Obavijesti

Sport

Komentari 6

Najsiromašniji vs. najbogatiji: Pokušat ćemo šokirati Dinamo

Najsiromašniji vs. najbogatiji: Pokušat ćemo šokirati Dinamo
1

Otto Barić me doveo u Rapid, kaže nam Peter Pacult, koji s Cibalijom u nedjelju (15 sati) dočekuje prvaka Dinamo. Bit će to susret najbogatije i najsiromašnije momčadi HNL-a...

VIDEO

Nazvali su me ljudi iz Cibalije i pitali želim li biti njihov trener. Odlučio sam prihvatiti njihov poziv jer je Cibalia klub velike tradicije, rekao nam je Peter Pacult (57).

Austrijanac je prije mjesec i pol dana postao trener Vinkovčana.

Zasad uživa u svemu u Slavoniji.

- Puno sam puta pozvan da probam slavonske specijalitete, naravno da su mi se jako svidjeli - kaže Pacult, koji je stigao s misijom da s Cibalijom izbori ostanak u ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otto Barić vodio ga je dvije godine u Rapidu, od 1984. do 1986. godine. Doveo ga je Herr Otto iz Wienera.

- On je na mene imao veliki utjecaj. Hvala mu. Doveo me iz jednog malog kluba u veliki Rapid i kao mladom igraču dao mi je priliku - rekao je Pacult, koji je u Beču igrao u tandemu s Cicom Kranjčarem.

- Nažalost, nisam se još čuo s Cicom. S Cibalijom sam u dva navrata bio na pripremama pa nisam stigao doći do Kranjčara. Zato sam stalno u kontaktu s Tomislavom Ivkovićem, Marijem Tokićem i Marijem Bazinom - kaže Pacult.

U Rapidu je igrao i sa Sulejmanom Halilovićem, jednim od najvećih igrača u povijesti vinkovačkog kluba. Halilović je za tadašnji vinkovački Dinamo igrao od 1977. do 1984. godine, da bi nakon jedne sezone u Crvenoj zvezdi otišao put austrijske lige.

- Sule je bio sjajan igrač. Rado se sjetim vremena dok smo skupa igrali u Rapidu. Bili smo jaki dobri prijatelji, na pripremama smo bili i cimeri - rekao je strateg Cibalije.

Na klupi Vinkovčana krenuo je domaćim remijem protiv Intera. Njegova je momčad posljednja na ljestvici, a sutra joj u goste dolazi Dinamo. Zagrepčani su u prvom dijelu sezone bez problema slavili u Vinkovcima.

- Dinamo je veliki favorit, ali učinit ćemo sve da ga pokušamo iznenaditi. Uvjeren sam da ćemo pružiti dobar otpor prvaku - završio je Austrijanac.

Na klupi Cibalije trebao bi sjediti do kraja sezone, a lako je moguće da ostane i nakon toga. Naravno, ako momčad iz Slavonije i iduće sezone bude igrala u društvu najboljih momčadi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića