Obavijesti

Sport

Komentari 991

Novak Đoković zastrašujućom lakoćom je obranio Australiju

Novak Đoković zastrašujućom lakoćom je obranio Australiju
9

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković obranio je naslov na Australian Openu. U finalu je lakoćom pobijedio Andyja Murraya 6-1, 7-5, 7-6 i uzeo svoj šesti naslov

VIDEO

Ništa novo na Australian Openu. Novak Đoković (28) lakoćom je obranio naslov u finalu pobijedivši škotskog tenisača Andyja Murraya (28) 6-1, 7-5, 7-6.

Najbolji svjetski tenisač ovim se naslovom izjednačio s Australcem Royom Emersonom na vrhu povijesnog poretka tenisača s najviše pojedinačnih naslova na Australian Openu. Srpskom majstoru ovo je šesti naslov u Melbourneu.

Nemoćnom Škotu ovo je peti finalni poraz u Australiji te čak četvrti od Đokovića. U sva četiri meča Murray je zajedno osvojio tek dva seta . Ni danas nije popravio skor, a najbliži je bio u posljednjem setu koji je izgubio u tie-breaku 7-3. Ovim naslovom Novak Đoković postao je i bogatiji za dva i pol milijuna eura.

- Prije svega, Andy veliki si sportaš, osoba i prijatelj. Igraš odličan tenis i vjerujem da ćeš imati prilike osvojiti ovaj turnir - rekao je Novak Đoković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

A koliko mu Škot leži dokazuje i podatak da je Đokoviću ovo 11. pobjeda u posljednjih 12 mečeva protiv Murraya. Velikom srpskom tenisaču ovo je i 11. osvojeni Grand Slam turnir čime se izjednačio s Bjornom Borgom i Rodom Laverom. Najuspješniji je upravo u Melbourneu, gdje je osvojio šest naslova, dok ima tri naslova u Wimbledonu i dva na US Openu. Jedina enigma mu je Roland Garros gdje je igrao triput u finalu, no nikad nije osvojio naslov.

- Velika je čast spominjati se u istoj rečenici s takvim legendama tenisa - rekao je Novak uz ovacije navijača.

Murray ni iz petog pokušaja nije uspio podići pehar i tuga je na njegovu licu bila itekako vidljiva.

- Želim čestitati Novaku. Ponovno je odigrao sjajan turnir i apsolutno zaslužio naslov - rekao je Murray te kroz suze poručio supruzi koja treba roditi svaki dan i nije bila s njim u Melbourneu:

- Ljubavi, hvala ti. Bila si moja stijena, nadam se da gledaš ovo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 991
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.