Obavijesti

Sport

Komentari 22

Nije Arena kriva: Nas su suci pokrali '09. u finalu, nije to isto

Nije Arena kriva: Nas su suci pokrali '09. u finalu, nije to isto
5

Naš poraz iz 2009. godine nije isti kao ovaj teniski. Nas su suci tad pokrali protiv Fracuza, rekao je Červar. U Areni su finala gubili rukometaši, košarkaši Cibone, sad i tenisači...

VIDEO

Ivo Karlović vratio se jučer ujutro ispred Arene.

Izgubio je oba meča finala Davis Cupa, no Div sa Šalate nije klonuo.

- Danas se osjećam grozno, no sutra će sigurno biti bolje - rekao je Dr. Ivo u nedjelju navečer.

I bio je u pravu. U ponedjeljak ujutro vratio mu se osmijeh. Karlović se do Arene prošetao s kćeri. Došli su do plakata s Karlovićevim likom i natpisom: “Idemo, Hrvatska”.

Vječnih šest desetinki

Fotografirali su se kraj njega. Zašto i ne bi? Za uspomenu na veliki vikend. Iako je izostao sretan kraj. Pa ne igra se baš svaki dan veliki finale u rodnom gradu.

To dobro zna i Marko Tomas - da su velika finala vrlo rijetka kod kuće. Tomas je danas košarkaš Cedevite, no prije šest godina bio je u Ciboni. S “vukovima” je u Areni igrao finale regonalne lige, no kao i svi njegovi suigrači, prestao je igrati šest desetinki prerano.

Dovoljno da Dušan Kecman ubaci nevjerojatnu tricu preko cijelog terena.

- Sjetim se ponekad te utakmice. Svjestan sam propuštene prilike. Svi su mi nakon tog nesretnog poraza prilazili i govorili da će biti još vremena, da ću opet dobiti priliku, a zapravo znaš da se takvo nešto više nikad neće ponoviti. I dan danas to mi je jedan od najbolnijih i najtežih poraza u karijeri - rekao je Tomas.

Na njegovu žalost, zagrebačka Arena vrlo je blizu Velesajma, gdje svakodnevno trenira.

- Ma dobro, bio sam ja u Areni i nakon tog poraza. Išao sam na koncerte klape Intrade, na Miši Kovaču. Ne izbjegavam je zbog tog poraza - rekao je Tomas.

Pravi navijači daleko

Možda je prebolio poraz, no nismo sigurni da bi ponovno tamo igrao finale.

Možda ove sezone s Cedevitom u finalu regionalne lige.

- Manja dvorana je pogodnija za rezultat, no kad su velike utakmice u pitanju, uvijek se gleda da na njih dođe što više ljudi. Znam da su sponzori ključni, no previše se ulaznica podijeli onima koji nisu navijači - dodaje Tomas, koji je poraz tenisača gledao pred televizorom.

- Problem je bio što su Argentinci imali veliku skupinu navijača uz sami teren, a pravi hrvatski fanovi vjerojatno su bili u 50. redu - istaknuo je Tomas.

Tennis - Croatia v Argentina - Davis Cup Final

Marine, razmisli

“Prokletstvo” zagrebačke Arene počelo je s rukometašima 2009.

Prljavci su koncertom otvorili dvoranu, no Francuzi su nam zalupili vrata. Dvoranu smo sagradili da se veselimo najvećim uspjesima, a osam godina kasnije pričamo o svim propuštenim finalima.

- Ne, nije Arena ukleta, ne smijemo je tako okarakterizirati. To je prelijepa dvorana - rekao je Lino Červar, koji je te 2009. godine bio izbornik naših rukometaša.

- Velika je razlika između onog našeg poraza protiv Francuza i ovog tenisača. Nas su suci perfidno pokrali. Volio bih samo da Marin Čilić prestane razmišljati o neigranju za reprezentaciju. On je potreban našem tenisu - istaknuo je Lino Červar.

Lanište nije za košarku

Cibona je izgubila u finalu ABA lige 2010. od Partizana tricom Kecmana u zadnjoj sekundi. Košarkaši Zagreba u Euroligi su također bili “darežljivi” domaćini, a ni reprezentacije nije baš briljirala.

Červar: Ne možeš baš sve osvojiti

Francuzi su u veljači 2009. pred 15.000 navijača pobijedili Hrvatsku u finalu SP-a 24-19.

- Ne možeš uvijek baš sve osvojiti. Evo, u tenisu su sad Argentinci pobijedili, ali su prije toga izgubili u četiri finala - rekao je Červar.

Marko Lukunić/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.