po naslov ide s dvije šilterice. 

- Onu koju sam nosio u jesenskom dijelu sezone darovao sam našem vjernom navijaču. Sad imam drugu, ne žalim što sam tu darovao, zaslužio je - kaže Kek. 

Obožava jazz i vino

Veliki je ljubitelj jazza i vina. Igračima jazz ipak ne pušta, a u svojoj bogatoj kolekciji ima više od 12.000 ploča. Ističe kako je za njega glazba staviti ploču na gramofon. Tako uživa. 

- Sad imam malo vremena za opuštanje. Počeo je nastavak sezone i fokusiran sam samo na nogomet. Bit će vremena za slušanje ploča i otvaranje novih butelja vina - završio je Slovenac, koji je već godinama omiljen na Kvarneru.

Matjaž Kek je čovjek koji u Rijeku može donijeti prvu, povijesnu titulu hrvatskog prvaka. Ako je donese, onda bi lako i još deset godina mogao sjediti na klupi riječke momčadi. No, kako i sam kaže, njemu još ne miriše na titulu. Neće to priznati, ali svjestan je da Rijeka ima priliku koju nikako ne smije prokockati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe