Obavijesti

Sport

Komentari 16

Mula: Taj primitivizam moramo iskorijeniti, ovo je skandalozno

Mula: Taj primitivizam moramo iskorijeniti, ovo je skandalozno
1

Svi govore o nekoj fenomenalnoj atmosferi, a ovo mi se stoti put događa, ljutit je trener Cibone Damir Mulaomerović. Majstorica za ulazak u finale prvenstva je u srijedu...

VIDEO

Damira Mulaomerovića nije razljutio poraz u Višnjiku, nego ponašanje zadarske publike i zaštitara kojih nije bilo nigdje da ispune opis svog zanimanja i zaštite igrače Cibone za izlazu prema svlačionicama.

- Doletjelo je desetak metalnih predmeta, neki su pogodili Rozića, mene su pljunuli, a zaštitara nigdje - požalio se trener Cibone, kojeg je posebno isprovociralo uvredljivo skandiranje s tribina.

Na njegov račun, ali prvenstveno na račun jedinog Amerikanca na utakmici, beka ''vukova'' Jamesa Florencea, koji je prošle sezone igrao baš za Zadar.

Florencea su vrijeđali na rasnoj osnovi, a Mulaomeroviću su vikali ''Mula, Turčine, napuši se ku...ne'',  što je već godinama dio folklora kad današnji trener Cibone dolazi u Zadar, pa i neke druge dvorane. No to ne znači da je u redu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je skandalozno i sramotno, takvo ponašanje treba iskorijeniti. Stoti put mi se to događa, a svi govore o fenomenalnoj atmosferi. Ja se mogu nositi s tim, ali svi gledaju kao da je to normalno. Ne vjerujem ni da se pravi Zadrani i navijači mogu složiti s takvim primitivizmom - kaže Mula i podsjeća da je jedan od glavnih sponzora Zadra turska Dogus grupa.

- Turci koji ulažu u njih im valjaju, a ja ne.

Dobro, nije Mulaomerović zaista Turčin, ali aluzija je jasna, iako je rođeni Tuzlak godinama bio značajan igrač u hrvatskoj reprezentaciji. No više od uvreda na njegov račun zasmetale su mu one upućene Florenceu, kojem su vikali da je ''niger''.

- Pa nogometne utakmice se prekidaju i zbog manjih stvari! I još je dobio tehničku jer je, isprovociran, vratio jedan upaljač na tribinu - u nevjerici je govorio Mulaomerović, no nije se želio upuštati u pitanje uplitanja Hrvatskog helsinškog odbora u košarkaške utakmice, kao što je slučaj na nogometnima.

- To nije pitanje za mene, ali neka se javi netko mjerodavan da kaže da se to treba sankcionirati - kaže Mulaomerović, kojeg je cijela situacija posebno pogodila jer je samo zahvaljujući njegovom poštenju Zadar uopće u situaciji da se bori za finale.

Cibona je, naime u posljednjem kolu osnovnog dijela Lige za prvaka mogla pustiti Kvarneru u Rijeci i tako odabrati baš Riječane za protivnika u polufinalu, a Zadar poslati na Cedevitu i onemogućiti im plasman u ABA ligu iduće sezone (bude li se uopće igrala). Naravno da nije očekivao ovacije i crveni tepih, ali...

- Odigrali smo najpoštenije moguće i nikako ovo nismo zaslužili.

Na sam poraz (73-70), kojim je Zadar izborio majstoricu u srijedu, nema primjedbi.

- Loše smo odigrali, pristup nije bio na razini prve utakmice, a opet smo imali šut za produžetak. Ali kad ne igraš dobro, lopta ti ne da. Nadam se da ćemo u srijedu bit bolji i pobijediti - rekao je Mula i pohvalio zadarskog razigravača Lovru Bašića, koji je odigrao možda i najbolju utakmicu sezone te zabio 20 koševa.

- Mlad je i vrlo talentiran, samo mu treba vremena da sazrije, strpljenja i utakmica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića