Obavijesti

Sport

Komentari 22

Modro blago: Gojak dva gola i asist, Ademi utrpao Izraelu

Modro blago: Gojak dva gola i asist, Ademi utrpao Izraelu
4

U četvrtak navečer igrale su se mnogobrojne kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. među kojima i one reprezentacija BiH te Sjeverne Makedonije, u kojima su se istakli igrači Nenada Bjelice...

VIDEO

Fenomenalne partije odigrali su u kvalifikacijskim susretima za Euro 2020. Arijan Ademi i Amer Gojak. Njihove su reprezentacije u četvrtak igrale protiv Izraela, odnosno, Lihtenštajna, a upravo su igrači hrvatskog prvaka bili zvijezde svojih nacionalnih vrsta. 

BiH - Lihtenštajn 5-0

Izabranici Roberta Prosinečkog igrali su na domaćem terenu, Bilinom polju, gdje su ugostili Lihtenštajn i poslali ih kući s petardom kao poklonom, a briljirao je Dinamov "stranac" - Amer Gojak. Već u 11. minuti doveo je "zmajeve" do vodstva na asistenciju napadača talijanske Rome, Edina Džeke koji mu je samo nekoliko metara pred Buchela dodao loptu i tako postavio lak zadatak u kojemu Gojak precizno mijenja rezultat u 1-0 s kojim se otišlo i na pauzu.

05.09.2019., stadion Bilino Polje, Zenica, Bosna i Hercegovina -

Imali su bosanskohercegovački igrači još šansi, točnije 15 njih u okvir tijekom susreta, ali su se one tek u zadnjih 10 minuta susreta počele realizirati. Prvo je mrežu tresao Haris Duljević na asistenciju Seada Kolašinca u 80. minuti, a zatim je još jednom briljirao tandem Džeko - Gojak, ali ovaj puta obrnuto. Amer je asistirao svome iskusnom suigraču za 3-0 pet minuta do isteka vremena, a dvije minute kasnije slijedi ih i Edin Višća za 4-0. No tu nije bio kraj, odlučio je Amer pečatirati susret još jednim topom, ovaj puta glavom na asist Harisa Duljevića s desne strane i tako na semafor postaviti konačnu petardu u 89. minuti.

 

Izrael - Sjeverna Makedonija 1-1

Mirno je protekao susret u Izraelu, iako se obje reprezentacije bore kako bi napokon stigle na veliko nogometno natjecanje.  Izrael je zadnji puta 1970. bio na Svjetskom prvenstvu u grupnoj fazi, dok Sjeverna Makedonija nikada nije igrala neko veliko natjecanje.

Trudili su se i jedni i drugi doći do pogotka, čak su u jednom trenutku Izraelci šokirali i zabili u gužvi pred golom, no švedski sudac vidio je igranje rukom te brzo prekinuo slavlje izraelske momčadi.

 Početkom drugog poluvremena domaćini su preuzeli inicijativu i postigli pogodak za veliko slavlje u 55. minuti, a strijelac je bio Eran Zahavi. Ipak, nisu se dali Sjevernomakedonci. Razveselio ih je Dinamov kapetan Arijan Ademi pogotkom u 64. minuti susreta na asistenciju Ezgjana Alloskog i konačnih 1-1 i podijeljene bodove s velikim protivnicima. 

Pokretanje videa...

00:28

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu