Obavijesti

Sport

Komentari 139

Napali najboljeg igrača svijeta: Igraj za Panamu, lopino jedna!

Napali najboljeg igrača svijeta: Igraj za Panamu, lopino jedna!
7

VIDEO Messi je stigao na sud u Barcelonu gdje je dao iskaz o optužbama da je zajedno s ocem utajio porez. Ispred sudnice su ga izvrijeđali

VIDEO

Lionel Messi u četvrtak je bio na za njega neuobičajenom mjestu.

Umjesto dresa, lopte i utakmica, odijelo, odvjetnici i optuženička klupa. I sudac, ali ovaj nije imao zviždaljku. Dobro, ima tu nekih poveznica s nogometom. 

Ispred sudnice dočekali su ga bijesni građani koji su ga vrijeđali kako to rade neki navijači u Primeri uoči, tijekom i nakon utakmica, a obično jer razlog taj što Messi zabije njihovim momčadima ili je direktan krivac za to što su ostali bez bodova.

Ovdje se radi o porezu na koji su Španjolci posebno osjetljivi.

- Igraj za Panamu! Lopove! - vikali su Argentincu.

"Ja sam potpisivao gdje su mi rekli"

Messi je stigao na sud u Barcelonu zbog optužbe da je zajedno s ocem utajio porez i oštetio Španjolsku za više od četiri milijuna eura između 2007. i 2009. godine.

Oca Jorgea sumnjiče da je osnovao mrežu fiktivnih kompanija kako bi od poreznika prikrio sponzorske prihode. 

Messi je na sudu ponovio kako ne zna ništa o ugovorima i lažnim kompanijama.

- Nikad u životu nisam pročitao ni analizirao svoje ugovore. To sam prepustio ocu i odvjetnicima. Igram nogomet i to je jedino što me zaokuplja. Rekli su mi gdje da potpišem i ja sam potpisao - objasnio je Messi sucu.

Barcelona

"Španjolski zakon ide mi kao kineski jezik"

Iskaz je dao i njegov otac Jorge.

- Ove španjolske zakone razumijem koliko i kineski. Nisam imao pojma i jednostavno sam na sve te ugovore i ponude koje smo dobivali davao jasne odgovore, da ili ne. Htio sam olakšati život sinu i omogućiti mu se da se posveti nogometu. Kasnije sam shvatio da nam treba pravna pomoć - rekao je Jorge Messi.

Lionel Messi iskoristio je svoje pravo i nije odgovarao na pitanja državnog tužitelja koji za obojicu traži novčanu kaznu, ali i kaznu zatvora od 22 mjeseca. Suđenje se nastavlja u petak kad će sudac odlučiti o presudi.

Messi bi tako, osim određene svote novca, mogao ostati i bez slobode. A uskoro bi mogao ostati i bez titule najboljeg igrača svijeta. Španjolci pišu kako je nakon osvajanja Lige prvaka Cristiano Ronaldo favorit za Zlatnu Loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju