Obavijesti

Sport

Komentari 6

Max Verstappen i VN Monaca: Gledamo li budućeg prvaka?

Max Verstappen i VN Monaca: Gledamo li budućeg prvaka?
1

Michael Schumacher je imao 23 godine kada je prvi put pobijedio, Lewis Hamilton 22, Sebastian Vettel 21, a Max Verstappen 18. Prema svemu sudeći, Verstappen bi trebao biti budući prvak

VIDEO

Mladi Nizozemac Max Verstappen (18) po mnogo toga je najzanimljivija ličnost Formule 1 u zadnje vrijeme. Najmlađi je debitant u povijesti, najmlađi je vozač koji je stao na podij, najmlađi je pobjednik utrke u sezoni, a vozačku dozvolu za osobni automobil dobio je tek godinu dana poslije debija u Formuli.

Vodstvo Red Bulla se odlučilo na riskantan potez uoči Velike nagrade Španjolske. Naime, 'relegiralo' je Daniila Kvyata u Toro Rosso (drugu momčad Red Bulla), a promoviralo mladog Verstappena. Netko bi rekao: "Što se događa s Red Bullom? Pa oni su u potpunosti poludjeli!" No htjeli priznati ili ne, vrlo sličan put u karijeri imao je i Sebastian Vettel. Dečko koji je iz BMW Saubera prešao u Toro Rosso, pa zatim u Red Bull da bi postao četverostruki svjetski prvak. Četiri godine zaredom.

Gledamo li budućeg prvaka?

Ruku na srce, ono što je Red Bull pokazao u Španjolskoj vrijedno je divljenja. Momčad koja se prošle godine utrkivala na Renaultov pogon, ove je sezone praktički do zadnjeg trenutka strepila hoće li ga uopće imati (Red Bull je na kraju ostao pri odabiru Renaultovog motora koji je označen TAG Heuerovim brendom). Na kraju je napravila sjajan rezultat pobijedivši u Catalunyi. Ne, pardon, zasluge ipak pripadaju neiskusnom 18-godišnjem klincu, koji je prije utrke odradio "par krugova" na simulatoru. Pazite, Verstappen, prije VN Španjolske, nikad nije vozio bolid u kojem je pobijedio!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čak ga je i legenda automoto sporta Valentino Rossi podržala putem Twittera.

Michael Schumacher je imao 23 godine kada je prvi put pobijedio, Lewis Hamilton 22, Sebastian Vettel 21, a Max Verstappen 18. Prema svemu sudeći, Verstappen bi trebao biti budući prvak. I to vrlo brzo. Kako stvari sada stoje, predviđamo mu naslov prvaka unutar tri sezone. Pretpostavka koja se možda čini ludom na prvu, ali u obzir treba uzeti nekoliko činjenica.

Osim što je najmlađi pobjednik ikada, Max je i najmlađi debitant. Šef momčadi Red Bulla Christian Horner rekao je kako nikada nije upoznao talenta kao njegova novog pulena. Osim toga, pobijedio je na tradicionalnom Zandvoort Mastersu, utrci Formule 3, sa samo 16 godina. Drugoplasiranog Indyja Dontjea, koji je, usput rečeno, stariji od Maxa šest godina, ostavio je iza sebe skoro 10 sekundi. Iz prve momčadi Red Bulla izgurao je Kvyata, a već je vrlo blizu da ga prestigne po ukupnom broju bodova osvojenih za Red Bull/Toro Rosso.

Formula One - Spanish Grand Prix - Barcelona-Catalunya racetrack, Montmelo

Ruski vozač je u tri sezone ukupno osvojio 125 bodova dok je Verstappen u dvije osvojio 87. Sebastian Vettel je u svojoj drugoj sezoni u Formuli osvojio 35 bodova dok je Verstappen već sada, nakon pet utrka, na 38. A da ne spominjemo da je Vettel u svojoj debitantskoj sezoni osvojio šest, a Verstappen 49 bodova.

Mirnoća, hladnokrvnost, koncentriranost i profesionalizam, koje je pokazao prilikom vodstva u Catalunyi dok ga je pola utrke ganjao Kimi Raikkonen, ovog mladog Nizozemca nepobitno gura na mjesto budućeg svjetskog prvaka Formule 1.

Iznenađenje bi moglo doći već ove sezone

Ne u smislu svjetskog prvaka, naravno. Mercedes je dominantan već nekoliko godina zaredom, Ferrari je uvijek tu negdje, ali nedovoljno brz, ali realno je za očekivati da će Mercedes i ove sezone pobijediti konkurenciju. No Ferrari bi mogao biti najveći gubitnik. Čini se kako je Red Bull napravio brži i bolji bolid od Ferrarijeva, a 'iznenađenja' bi mogli vidjeti nekoliko puta ove sezone.

Možda već i na Velikoj nagradi Monaca, koja je sljedeća na redu.

- Mislim da će naš bolid biti vrlo dobar na uličnoj utrci tako da se definitivno veselim nastupu u Monacu - rekao je Max pa prokomentirao novi set up Red Bulla:

- Zbilja ne znam kako bih mogao završiti na sljedećoj utrci. Još uvijek učim gdje je što u bolidu i privikavam se na njega. Monaco je uvijek nešto posebno, pogotovo u kvalifikacijama kada voziš i iznad granica da bi startao na što boljoj poziciji.

Bilo bi prije par utrka, ali sada reći da je Max Verstappen jedan od kandidata za prva dva reda u Monacu, nije niti najmanje suludo. Iznenađenje bi moglo doći već na Velikoj nagradi Monaca...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića