Obavijesti

Sport

Komentari 21

Norveško čudo ruši rekorde: 7. gol u prve četiri utakmice LP-a

Norveško čudo ruši rekorde: 7. gol u prve četiri utakmice LP-a
8

Erling Haaland zabio je gol u remiju Salzburga i Napolija (1-1). To mu je sedmi gol u prve četiri utakmice Lige prvaka. Svi drugi igrači, otkada se ovo natjecanje igra, iza njega su za barem dva gola...

VIDEO

Napoli je kao veliki favorit kiksao u susretu sa Salzburgom odigravši 1-1, a zvijezda večeri opet je bio igrač gostiju Erling Braut Haaland.

On je zabio čak sedam golova u prve četiri utakmice Lige prvaka, čak dva više nego bilo koji drugi igrač u povijesti natjecanja. Golom protiv Liverpoola izjednačio se s Gnabryjem na vrhu najboljih strijelaca ovog elitnog europskog natjecanja, a sada je zasjeo na njen vrh. 

- Slušam himnu Lige prvaka još otkad sam bio dječak, to je moja omiljena pjesma - rekao je jednom prilikom Erling, a sada je dokazao i pokazao koliko ta pjesma utječe na njega. Samo mu pustite pjesmu Lige prvaka, i on će trpati kao lud.

U 11. minuti susreta pucao je s 11 metara, a bio je dovoljno precizan da Salzburg dođe do vodstva. Ipak, u 44. minuti rezultat je izjednačio Hirving Lozano, a do kraja susreta, brojke se na semaforu nisu mijenjale. Tako je Napoli i dalje ostao na drugoj poziciji i četiri boda prednosti nad Salzburgom u grupi. 

Ljepotica! Chelsea je stigao tri gola minusa, pobjedu uzeo VAR
Ljepotica! Chelsea je stigao tri gola minusa, pobjedu uzeo VAR

Igra zbog oca

Mladi (19) Norvežanin je u Salzburg stigao iz Moldea za pet milijuna eura, njegova vrijednost je sada 12, a uskoro bi to moglo vrtoglavo skočiti u nebesa. Ukoliko ste ikonski ljubitelji nogometa, onda ste sigurno čuli za njegovog oca Alf-Ingea Haalanda koji je igrao u Manchester Cityju i Leedsu, no karijera mu nije potrajala baš dugo jer mu je Roy Keane 2003. godine u jednom startu slomio nogu i tako ga otpremio u prijevremenu mirovinu. Zbog toga se Erling odlučio na nogomet. 

Champions League - Group E - FC Salzburg v Napoli

Uzor mu je Ronaldo

Patrice Evra jednom je ispričao priču kako ga je Cristiano Ronaldo često zvao na večeru, a uvijek bi jeli ribu što je njega nerviralo. Čim je to čuo, mladi Norvežanin se počeo hraniti baš kao Portugalac, ispričao je jednom prilikom Erlingov otac.

- Erling se odrekao svega i to je nevjerojatna žrtva. Napustio je dom kada je imao samo 16 godina i otišao je u Molde. Njegov cilj je da uspije kao nogometaš i bude najbolji - rekao je Alf-Inge.

Sav taj rad i trud je pokazao ove sezone u kojoj je u 17 utakmica zabio čak 23 gola, a sedam je utrpao u Ligi prvaka. Namučio je i Redse koji su prije njegovog ulaska imali 3-0, a on je uspio tijekom drugog poluvremena zabiti za 3-3! No Liverpool je na kraju zabio za 4-3 i došao do pobjede. U prvom kolu njegova momčad je pobijedila Genk 6-2, a on je utrpao čak tri gola.

Klopp mađioničar: 'Redsi' će u dva dana igrati dvije utakmice
Klopp mađioničar: 'Redsi' će u dva dana igrati dvije utakmice
CL - 19/20 - RB Salzburg vs. SSC Napoli

Tata, tata, zabio sam na Anfieldu

Haalandov otac zabio je Liverpoolu na Anfieldu 1997. godine u porazu njegovog Leedsa od 3-1, a sada se može i on hvaliti da je to uspio napraviti. 

- Sada imam isti broj golova na Anfieldu kao i moj otac. Kad sam bio mali, često mi je ponavljao da je zabio gol na Anfieldu. Hvalisao se. Sada, kada se budemo vidjeli, moći ću mu reći da sam ga i ja dao Liverpoolu - rekao je ovaj čudesni mladić.

Slavia šokirala Barcu na Nou Campu, Vidalu su poništili gol
Slavia šokirala Barcu na Nou Campu, Vidalu su poništili gol

Liverpool se provukao

Iako utakmica s Genkom za prvaka Europe nije trebala predstavljati problem, momci s Anfielda itekako su se namučili kako bi sačuvali tri boda kod kuće rezultatom 2-1. Naime, iako su odlično startali i u 14. minuti došli do vodstva preko Wijnalduma, u 40. minuti susreta odgovorili su i gosti. Samatta je zabio za izjednačenje prije odlaska na pauzu, a asistirao je Bryan Heynen. 

Odmor u svlačionici je, čini se, dobro došao Liverpoolu čiji su se igrači u drugi dio vratili svježi te su u 53. minuti vratili vodstvo koje su uspjeli zadržati do kraja kako bi zadržali i vodeću poziciju u skupini. Genk je s tri poraza i jednim remijem posljednji u društvu.

Dejan Lovren nije zaigrao za 'redse'.

Champions League - Group E - Liverpool v KRC Genk

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu