Obavijesti

Sport

Komentari 39

Mou ima ideju: Za 'oživljavanje' najskupljeg ikad traži se Hrvat!

Mou ima ideju: Za 'oživljavanje' najskupljeg ikad traži se Hrvat!
1

TRAŽI SE 'TIHI VOĐA' Unitedu je potreban poseban profil veznjaka koji će upravljati veznim redom. Pogba, bez obzira što je najskuplji igrač u povijesti to nije u stanju. Stoga, Mourinho ima nove ideje

VIDEO

Naslovnicu španjolskog Mundo Deportiva okupira naš reprezentativni veznjak Ivan Rakitić. Naime, Španjolci tvrde kako Jose Mourinho kreće u lov na veznjaka naše reprezentacije kako bi pojačao vezni red u kojeg je ove sezone već uložio 105 milijuna eura.

Pogba nije vođa - dokazano

I to u jednog igrača, Paula Pogbu, koji je pristigao iz Juventusa u najskupljem transferu u povijesti nogometa. Francuz ne pruža igre u skladu s uloženim u njega, pa Portugalac panično traži način za popraviti situaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da bi Pogba profunkcionirao kao u Juventusu, potrebno mu je idealno okruženje, odnosno adekvatni tipovi igrača koji će ga donekle osloboditi stalne igre u oba pravca.

To je pokazala prethodna sezona u Italiji gdje je 'Polpo' proigrao tek nakon što se u momčad 'bianconera' vratio Claudio Marchisio, odgovaran veznjak koji igra uz ogromnu dozu samopouzdanja te ne griješi niti u jednom segmentu igre.

To se dogodilo sredinom listopada 2015., a upravo je u to vrijeme Pogba počeo podizati svoju cijenu maestralnim potezima.

Da bi on pokazao svoj ofenzivni potencijal, mora pored sebe imati odgovorne i prekaljene kolege koji će svoj posao raditi što jednostavnije i preciznije, a Ivan Rakitić ima baš takvu ulogu u Barceloni.

Raketa bi Unitedu savršeno 'sjeo'

Igrajući pored nezaustavljivih majstora lopte poput Neymara, Iniesta, Suareza i Messija, Raketa je zadužen za balans u igri zajedno sa Sergiom Busquetsom.

Slična bi ga uloga dočekala i kod karizmatičnog Portugalca. Ivan bi se odmah ustalio kao 'tihi vođa' veznog reda jer United igrača tog profila najviše klase nema.

Michael Carrick koji je dugi niz godina 'držao' veznu liniju 'crvenih vragova' nije više u naponu snage, Bastian Schweinsteiger je otpisan, dok partije Andera Herrere i Marouanea Fellainija ne pružaju komfor u igri.

Stoga, Joseova ideja je sasvim logična, ali postavlja se pitanje i koliko ostvariva.

'Blaugrana' planira Ivanu produžiti ugovor koji istječe na ljeto 2019. godine, a Mundo Deportivo navodi kako se na taj način klub želi osigurati da Raketa ne dođe u iskušenje novih izazova. Baš jedan takav predstavljao bi Manchester United.

- Usprkos proscima, najkorištenijem igraču kluba Barcelona je prioritet - tvrde Španjolci.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi