Obavijesti

Sport

Komentari 109

Može li bolje? Olimpijske igre zatvorili smo s Lijepom našom

Može li bolje? Olimpijske igre zatvorili smo s Lijepom našom
6

Tih 16 dana bili smo ponosni što smo Hrvati. Ne zbog Čačića i Severine... Ne, ponosni smo zbog Sandre, Giovannija, četverca, Lucije, rukometaša i vaterpolista

VIDEO

U London smo ih ispratili s nadom da će se u domovinu vratiti barem s jednim zlatom, ali i vjerom da bi upravo ove Olimpijske igre mogle biti najbolje od hrvatske samostalnosti.

I hrvatski sportaši ni ovaj put nisu nas iznevjerili. U Londonu su ukupno osvojili šest medalja od čega čak tri zlatne. Dodali su još jedno srebro i dvije bronce. Berbu medalja otvorili su srebrni veslači u četvercu na pariće.

Braća Sinković, Martin i Šain bili su veliki favoriti za zlatnu medalju u finalnoj utrci. Jedini kojih su se bojali bili su Nijemci i upravo ih je njemačka posada pobijedila u finalu. U prvi mah bili su razočarani, no čim je sve sjelo na svoje mjesto shvatili su o kakvom se uspjehu radi. Srebro je bilo samo uvod u nove uspjehe hrvatskih sportaša.

Ako su veslači barem na trenutak bili razočarani, Sandra Perković dan poslije nije imala tih problema. Tijekom cijele sezone bila je nepobjediva, a najveću snagu pokazivala je upravo u finalima EP-a i Dijamantne lige. Ove sezone uzela je sve, a na Olimpijskim igrama skinula je i vlastiti rekord. Bila je to prva hrvatska zlatna medalja na OI u Londonu i prva ženska zlatna u povijesti Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo dva dana nakon Sandre iznenadio nas je Giovanni Cernogoraz u trapu. Skromni Istranin u finale je ušao kao posljednji šesti, no onda je pokazao da ima čelične živce. U raspucavanju je bio savršen, nepogrešiv i novo zlato je zasjalo oko vrata. 

Na red je došla i Lucija Zaninović koja je u dramatičnom repesažu taekwondoa u kategoriji do 49 kilograma smogla snage i zlatnim bodom protiv Meksikanke osvojila četvrtu hrvatsku medalju na Olimpijskim igrama. Već tada bilo je jasno da će ovo biti naše najuspješnije Igre.

Jer, tek zadnjeg dana Olimpijskih igara na rasporedu su bili oni od kojih je domovina najviše očekivala, vaterpolisti i rukometaši. Nažalost, izabranici Slavka Goluže kiksali su u polufinalu nakon čega im je ostala borba za broncu. Najteže se upravo motivirati za tu utakmicu, no Hrvatska se probudila i u borbi za broncu deklasirala Mađare.

A onda su se preselili za male ekrane jer na redu su bili njihovi prijatelji vaterpolisti. Oni su taman počinjali svoju finalnu utakmicu. Oni su nastavili kao što su i počeli Igre. U finalu su se poigrali s Talijanima i nanizali savršenih 8-0! Uzeli su povijesno zlato za hrvatski vaterpolo. A sudbina je htjela da upravo njihova utakmica bude posljednja hrvatska na Olimpijskim igrama. Ima li boljeg kraja od zatvaranja Igara uz Lijepu našu?!

Bilo je to prekrasnih 16 dana tijekom kojih su krizom napaćeni Hrvati barem na trenutak zaboravili na svakodnevne probleme. Tih nešto više od dva tjedna bili smo ponosni što smo Hrvati. Ne zbog gospode Čačić, premijera Milanovića, Sammira i Modrića, Severine i djevojke u minici koja puni šatore diljem domovine... Ne, ponosni smo zbog Sandre, Giovannija, četiri frajera u čamcu, Lucije, rukometaša i nedodirljivih vaterpolista. Pa, heroji, Hvala vam na danima ponosa i slave!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida