Obavijesti

Sport

Komentari 34

Nismo ih voljeli, ali baš su bili strašni: Vrijeme je za mirovinu

Nismo ih voljeli, ali baš su bili strašni: Vrijeme je za mirovinu
1

Oni su kao vino. Po svojoj dobi mogli bi biti djedovi, ali još nisu rekli posljednju riječ. Osvrnuli smo se na sjajnu francusku generaciju koja neće još dugo boraviti na parketu...

VIDEO

Thierry Omeyer napunio je 40 godina, Daniel Narcisse 37, a Michaël Guigou 35. Ova iskusna trojica bila su važan kotačić u francuskom pohodu na šesti naslov svjetskog prvaka.

Iako nitko od njih službeno nije objavio kraj reprezentativne karijere, u tako zrelim godinama nakon svjetskoga zlata pred domaćim navijačima, realno je očekivati da će se oprostiti od nacionalnog dresa, ponajprije Omeyer i Narcisse.

Ovi su rukometni "djedovi" za reprezentaciju debitirali još prošlog stoljeća (!), no uloga ovih senatora u reprezentaciji do danas nije bila upitna kao što je, složit ćete se, bio slučaj u hrvatskoj izabranoj vrsti proteklih godina sa Sulićem, Balićem, Lackovićem, Vorijem...

Francuzima će u pamćenju ostati veliki okršaji s Hrvatskom koju su često rušili u proteklih 15-ak godina. Bili smo bolji od njih u polufinalu SP-a 2005. (35-32), EP-a 2008. (24-23) i četvrtfinalu SP-a 2013. (30-23), a oni su nam - s kamatama - uzvraćali u polufinalu EP-a 2006. (29-23), četvrtfinalu SP-a 2007. (21-18), polufinalu OI 2008. (25-23) i 2012. (25-22) te finalima SP-a 2009. u Zagrebu (24-19) i EP-a 2010. (25-21).

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Posted by L'EQUIPE on 29. siječnja 2017

- Narcisse me ovako s razdvojenim zubima i po karakteru podsjeća na Shreka. Ne bi on nikad nekog udario - rekao je komentator RTL-a Zlatko Saračević nakon jednog duela u finalnom meču SP-a protiv Norveške te je istaknuo kako Guigou, iako je jedan od najstarijih igrača na terenu, najbrže trči.

Omeyerovim (vjerojatnim) odlaskom rukomet će izgubiti ponajboljeg golmana svih vremena. Dovoljno je reći da je na toj poziciji, što je doista prava rijetkost, bio izabran za najboljeg svjetskog rukometaša 2008., a bio je i najbolji igrač SP-a 2015.

- Teško je pronaći prave riječi, sjajan je osjećaj osvojiti naslov kod kuće. Ponosan sam na svoju momčad i navijače koji su nas gurali cijeli turnir. Znali smo da će ovo biti posebna utakmica. Imali smo na svojoj strani iskustvo i publiku - kazao je Titi nakon finala i dodao:

- Ne znam hoće li mi ovo biti zadnje prvenstvo, sada samo želim uživati u ovom trenutku sa suigračima, prijateljima i obitelji. Vidjet ćemo što će budućnost donijeti.

Unatoč smjeni generacije i mnoštvu mladih potentnih igrača, Francuska je i dalje ostala najveća svjetska rukometna velesila koja ima mjesta za sve svoje legende. Zato nemojte misliti da će se oproštajem Omeyera, Narcissea, Guigoua, kroz koju godinu i Karabatića, Sorhaindoa, Abaloa i ostalih puno toga promijeniti. Bit će i dalje strah i trepet za svakoga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani