Obavijesti

Sport

Komentari 67

Gazidis je uspio u svome planu: 'Boban i Maldini dobili otkaz'

Gazidis je uspio u svome planu: 'Boban i Maldini dobili otkaz'
1

U klubu su otpočetka postojale dvije struje, a na kraju je prevladala ova predvođena Gazidisem. Pouzdani talijanski novinar Fabrizio Romano potvrdio je kako je Boban dobio otkaz...

VIDEO

Zvone Boban je u Milan je došao u lipnju zajedno s Paolom Maldinijem kako bi vratio legendarni klub na stare staze. Bili su u rasulu, daleko od mjesta koja vode u Europu, kvalitetniji igrači nisu se htjeli niti primaknuti San Siru

Pokretanje videa...

01:45

Krenulo je dosta teško, klub je na početku sezone bio na donjem dijelu tablice, a onda su Zvonimir Boban (51) i Maldini (51)  povukli potez koji je preporodio klub. Za Božić su uspjeli dogovoriti dolazak Zlatana Ibrahimovića i klub je napokon počeo na nešto izgledati. Ne samo što je podignuo klub, Šveđanin je preporodio Antu Rebića koji je postao najbolji igrač Rossonera. 

Popeli su se na sedmo mjesto i ušli u igru za plasman u Europu, izborili odličan rezultat u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa protiv Juventusa, a onda novi potresi. 

According to media report: Rangnick should become coach and sports director at AC Milan.

Izvršni direktor Milana Ivan Gazidis radio je Bobanu iza leđa i bez njegovog i Maldinijevog znanja razgovarao s Ralfom Rangnickom (61) za poziciju trenera i sportskog direktora. I pazite, to sve u trenutku kada je Milan zaredao s dobrim rezultatima, ali očito vlasnička struktura predvođena Elliot Managementom ima neke druge planove. 

Čelnici Milana su tijekom ponedjeljka jako dugo razgovarali u klupskim prostorijama, a epilog svega je odlazak Bobana i Maldinija. 

- Nova revolucija u Milanu. Zvonimir Boban će napustiti klub u roku od nekoliko dana, a s njim će i Paolo Maldini. Ivan Gazidis radi na tome da Ralf Rangnick dođe na mjesto trenera - napisao je na Twitteru uvijek pouzdani talijanski novinar Fabrizio Romano.

Zlatan Ibrahimovic arrives at Casa Milan

Gazidis želi uspostaviti jači Milan na duže staze i 'živjeti' od mladih igrača koji će im donijeti korist i i zaradu u budućnosti, dok su Boban i Maldini bili za iskusnije igrače koji će Milanu donijeti stabilnost. Južnoafrikanac je izričito bio protiv Ibrahimovićevog dolaska, ali pristao je nakon višemjesečnih pregovora jer je klub bio u rasulu. No, Zvone i Paolo bili su pred brojnim limitima, što se tiče samog budžeta i dovođenja igrača te su se krpali kako su znali.

U klubu su otpočetka postojale dvije struje. Boban i Maldini koji su htjeli za trenera dovesti Massimiliana Allegrija koji je klubu donio posljednji naslov u Serie A, te Gazidis koji želi dovesti Ralfa Rangnicka na mjestu trenera te dati mu i ulogu sportskog direktora. 

Prvi korak je uspješno apsolviran, a to je Bobanova i Maldinijeva smjena. No njihovim putem bi mogli i neki igrači. 

Zlatan Ibrahimović je došao na zimu i potpisao ugovor na šest mjeseci uz mogućnost produženja na još jednu godinu. Zlatan je pomogao Milanu da se stabilizira, ali više niti on nije siguran želi li ostati.

- Milan je počeo raditi na novom ugovoru za Zlatana, ali čini se da je i sam Ibrahimović zbunjen mogućim Milanom bez Bobana i Maldinija. Nije im trebao ovaj potres - piše Gazzetta.

San Siro će gotovo sigurno napustiti Giacomo Bonaventura kojem istječe ugovor na ljeto, ali klub mu nije ponudio novi. A pitanje je i što će biti s Antom Rebićem. Na posudbi je do 2020. godine, žele otkupiti njegov ugovor od Eintrachta, oni traži 40 milijuna eura, ali to je za Rossonere ipak previše. 

AC Milan v Torino - Serie A - Giuseppe Meazza

Tijekom veljaču svjetlo na kraju tunela ukazalo se za brojne navijače Milana koji već devet godina gledaju kako klub bespomoćno tone, ali i to se svjetlo polako gasi. Klub ide u novu rekonstrukciju i u novu fazu kojoj će sigurno trebati neko vrijeme da donese stabilnost, i ono što je najbitnije, trofeje koji ni popunili vitrine u koje se polako uhvatila paučina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe