Obavijesti

Sport

Komentari 37

Pet jako dobrih razloga zašto se Španjolci boje naših Kauboja

Pet jako dobrih razloga zašto se Španjolci boje naših Kauboja
1

Cijela država će sutra biti uz Kauboje, koji love polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva. Protivnik je Španjolska, a povodom utakmice pogledajte pet najslađih pobjeda nad Španjolcima

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva pobijedila je Egipat, a u četvrtfinalu će igrati protiv starih poznanika Španjolaca. Španjolsku smo unazad godinu dana pobijedili u košarci i nogometu, a sada je red i na rukometaše - onda kada je to najpotrebnije.

Cijela država će sutra biti uz Kauboje, koji love polufinale u kojem će, ako pobijede Španjolsku, igrati protiv Mađarske ili Norveške. Već smo ih pobjeđivali, pogledajte pet najslađih pobjeda nad Španjolcima.

Čudo u Portugalu 2003.

Hrvatska je na Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine došla s ciljem "samo da nam je izboriti Olimpijske igre u Ateni sljedeće godine". Tada je počela nova era hrvatskog rukometa, a na SP smo stigli bez Bašića, Saračevića, Bilića, Ćavara... Josipa Milkovića je na klupi zamijenio Lino Červar, a u momčadi su bile neke nove zvijezde poput Vorija, Lackovića...

Za Hrvatsku su tada igrali: Vlado Šola, Valter Matošević, Mario Kelentrić, Nikša Kaleb, Renato Sulić, Ivano Balić, Božidar Jović, Blaženko Lacković, Vedran Zrnić, Igor Vori, Davor Dominiković, Mirza Džomba, Tonči Valčić, Slavko Goluža, Denis Špoljarić i Petar Metličić.

Španjolska je u polufinalu SP-a nakon poluvremena vodila šest razlike, a Červar je u drugom poluvremenu zaigrao s Golužom, Metličićem i Valčićem u napadu. Uspjeli smo se vratiti, povesti, a Romero je pet sekundi prije kraja zabio za 26-26 i produžetke. U produžecima se igralo gol za gol sve dok Blaženko Lacković dvama golovima nije odlučio pitanje pobjednika. Hrvatska je na kraju slavila 39-37 i plasirala se u finale gdje je pobijedila Njemačku i postala svjetski prvak.

Šarićeva blokada na OI-u

Basketball - Men

Hrvatska košarkaška reprezentacija otvorila je Olimpijske igre u Rio de Janeiru na najbolji mogući način - pobjedom protiv Španjolske, europskih prvaka i srebrnih s Olimpijskih igara u Londonu. Bila je to neizvjesna utakmica koja je na kraju otišla na stranu naših reprezentativaca, 72-70.

Hrvatsku je do pobjede vodio Bojan Bogdanović s 23 koša, Darko Planinić je dodao 11, a Krunoslav Simon 10 dok su kod Španjolske najbolji bili Pau Gasol s 26 i Nikola Mirotić s 19 poena. Utakmicu su obilježile tehničke pogreške izbornika Aleksandra Petrovića i Bojana Bogdanovića zbog nervoze.

Bilo je 71-70, Španjolci su napravili faul na Šariću, a on je pogodio jedno slobodno bacanje. I tada se dogodio trenutak o kojem se i dan-danas priča. Španjolci su imali 1,8 sekundi i napad za pobjedu, lopta je došla do Gasola, koji se diže i šutira... Ali onda pada u očaj jer je iznad sebe vidio Šarića kako mu 'lijepi bananu'. Slavlje je moglo početi...

Pali su Španjolci u Sevilli

Igrao se EuroBasket 2007. godine, a domaćin je bila Španjolska. S 'furijom' smo bili i u skupini, a dopalo nas je da smo baš protiv prvog favorita turnira igrali presudnu, posljednju utakmicu u skupini.

Naši su na kraju slavili 85-84 i na taj način u osminu finala ušli kao prvoplasirani. Nažalost, naletjeli smo na dobro raspoložene Litavce koji su nas pobijedili i nakon sjajne pobjede nad Španjolcima izbacili nas s Europskog prvenstva.

Ćorić dobio Nadala

Hrvatski tenisač Borna Ćorić napravio je veliku senzaciju kada je 2014. godine pobijedio trećeg igrača svijeta Rafaela Nadala. Tada 17-godišnjak slavio je u dva seta 6-2, 7-6 i izborio poludinale ATP turnira u Baselu. U prvom setu triput je uzeo servis Nadalu, a u prva tri gema dopustio mu je samo četiri poena.

Sve je rezultiralo Nadalovim odlaskom na 'bolovanje' jer je nakon Ćorićeve pobjede odlučio otići na operaciju koljena i propustiti završni Masters u Londonu.

Euro 2016

Hrvatska je dobila aktualne europske prvake i u kombiniranom sastavu napravila pravo malo čudo. Hrvatska je pobijedila Španjolsku u Bordeauxu rezultatom 2-1 nakon lošeg otvaranja utakmice Europskog nogometnog prvenstva.

Ante Čačić odlučio je izmiksati sastav. Od prve minute postavio je Vrsaljka, Jedvaja, Roga, Pjacu i Nikolu Kalinića i posve pogodio. Nitko nije bio impresioniran važnošću zvijezda poput Silve, Inieste ili Ramosa.

Utakmica će, također, ostati zapamćena po skuobu Perišića i Morate, kao i Subašićevoj obrani penala Sergiju Ramosu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera