Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nema Blanke ni Ruskinja pa je za zlato bilo dovoljno i 196 cm

Nema Blanke ni Ruskinja pa je za zlato bilo dovoljno  i 196 cm
3

Vashti Cunningham (18) iz SAD-a pobijedila je u na SP-u u Portlandu skokom preko 196 centimetara. tiopljanka Ganzebe Dibaba obranila je naslov na 3000 m

VIDEO

Posljednjeg dana dvoranskog Svjetskog prvenstva u atletici u američkom Portlandu Etiopljanka Ganzebe Dibaba obranila je naslov svjetske prvakinje na 3000 metara, dok je u skoku u vis slavila 18-godišnja Amerikanka Vashti Cunningham.

Mlada je američka skakačica iskoristila izostanak svjetskih veličina ove discipline poput Blanke Vlašić i ruskih atletičarki koje nisu mogle skakati zbog suspenzije njihovog nacionalnog saveza te je joj je za svjetsko zlato bilo dovoljno preskočiti letvicu na 196 cm, a da pritom nije imala nijedno rušenje do tada.

Srebro je osvojila 36-godišnja španjolska veteranka Ruth Beitia koja je 196 cm preskočila iz drugog pokušaja, a brončano odličje je pripalo Poljakinji Kamili Ličwinko, također s preskočenih 196 cm, ali i još dva rušenja prije te visine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svjetska dvoranska rekorderka Etiopljanka Ganzebe Dibaba obranila je naslov na 3000 metara u vrlo sporoj utrci (8:47.43), pobijedivši ispred sunarodnjakinje Meseret Defar (8.54.26) i Amerikanke Shannon Rowbury (8:55.55).

Uzbudljivu borbu vodili su skakači u dalj. Slavio je Amerikanac Marquis Dendy sa skokom od 8,26 metara. Jedan centimetar kraći bio je skok Australca Fabricea Lapierrea, a pet centimetara kraći skok bio je dovoljan Kinezu Huangu Changzhou za brončano odličje.

Na 60 m prepone svjetskim dvoranskim prvakom postao je Jamajčanin Omar McLeod (7.41), ispred dvojice Francuza, Pascala Martinot-Lagardea (7.46) i Dimtrija Bascoua (7.48).

Američke štafete 4 x 400 metara odnijele su zlata u obje konkurencije, dok je u uzbudljivom finalu atletičara na 1500 metara slavio Amerikanac Matthew Centrowitz (3:44.22) koji je u finišu bio brži od Čeha Jakuba Holuše (3:44.30) i Novozelanđanina Nicholsa Willisa (3:44.37).

Hrvatska atletika će prvenstvo u Portlandu pamtiti po brončanom odličju Filipa Mihaljevića u bacanju kugle te 4. mjestu Andree Ivančević na 60 m prepone. Oni su ujedno bili jedini hrvatski predstavnici na ovom Svjetskom prvenstvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener