Obavijesti

Sport

Komentari 35

Naslov vrijedan tek 50 tisuća eura: 'Jug je napravio čudo...'

Naslov vrijedan tek 50 tisuća eura: 'Jug je napravio čudo...'
1

Dečki su bili apsolutno sjajni tijekom cijele godine. Utakmica je bila taktički zahtjevna s obje strane, Olympiacos je igrao vrlo jako i bio je to sudar dvije najbolje europske momčadi, rekao je Kobešćak

VIDEO

"Tre, tre, trest će se, tko u Juga dirne", orilo se sinoć na Margit-szigetu, poznatoj dunavskoj adi u Budimpešti.

Dubrovački Jug osvojio je naslov europskog klupskog prvaka nakon što je u uzbudljivom finalnom dvoboju pobijedio grčki Olympiacos 6-4. Grčki prvak nije znao za poraz ove sezone, niti u domaćim, niti u europskim utakmicama, imao je na golu i izvrsnog Josipa Pavića, ali jugašima to nije puno značilo.

Polako su i strpljivo Gospari lomili otpor momčadi iz Pireja i na kraju, iako im napad s igračem više nije bio najuspješniji, došli do velike pobjede. U nešto više od 24 sata na leđa su tako položili moćni Pro Recco, najskuplju momčad na svijetu, i dotad nepobjedivi Olympiacos za titulu vrijednu 50.000 eura nagradnog fonda.

- Dečki su bili apsolutno sjajni tijekom cijele godine. Imali su pozitivnu energiju na treninzima, utakmicama i u ovom natjecanju. Utakmica je bila taktički zahtjevna s obje strane, Olympiacos je igrao vrlo jako i bio je to sudar dvije najbolje europske momčadi - rekao je trener Juga Vjeko Kobešćak nakon utakmice i dodao:

- Imali su svoje šanse na kraju, ali smo se, kao i u utakmicama protiv Egera i Pro Recca, odlično obranili. Osobito se tu pokazao naš golman Marko Bijač i vjerojatno nam donio naslov.

Kobešćak donio promjenu

Hrvatska tako nakon deset godina opet ima europskog vaterpolskog prvaka. Jugu je to četvrti naslov najboljega na Starom kontinentu, a četrnaesti za Hrvatsku (još Mladost 7, Jadran 2 i Splitska banka). Opet smo po broju europskih naslova pretekli Talijane i prekinuli neugodnu stanku bez naslova. Posljednji se europskom krunom okrunio upravo Jug 2006. godine.

Nakon tri izgubljena finala (posljednji u Beogradu 2013.), jugaši su dokazali da do trijumfa mogu i izvan svojega Gruža i to u zemlji vaterpola, u vaterpolskoj utvrdi na Margitszigetu.

Veliki je to trijumf Juga i posebno njegova trenera Vjekoslava Kobešćaka. U godinu i pol provedenih u Gružu Vjeko je dignuo momčad i od gubitnika stvorio šampione. Gospari su ove sezone osvojili sva četiri naslova, Vjeko je u jugaške redove uspio ukomponirati čak četvoricu igrača sa strane - Lončara, Vrlića, Garcíju i Perronea - i tako stvoriti megamomčad koja ima i vica i šarma, ali će i biti disciplinirana. Nije se igralo samo srcem, nego i glavom!

- Utakmica je bila vrlo zahtjevna, Olympiacos je sjajno igrao obrana, a mi smo bili jako, jako umorni. Iscrpila nas je utakmica protiv Pro Recca, ali na kraju smo u malim detaljima i uz malo sreće pobijedili. I ona je potrebna pobjedniku... Ovo mi je prva godina u Dubrovniku i osvojili smo sve što se dalo osvojiti ove sezone. Igrao sam dobro jer je cijela momčad igrala dobro i mislim da je ta nagrada najkorisnijeg igrača turnira priznanje momčadi - kazao je Felipe Perrone.

Obećanje veleposlaniku

Uoči velikog finala predsjednika i dopredsjednika Juga Lukšu Jakobušića i Tomislava Dumančića u našem je veleposlanstvu primio veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr. Gordan Grlić Radman. Jakobušić je upoznao veleposlanika Grlića Radmana sa značajem kluba u hrvatskim sportskim okvirima, ali i podsjetio na jedno obećanje.

- Kad je Jug u listopadu gostovao u Budimpešti protiv OSC-a susreli smo se prvi put i tada ste rekli: "Vidimo se u finalu!". Obećanje je ispunjeno - istaknuo je Jugov predsjednik.

Bijač je bio prevaga u korist hrvatskog prvaka u odlučujućim trenucima finala.

- Jako teška utakmica. Igrali smo sa 120 posto i dali sve od sebe. Hvala svim navijačima i cijeloj mojoj momčadi. Napravili smo čudo, teško je reći što se dogodilo, još sam pod velikim dojmom. Bili su to sjajan dan, tjedan i cijela sezona za nas. Sada se trebamo odmoriti i uživati - rekao je golman Dubrovčana.

Istodobno s nadmetanjem seniora, u Budimpešti je odigran i tzv. Final Kids turnir za mlađe juniore. Mladi jugaši posljednjeg su dana pobijedili Ferencváros 11-8 i osvojili peto mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju