Obavijesti

Sport

Komentari 12

Međimurski Miura zabija i s 50 godina: Još ću ja parati mreže

Međimurski Miura zabija i s 50 godina: Još ću ja parati mreže
1

Dobacuju mi: ‘Dedek, izađi van, nije ti tu mjesto', a ja im se nasmijem kad zabijem gol. Ne pijem, ne pušim i svaki dan trčim uz Muru, kaže nam Boris Radiković (50)

VIDEO

Zabio sam stotine i stotine golova, ni sam ne znam koliko. Pa igram napadača više od 40 godina. I ne mislim stati, još ću ja parati mreže, rekao je Boris Radiković, koji u seniorskom nogometu trpa i s 50.

Zabio je i prošlog vikenda.

Vjerojatno je najstariji svjetski strijelac u seniorskom nogometu. Kontaktirali smo i Guinnessovu knjigu rekorda, no odgovor je bio da nemaju taj podatak. Zna se ipak da je još aktivan Kazuyoshi Miura, koji i s 48 povremeno igra u japanskoj drugoj ligi.

- Znate, ja sam i djed, imam dva unuka. Znaju mi na utakmici dobacivati: ‘Dedek, izađi van, nije ti tu mjesto’. No kad zabijem gol, pogledam ih i nasmijem se. Ponosan sam na svoje godine. U drugim klubovima ima i 40-godišnjaka - kaže Radiković, koji igra za Donji Koncovčak, momčad iz 2. međimurske lige.


Karijeru je proveo po hrvatskim, slovenskim i austrijskim niželigašima. U različitim slovenskim klubovima nastupao je 12 godina, a u austrijskima tri.

- Njemački jezik ne znam, no u austrijskoj ligi suigrači su mi stalno vikali: ‘tor, tor’. A kad bih zabio, onda bih se okrenuo prema njima počeo vikati: ‘tor, tor’. U Austriji su odlični uvjeti, niželigaši imaju čak i pomoćna igrališta - istaknuo je Radiković.

Danas za igranje ne dobije ništa, no u inozemstvu se dalo zaraditi.

- U austrijskim niželigašima je mogao igrati jedan stranac, i čim ne zabijaš, letiš van. Teško je, ali barem plate. U Sloveniji i Austriji zarađivao sam normalnu radničku plaću - istaknuo je Radiković.

Nikad u karijeri nije dobio ponudu hrvatskih prvoligaša.

- Izgubili smo tijekom ‘80-ih od vinkovačkog Dinama, danas Cibalije, 7-2, a ja sam zabio oba gola. Rekli su mi da će me pratiti - napomenuo je Radiković.


Igrao je i protiv zagrebačkog Dinama, kad ga je vodio Ćiro Blažević.

- Rečeno mi je da ‘modri’ traže brzanca i, ako se pokažem dobrim, da bi me možda mogli uzeti. Nažalost, nisam se baš pokazao. Kad sam bio mlađi, govorio sam da ću igrati nogomet dok ne zaigram u prvoj ligi, no taj san mi se nije ispunio - istaknuo je Radiković, koji trpa i lijevom i desnom.

- Dešnjak sam, no kad su me treneri stavljali na drugu stranu, nisam im govorio da ne znam pucati lijevom nego sam je vježbao pa danas igram objema nogama - kaže.

Nikad nije bio ozlijeđen, a golove slavi i dalje.

- Prije sam uvijek skidao dres nakon gola, tako da sam dobio mnogo žutih kartona. Volio sam utrčati i među navijače.Danas to više ne radim, ali ako zabijem dobar gol, možda opet skinem dres - kaže Radiković, koji je uvijek bio odgovoran prema sportu koji obožava igrati.

- Dugo trajem jer živim sportski, triput tjedno treniram u klubu, ne pušim, ne pijem i svaki dan trčim uz Muru. Moram trenirati duplo da bih mogao pratiti mlađe. Tradicija je da domaćin za goste nakon utakmice osigura gajbu piva. Ja ipak posegnem za hladnim čajem - nasmijao se Radiković.

Posljednjih 15-ak godina je trener i igrač, no u Donjem Koncovčaku samo igra.

- Trener je od mene mlađi 20 godina. No ja ga slušam i radim što mi kaže. Dečki iz kluba me jako poštuju i često me pitaju za savjet - kaže Radiković.

Za život zarađuje prodajući kinesku robu na tržnici.

- Da, tenisice, natikače... Treba nekako zaraditi. No kad mi je teško, uvijek imam nogomet i jedva čekam kad će nova tekma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani