Obavijesti

Sport

Komentari 179

Miočić nokautirao Dos Santosa u prvoj rundi te obranio pojas!

Miočić nokautirao Dos Santosa u prvoj rundi te obranio pojas!
4

Kakav majstor! Stipe Miočić još je jednom pokazao da je najbolji teškaš svijeta. Nokautirao je Juniora Dos Santosa u prvoj rundi i upisao drugu obranu pojasa zaredom!

VIDEO

Padaju jedan za drugim... Trenutno nema čovjeka koji može stati u istu rečenicu s našim UFC prvakom Stipom Miočićem! Amerikanac hrvatskih korijena još je jednom pokazao tko je gazda, nokautirao Juniora Dos Santosa u prvoj rundi i revanširao mu se za poraz od prije 2,5 godine te po drugi put obranio teškaški pojas UFC-a! Sada ga samo još jedna obrana dijeli od toga da postane prvi čovjek u povijesti UFC-eve teške kategorije koji je tri puta zaredom obranio naslov.

Uvertira u glavnu borbu večeri bila je sjajna Joanna Jedrzejczyk, koja je u potpunosti izdominirala izazivačicu Jessicu Andrade i upisala petu obranu naslova slamka kategorije. Bila je to još jedna impresivna izvedba Poljakinje, koja je i dalje neporažena u UFC-u. Nema sumnje da je uvjerljivo najbolja borkinja slamka kategorije na svijetu.

A onda je došao red na toliko iščekivanu glavnu borbu. Junior Dos Santos je kao izazivač ušao prvi u oktogon i odmah se vidjelo da je napet. Za razliku od njega, Stipe je ušao na svoj klasičan način. Smiren, opušten, prazne glave...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bruce Buffer odradio je svoju šprancu, najavio borce i borba je počela. Stipe je odmah preuzeo sredinu oktogona i nametnuo se. Junior je vrlo oprezno ušao u borbu, možda čak i suviše oprezno.

Jer on danas nije isti borac kao prije pet-šest godina. Trebao je napredovati, a čini se kao da je nazadovao i to bi danas svima trebalo biti jasno. Nekad najsuroviji udarač teške kategorije od kojeg su svi zazirali danas je postao taktičar kojem to baš i ne leži. Govorili su da je jednodimenzionalan i da ne zna ništa osim boksa. A upravo mu je boksačka tehnika donijela prvi naslov prvaka.

Popularni Cigano promijenio je štošta u svojem pristupu borbi, a dojma smo da bi se trebao vratiti korijenima jer to mu najbolje leži. Njegov desni kroše, njegov desni "overhand" nešto je što mu je toliko puta donijelo uspjeha u karijeri.

Dakle, Stipe se nametnuo i bacio nekoliko kombinacija. Junior ih je uspio izbjeći, ali vidjelo se da nema te eksplozivnosti i da je Stipe puno, puno spremniji u ovom trenutku.

I onda je sijevnula Miočićeva serija. Dos Santos blokira prednji lijevi direkt, koji ionako samo služi kao prikrivanje pravog oružja - stražnjeg desnog direkta. Stipe prvi put promašuje, ali baca popravni i udarac debelo odsjeda na meti.

Junior pada i priči je kraj. Stipe je samo dovršio posao i upisao drugu obranu naslova teškaškog prvaka UFC-a. Sudac Herb Dean prekinuo je borbu u 2:22 prve runde.

Stipe će sada na odmor, a nepoznato je još tko će i kada biti novi izazivač za naslov. Poznato je samo da će Miočić tada moći ući u povijest kao prvi teškaš UFC-a koji je tri puta zaredom obranio naslov.

Inače, bila je ovo njegova peta pobjeda nokautom zaredom, četvrta zaredom u prvoj rundi. Bila je ovo ujedno i 13. pobjeda nokautom u Stipinoj karijeri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...