Obavijesti

Sport

Komentari 29

Miočić ekskluzivno za 24sata: Želim braniti pojas u Hrvatskoj

Miočić ekskluzivno za 24sata: Želim braniti pojas u Hrvatskoj
1

To bi stvarno bilo super. Iskreno, mislim da postoji velika šansa, bila bi to odlična prilika, ali sve ovisi o željama UFC-a, rekao je Stipe Miočić, svjetski prvak UFC-a u teškoj kategoriji

VIDEO

Kad je posljednji put izlazio iz Quicken Loans Arene, kao gost Cleveland Cavaliersa u finalu NBA lige, Stipe Miočić nosio je pojas UFC prvaka preko ramena. U noći na nedjelju prema hrvatskom vremenu u istoj će dvorani u najvećem gradu svoje rodne države Ohio, braniti taj pojas protiv Alistaira Overeema. I uvjeren je da će ga na izlasku opet nositi preko ramena.

- Overeem je jedan od najboljih boraca na svijetu. Dobro udara nogama, dobar je na tlu, kompletan je borac, ali još se nije borio protiv nekog poput mene - rekao je američki borac hrvatskih korijena u ekskluzivnom telefonskom razgovoru za 24sata.

- Atletičniji sam od njega, u boljoj sam formi... Zna on svašta u kavezu, ali znam i ja - samouvjeren je 34-godišnji Stipe, kojem je, kao i uvijek savjete za borbu dao uzor i prijatelj Mirko Filipović.

Dalibor Urukalović/Pixsell

- Uvijek da dobar savjet, pametan je on tip. Šteta što neće doći na moju borbu, ali u redu je, priprema se za svoj povratak u Japanu krajem mjeseca - kaže Miočić, no ne opterećuje se time tko će biti u publici, hoće li doći neki drugi slavni Hrvat ili možda LeBron James, kojeg je pretekao u nastojanju da konačno donese veliku titulu u Cleveland. Zanima ga samo ono što će se događati unutar kaveza, a ne oko njega.

Htio bi braniti pojas u Hrvatskoj

U posljednjem razgovoru, mjesec dana nakon što je osvojio UFC-ov pojas, bio je puno pričljiviji, sve mu je još bilo novo... Ali ovog je ljeta kao nova borilačka superzvijezda dobio brojne nove obveze u okviru UFC-ovih promocija, snimanja i drugih medijskih nastupa, koje je morao uklopiti u pripremu za borbu s 36-godišnjim Englezom jamajčansko-nizozemskog podrijetla. Na nju je maksimalno fokusiran i razmišlja isključivo o pobjedi. Ne sumnja da će obraniti naslov, a volio bi ga idući put braniti u Hrvatskoj.

- To bi stvarno bilo super. Iskreno, mislim da postoji velika šansa, bila bi to odlična prilika, ali sve ovisi o željama UFC-a - kaže Stipe.

Nešto slobodnog vremena iskoristio je za praćenje Olimpijskih igara u Riju i navijanje za hrvatske i američke sportaše, a posebno je pratio naše vaterpoliste.

- Nevjerojatno, deset medalja! Hrvatska je tako mala zemlja, a tako uspješna...

Na OI-u bi nastupao za Hrvatsku

Boks, judo, hrvanje i taekwondo jedini su borilački sportovi u olimpijskom programu. Razmatra se dopuštanje nastupa profesionalnim boksačima, pa zašto ne i MMA borcima?

- Uh, to bi bilo fantastično! Tko zna, možda se i ostvari. Baš bih volio nastupiti na Igrama. Za koga? Hm, ne znam, bila bi to teška odluka. Vjerojatno za Hrvatsku.

Još nakon pobjede nad Fabriciom Werdumom u svibnju rekao je da jedva čeka ponovno posjetiti otadžbinu, tijekom ljeta je na društvenim mrežama objavljivao fotografije hrvatskih ljepota i nostalgično pisao o Hrvatskoj. Nakon borbe s Overeemom konačno će imati vremena i za to.

- Ne znam još točno kad i gdje, nakon borbe ću se dogovoriti sa suprugom - objasnio je Stipe.

Donald Trump? Ne podržavam ga...

Dan nakon njegove borbe u Hrvatskoj su parlamentarni izbori, ali na njegov će život ipak više utjecati američki predsjednički izbori dva mjeseca kasnije. Ljetos je s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom bio na predizbornom skupu Donalda Trumpa u Clevelandu. White je velik Trumpov prijatelj, pa je njegovu fotografiju sa Stipom s toga skupa kontroverzni predsjednički kandidat iskoristio u promotivne svrhe. No to ne znači da je Trump Miočićev izbor.

- Nemam političkih afiniteta, podržavam samo Danu Whitea - ogradio se Stipe, uz objašnjenje da se sve to dogodilo jer nikad to prije nije učinio pa mu je bilo zanimljivo.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka