Obavijesti

Sport

Komentari 28

Nogometni vikend počinje: Ove utakmice ne smijete propustiti

Nogometni vikend počinje: Ove utakmice ne smijete propustiti
4

ŠTO GLEDATI? Iako vikend pred nama ne obiluje velikim derbijima, eto nam HNL-a nazad! Igor Tudor u subotu od 17h ima debi na klupi velikog Galatasaraya, a vikend derbijem zaokružuju Milan i Fiorentina...

VIDEO

HNL-u naš dragi, dobro nam došao nazad! Jučer je pobjedom Istre 1961 protiv Lokomotive započeo proljetni dio prvenstva, a danas su na rasporedu dvije utakmice. Od 15 sati u Vinkovcima igra Cibalija protiv zaprešićkog Intera, a od 17 eto na terenu Maksimira aktualnog prvaka Dinama. Njima u goste stiže Slaven Belupo.

'Samba Dinamo' ne smije kiksati

- Slaven je solidna momčad, sviđa mi se kako igraju, znam da neće biti lako, ali ipak sve ovisi o nama. Sammir? Da, on će konkurirati za momčad - rekao je jučer trener 'modrih' Ivajlo Petev.

Trebao bi zaigrati i novi Brazilac Marcos Guilherme što bi trebao biti 'okidač' za barem malo veći odaziv Dinamovih pristalica na tribinama.

Dinamo ima imperativ pobjede i veliki je favorit, ali oprez je nužan. Koprivničanci su već 'krali' bodove u Zagrebu 29. rujna prošle godine za vrijeme Dinamove krize. Belupo u glavni grad stiže s tri vezane jesenje pobjede i mogu odigrati rasterećenu utakmicu. 

Tudorov debi

Od 17 sati na klupi turskog giganta Galatasaraya debitirat će Igor Tudor. Njegov prvi protivnik je 16. momčad prvenstva Rizespor od kojeg je Tudor izgubio 28. siječnja 1-0. No, tada je bio trener Karabükspora, a danas stiže u ulozi stratega ponajbolje tamošnje momčadi.

Za Galatasaray je ovo 'must win' budući da su nakon domaćeg poraza od Kayserispora prethodnog vikenda izgubili korak za vodećim dvojcem Bešiktašem (44) te Bašakšehirom (42). 'CimBom' je na 39, a svoju iduću utakmicu igraju na svom terenu protiv aktualnog šampiona Bešiktaša!

Tudor ima 'vatreno krštenje' - gostovanje kod davljenika koji, pa veliki istanbulski derbi!

HNL NEDJELJA

U 15 sati sastaju se Osijek i Rijeka u derbiju prvog kola proljetnog dijela prvenstva. Neporažena momčad stiže u goste osvježenju HNL-a možda bez nekoliko važnih igrača.

-  Što se novosti oko igračkog kadra tiče, Marko Vešović i Filip Bradarić nisu trenirali s ostatkom momčadi i njihov je nastup još uvijek pod upitnikom. Ante Kulušić i Roman Bezjak putuju u Osijek, ali za njihov nastup bit će potrebno što kvalitetnije odraditi posljednji trening - rekao je Matjaž Kek.

S druge strane, Osijek djeluje spremno nakon jakih pripremnih utakmica. Pobijedili su ruski Rubin iz Kazanja, remizirali protiv prve momčad Rusije Spartaka iz Moskve te izgubili od ukrajinskog prvaka, kijevskog Dinama.

Sve to daje ohrabrenje Zoranu Zekiću uoči sraza u Gradskom vrtu, a kad na sve nadovežemo posljednji ogled ova dva kluba u Osijeku - Riječane čeka delikatan posao. 

Posljednjeg dana srpnja 2016. Rijeka je uz dosta sreće golom baš bivšeg igrača Osijeka Josipa Mišića srušila Osječane na njihovom stadionu. 

'Ljuti' Hajduk gostuje kod Splita

Derbi sv. Duje na rasporedu je od 17 sati. Hajduk stiže kao favorit poslije kvalitetno odrađenih priprema gdje su 'bili' pokazivali dobru igru pod vodstvom španjolskog trenera Joana Carrilla. Dnipro, Trencin i Vardar su nadigrani u Turskoj, pozitivna stvar je 'buđenje' Nikole Vlašića, dobra forma Marka Futacsa te dolazak bugarskog stopera Terzieva.

Split s druge strane ima problema - tek su dobili novog trenera Akrapovića nakon propadanja dogovora s Elvisom Scorijom. 

Hajduk pored svega ima i strašan motiv - Split ih je izbacio iz igre za Kup u četvrtfinalu i na Parku mladeži ne smiju kalkulirati, traže se samo tri boda.

Derbi na San Siru

'Finalna' utakmica večeri je derbi Pašalića protiv Kalinića, Badelja i Milića na mitskom San Siru. Fiorentina gostuje kod Milana, a od prve minute trebali bi zaigrati Mario Pašalić, Milan Badelj i Nikola Kalinić.

Gost je u nešto boljoj formi, posebno poslije teške pobjede u Njemačkoj protiv Gladbacha golčinom Federica Bernardeschija. Imaju tri pobjede u posljednje četiri utakmice te osciliraju igrom, dok je Milan zapao u slabu formu.

Iako su dobili Bolognu 8. veljače s dva igrača manje golom našeg Pašalića, njihova igra nije zalog za optimizam što se vidjelo na Olimpicu protiv Lazija.

Rimljani su zaslužili igrom i šansama bodove, ali 'rossonere' je spasio Suso u samom finišu utakmice. U prvoj utakmici u Firenzi ova dva kluba igrala su bez golova 25. rujna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.