Obavijesti

Sport

Komentari 89

Njihova liga, njihove nagrade... Brogdon završio ispred Šarića

Njihova liga, njihove nagrade... Brogdon završio ispred Šarića
2

Malcolm Brogdon u posljednji je trenutak iskočio kao prvi favorit i gotovo iz ruku preoteo nagradu za rookieja godine našem Dariju Šariću. Igrač koji nema niti jednu nagradu za rookieja mjeseca u sezoni

VIDEO

Popularni pjevač Drake izveo je svoj performans, bacio koju šalu da podigne atmosferu i dodjela NBA nagrada u New Yorku praktički nije ni počela, a za nas je već bila gotova.

Kao da su Amerikanci bacili još jedan vic, nažalost, niti malo smiješan...

Punih 15 godina u nizu nitko od Europljana nije uspio uzeti nagradu za najboljeg novaka godine u NBA ligi, a neće ni ove. Malcolm Brogdon u posljednji je trenutak iskočio kao prvi favorit i gotovo iz ruku preoteo nagradu za rookieja godine našem Dariju Šariću.

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pau Gasol ostaje tako posljednji Europljanin kojem je ovo pošlo za rukom iz davne 2002. godine.

Njihova liga, njihove nagrade, reklo bi se. Iako razigravač Milwaukee Bucksa nije osvojio niti jednu nagradu za rookieja mjeseca, uspio se popeti na tron.

Uoči dodjele nagrada, koeficijent na pobjedu Brogdona bio je 1.20, na Šarića je već naraslo na 4.50. Pomalo čudno, pogotovo ako uključimo finalnu statistiku kao i činjenicu da je Brogdon ipak igrao u nešto kvalitetnijoj momčadi.

Dario Šarić - 81 utakmica, 26,3 minuta po utakmici, 12,8 poena po utakmici

Malcolm Brogdon - 75 utakmica, 26,4 minuta po utakmici, 10,2 poena po utakmici

Dario Šarić dvaput je osvajao nagradu za najboljeg novaka mjeseca, no to očito nije igralo preveliku ulogu pri ovom izboru.

Već sredinom travnja prema stanju na NBA Rookie Ladderu moglo se primijetiti kako se situacija razvija. Neki statistički paramteri išli su u prilog protivniku. Darija je s prvog mjesta skinuo Malcolm i više nije bilo povratka.

- Šarića je nakratko pretekao Brogdon jer je hrvatski košarkaš u posljednjih pet utakmica imao prosjek šuta 40,4, a u zadnjih 10 utakmica šutirao je tek 37,9 posto. Nakon sjajnih veljače i ožujka, Šarićevi nastupi su nešto lošiji, ali je i dalje pri vrhu - pisao je tada nba.com, a sam je Dario po povratku u Hrvatsku rekao:

- Ja sam bio prvi. Onda je on nakon toga odigrao jednu utakmicu u kojoj je zabio 5 poena i imao 4 skoka te 4 asistencije. Poslije toga je bio ozlijeđen, a onda je skočio na prvo mjesto. Mislim, to mi nema logike - rekao je Šarić za RTL nakon povratka u Hrvatsku prije dva mjeseca.

Ako ništa drugo, Šišija može utješiti to što je uvršten u idealnu Rookie petorku sezone. Za debitantsku sezonu ovo je impresivan uspjeh.

Za neke navijače i ljubitelje košarke, ovo je baš - pljačka Darija Šarića.

Ostale reakcije pogledajte ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram