Obavijesti

Sport

Komentari 71

Naš Afrikanac: S mamom učim hrvatski i slušamo Thompsona

Naš Afrikanac: S mamom učim hrvatski i slušamo Thompsona
1

Dečki u reprezentaciji su me odlično prihvatili. Bilo je sjajno iskustvo i veselim se novim izazovima, rekao je novopečeni hrvatski reprezentativac i član Crystal Palacea Nikola Tavares

VIDEO

Pratim hrvatski nogomet, u Trogiru sam svako ljeto i imam puno obitelji u Osijeku. Osjećam se kao Hrvat i ponosan sam na to, započeo je priču novopečeni hrvatski reprezentativac Nikola Tavares (18). Iako je odrastao u Južnoj Africi, a tata mu je Portugalac, prevagnula je mamina strana i on je odabrao hrvatsku reprezentaciju.

- Mama je iz Osijeka, iz Hrvatske je otišla kad je imala samo 13 godina, djevojačko prezime joj je Perković - ispričao nam je Nikola, koji uživa u glazbi jednog drugog Perkovića.

- Obožavamo slušati Thompsona, cijela obitelj ga voli, a preko ljeta kad sam tu uvijek se počastim "chiavapima" - kaže talentirani stoper. Nedavno je potpisao prvi profesionalni ugovor s Crystal Palaceom i tako se naša kolonija u Engleskoj udvostručila. Nakon Lovrena - još jedan stoper.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Najdraži igrač mi je Sergio Ramos, a divim se i Dejanu Lovrenu. Volim imati loptu u nogama i dobar sam u skoku - kaže Taraves.

Nakon 14 godina života u Capetownu, prije četiri godine odselio je u Englesku kako bi mogao napredovati u karijeri.

- Obje zemlje su sjajne, ali vrijeme u Africi je puno bolje. Ovdje se smrzavam, ali dobro je, isplati se žrtvovati - kroz smijeh je dodao Taraves.

Osim s loptom, Taraves odlično barata jezicima:

- Pričam engleski, kao i afrikaans s kojim sam se služio u Africi, s mamom učim hrvatski, nešto malo portugalskog...

U veljači je debitirao za našu U-18 reprezentaciju, a posljednje vrijeme trenira s prvom momčadi Palacea.

- Dečki u reprezentaciji su me odlično prihvatili. Bilo je sjajno iskustvo i veselim se novim izazovima. U klubu mi ide dobro. Sad tek počinje pravi posao. Bitno mi je da sam s prvom momčadi, da učim i napredujem - dodao je Taraves. 

Ali nije Nikola jedini nogometaš u obitelji. Mlađi brat je golman, a i tu je mamina strana prevagnula. I on bi, ako se pruži prilika, nastupao za nas.

- Nedavno je napunio 16 godina, branio je u Brentfordu i sad traži novi klub i trenira - rekao je Nikola, a onda se prisjetio, za nas nesretne, osmine Eura.

- Bila je to prava luda kuća kod nas. Tata navija za svoje, mama za svoje, a u meni milijun emocija ha, ha. Stvarno mi je bilo teško poslije - rekao je za kraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi