Obavijesti

Sport

Komentari 21

Mavrović: Na Joshuu 1,40? Ma ne, prednost ipak dajem Kličku

Mavrović: Na Joshuu 1,40? Ma ne, prednost ipak dajem Kličku
1

Borba je u subotu na Wembleyu pred 80.000 gledatelja. Bez obzira na ishod meča, i Britanac Joshua i Ukrajinac Kličko zaradit će po 17,3 milijuna eura

VIDEO

Boksao sam i ja na stadionu, bilo je to 1994. u Dortmundu. Ne može se baš usporediti s dvoranom. Osjećaj za prostor je drukčiji, treba vam neko vrijeme da se priviknete, rekao je Željko Mavrović.

A u subotu ćemo na Wembleyu gledati boks meč desetljeća, Anthony Joshua (27) i Vladimir Kličko (41) borit će se za superteški naslov po IBF, WBA i IBO verziji.

Ulaznice su rasprodane, svih 80.000. Organizator će samo od njih zaraditi 9,3 milijuna eura. Od gledatelja, koji će za TV prijenos uplatiti 23,5 eura, u blagajnu će, prema procjenama, sjesti još 35 milijuna eura. Brojke da se smrznete.

- Ring će biti natkriven tako da eventualna kiša neće smetati, no vjetar bi mogao biti problem. Boksači će se brže hladiti, pa će društvo u kutu morati smisliti pravi način kako svoje boksače zagrijati između rundi - istaknuo je proslavljeni hrvatski boksački trener Leonard Pijetraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bez obzira na ishod borbe, i Joshua i Kličko zaradit će po vrtoglavih 17,3 milijuna eura.

- Bio sam mu i prije sparing-partner, no ovog puta bio je mnogo agresivniji tijekom treninga. Opsjednut je pobjedom, pogotovo nakon posljednjeg poraza od Furyja u studenom 2015. - rekao je Filip Hrgović, naš olimpijski brončani boksač iz Rija i prvak Europe, koji je deset dana sparirao u Austriji s Ukrajincem.

- Srce mi je na Vladimirovoj strani, no Joshua je ipak veliki favorit. Kličko ima taj prednji direkt, jako dobre kretnje nogama i sjajnu obranu. Međutim, uvijek se dosad borio s fizički slabijim i nižim borcima. A Joshua je fizički snažniji te po proporcijama gotovo identičan. Ovog puta Kličko bi u klinču mogao imati puno problema - kaže Hrgović.

Engleske kladionice potvrđuju Hrgovićeve prognoze, na Joshuu je koeficijent 1,40 a na Klička 2,90.

- Koliko? Ma, ne.... - iznenađen je bio Mavrović.

- Ja bih Vladimiru dao prednost, ima iskustvo, osjećaj za prostor. Zna kad može i treba pogoditi suparnika. I da, precizan je - kaže Željko.

Pijetraj također Joshuu gura u ulogu favorita.

- Treba ipak istaknuti da Britanac u karijeri još nije imao onu pravu borbu, za njega kažu da je prvak na papiru. Možda su i u pravu, no Anthony je zaslužio pojas. Kličko? On zna taktički boksati, umrtvi borbu... Da, ljudi ga zbog toga ne vole, ali on pobjeđuje - istaknuo je Pjetraj, a ono u čemu se sva trojica naših boksačkih eksperata slažu jest da i Vladimir i Anthony imaju staklenu bradu.

- Mogu zadati puno jače udarce nego što ih mogu primiti - nasmijao se Mavrović.

Na Wembleyu će biti 80.000 ljudi, no neće to ni izbliza biti najposjećeniji boksački meč. Na Juneau Parku u Americi 1941. Tony Zale i Billy Pryor boksali su ispred 135.132 gledatelja. Ne legendarnome meču “The rumble in the jungle” u tadašnjem Zairu između Muhammada Alija i Georgea Foremana okupilo se 60.000 ljudi.

- OK, Kličko ima 41 godinu, no ako nije potrošen, borac može dugo trajati. Uostalom, svakom je boksaču teško napustiti svijetla pozornice. Uvijek misle da mogu napraviti još nešto veliko i uzeti novac - rekao je Pijetraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram