Obavijesti

Sport

Komentari 38

Njemačka ide na Meksiko, Čile igra protiv Portugala i Ronalda

Njemačka ide na Meksiko, Čile igra protiv Portugala i Ronalda
1

Portugal je čekao drugoplasiranog u skupini B i sada se zna da je to Čile, a Njemačka kao pobjednik skupine B ide na Meksiko, koji je završio drugi u skupini A. Utakmice se igraju 28., odnosno 29. lipnja

VIDEO

Nakon što su sinoć polufinale Kupa Konfederacija izborili Portugal i Meksiko, danas su to napravili Njemačka i Čile. Nijemci su slavili protiv Kameruna 3-1, a Čile je remizirao s Australijom 1-1.

Nijemci su na Kup Konfederacija došli u B sastavu i igraju bez svojih najvećih zvijezda. I bez njih pokazali su kolika su svjetska nogometna velesila osvojivši prvo mjesto u skupini B. A presudna je bila današnja pobjeda protiv Kameruna.

Hoffenheimov Demirbay zabio je samo tri minute nakon početka drugog poluvremena, a u 64. minuti Kamerun je ostao bez desnog beka. Mabouka je vrlo neporezno, otvorenim đonom startao na Liverpoolova Emrea Cana i sudac Roldan ga je nakon korištenja video tehnologije isključio. Točnije, prvo je isključio Sianija, koji nije imao veze s prekršajem, ali je nakon ponovnog gledanja ponovljene snimke isključio pravog krivca.

Praktički u idućem napadu Njemačka je stigla do prednosti od 2-0. Kimmich je nabacio loptu u šesnaesterac, a tamo se izvrsno snašao Timo Werner i u padu glavom zabio za veliku prednost. No, Kamerun se vraća u život u 79. minuti kada Aboubakar sjajno glavom zabija za 2-1.

Radost Kamerunaca nije dugo trajala pošto je Timo Werner svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 3-1 dvije minute kasnije. Rezultat se do kraja nije mijenjao.

U drugoj utakmici skupine B igrali su Čile i Australija. Čileanci se nikako nisu smjeli opustiti jer nisu bili osigurali prolaz. Australija je trebala pobjedu od 2-0 da bi preskočila Pizzijeve izabranike i bila je na dobrom putu.

Jer Troisi je u 42. minuti zabio za 1-0 Australije, a taj rezultat je stajao na semaforu do 67. minute kada je Rodriguez zabio za poravnanje i konačan rezultat 1-1.

Portugal je čekao drugoplasiranog u skupini B i sada se zna da je to Čile, a Njemačka kao pobjednik skupine B ide na Meksiko, koji je završio drugi u skupini A. Utakmice se igraju 28., odnosno 29. lipnja u Kazanju, odnosno Sočiju. Finale je na rasporedu 2. srpnja u St. Peterburgu dok se na isti dan igra utakmica za treće mjesto u Moskvi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...