Obavijesti

Sport

Komentari 56

Na njih uvijek možete računati: BBB, od srca vam hvala za sve

Na njih uvijek možete računati: BBB, od srca vam hvala za sve
1

Trudinice i rodilje s bebama u bolničkim pidžamama. Temperatura jedva iznad nule, a počeo je padati i snijeg. Tada su stigli oni, navijači Dinama pomogavši im odnijeti deke i osobne stvari, a potom i inkubatore

VIDEO

Požar, poplava, epidemija, pandemija, zaraza, potres... Njima je svejedno. Ne rade razliku. Svjesno će staviti glavu na kocku jer im nije svejedno što će i kako će u tim trenucima reagirati oni najnemoćniji i najslabiji. Jer, što je odlazak u bolnicu u Dubravu u kojoj ima zaraženih korona virusom nego stavljanje glave na kocku? Jučer je to bila Dubrava, danas je Petrova. Sutra će, ne sumnjajte, biti, ako će trebati, neka treća.

Pokretanje videa...

01:26

- Dečki, Petrova bolnica treba pomoć, idemo im pomoći - proširilo se gradom niti sat vremena nakon što je Zagreb zbrajao štetu nakon najvećeg potresa u posljednjih 140 godina.

Stigavši pred bolnicu, zatekla nas je slika koja ledi krv u žilama. Trudnice i rodilje s bebama u bolničkim pidžamama stajale su ispred bolnice. Temperatura tek nešto iznad nule. Snijeg. Iste sekunde BBB-i, navijači Dinama, pohitali su u pomoć noseći deke i osobne stvari sirotih žena, koje su toplinu kreveta morale zamijeniti parkiralištem ispred bolnice.

- Sve što mogu reći je hvala BBB, od srca vam hvala, jer ste nam nesebično pomogli u ovim teškim trenucima - rekao je Mislav Herman, dr. med. specijalist ginekologije i opstetricije.

U roku od sat vremena ispred bolnice našlo se stotine navijača Dinama. Iz svih zagrebačkih kvartova, od Dubrave do Jaruna. 

- Dečki, trebat će inkubatore iznijeti, ali polako.

Rečeno, učinjeno. Fotografija naoko opakih dečkiju kako brižno i pažljivo iznose inkubatore, neprocjenjivo važne aparate koji spašavaju živote malih anđela, ujedinila je Hrvatsku. Jer, zgrade se mogu obnoviti, ljudski životi ne. I čim su završili s Petrovom, Bad Blue Boysi krenuli su prema bolnici u Dubravi. Jer, i tamo je bila potrebna pomoć. I njima su pomogli. I zato, svaka im čast.

I sljedeći put prije nego što ih okarakterizirate kao huligane ili građane drugog reda, sjetite se fotografije s inkubatorima. I sjetite se gdje ste vi bili u tom trenutku. Oni znaju gdje su bili. I gdje će biti kad opet zatreba. Sjetite se jer u ovakvim situacijama teško ćete računati na pomoć onih koji su u mirnim vremenima najglasniji. Takvi će opet biti glasni. Kad se sve smiri, naravno.

A dok se ne smiri, navijači će šal i glasnice zamijeniti lopatom, rukavicama, maskom za lice ili tačkama. Sasvim svejedno. I dobro razmislite prije nego što ih sljedeći put proglasite 'ološem' ili huliganima. Jer možda će upravo vama sutra trebati pomoć, a tad, budite sigurni, nemojte računati na pomoć političara. 

Zatreba li vam pomoć, pred vratima će vam se pojaviti pedesetak dečkiju sa šiltericama na glavi. Ispod njih se ne kriju političari. Ispod njih je veliko srce koje će staviti glavu na kocku da vas spasi. Nema na svijetu sile s bržim odgovorom na takve nedaće. Bez obzira na sve probleme. Zapravo, ima samo jedan problem. Došlo ih je previše, pa su neki morali doma... Dečki, kapa do poda...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima