Obavijesti

Sport

Komentari 0

Novi problemi s vjetrom: Uoči zadnjeg dana Stipanović vodi

Novi problemi s vjetrom: Uoči zadnjeg dana Stipanović vodi
1

Nakon što se jučer zbog bonace nije jedrilo, danas je uz dosta borbe s vjetrom održano jedno jedrenje, i to samo za finalne zlatne skupine, i to skraćeno

VIDEO

Dan prije kraja Europskog prvenstva u klasama laser i laser radial u Splitu, Tonči Stipanović je prvi, a Tina Mihelić druga u poretku i s velikim izgledima za medalje očekuju sutrašnji završni dan jedrenja.

Još jedan iznimno težak dan na regatnim poljima europskih prvenstava za olimpijske samce u Splitu. Vremenski uvjeti su zaista zakomplicirali natjecanje maksimalno. Nakon što se jučer zbog bonace nije jedrilo, danas je uz dosta borbe s vjetrom održano jedno jedrenje, i to samo za finalne zlatne skupine, i to skraćeno. Hrvatski jedriličari su pokazali staloženost najvećih, jer nije nimalo jednostavno odraditi posao kad su bodovne razlike minimalne, kad jedriš pred očima prijatelja i obitelji, kad su uvjeti na moru granični i najmanja greška može biti teška kazna, kad se plovovi prekidaju i ponavljaju, kidaju živce. Sve to su uspjeli u glavi složiti kako treba Tonći Stipanović i Tina Mihelić.

Tonći je pobijedio jedini plov održan za zlatnu finalnu, Tina je druga prošla ciljnom linijom, konkurencija je podlegla pritisku i griješila. Čak je i veliki Brazilac Robert Scheidt zabilježio 18. mjesto.

Uoči zadnjeg dana Stipanović je prvi sa šest bodova prednosti u odnosu na Nizozemca Rutgera van Schaardenburga na drugom mjestu, te isto toliko u odnosu na trećeplasiranog Britanca Nicka Thompsona.

- Stvarno težak dan, regatni je pokušavao održati plov nekoliko puta. Uspio sam odvoziti stvarno super, vodio sam od samog početka, skroz sam zadovoljan, nije moglo bolje i nadam se da će sutra biti isto tako. Bit će teško još do kraja – rekao je Tonći.

Stipanović je na najbolji mogući način proslavio 28. rođendan. Po povratku s mora i on i konkurencija počastili su se velikom i slasnom tortom. Sjajno jedri i Filip Jurišić, zauzima visoko deseto mjesto, njegov najbolji nastup na seniorskom EP dosad.

A tko je Tonću bolje mogao uručiti tortu nego Tina Mihelić, koja također danas ima puno razloga za zadovoljstvo. Nakon što se cijelog tjedna uglavnom vrzmala oko sedmog mjesta ukupnog poretka s današnjim drugim mjestom u zlatnoj skupini lansirala se na drugo mjesto ukupno. Bolja od nje je samo mlada Njemica Svenja Weger (21), vrlo lagana i stoga jako brza po vjetriću koji ovih dana puše u splitskom akvatoriju.

- U njenim godinama ja sam osvojila svoje prvo europsko zlato, ha, ha, ha…. Odličan dan za mene, dobro sam jedrila cijeli plov, bilo je stvarno teško, vjetar je okretao, poslije je pao, nadala sam se da ćemo doći do cilja, bilo je skraćenje polja. Super je završilo. Mislim da je meni veliki plus što sam dosta konstantna. Uvijek je dobro kad su teški uvjeti na moru, tada druge cure zeznu, a ja ostanem u vrhu – komentirala je Tina.

Treća je Britanka Chloe Martin. U zlatnoj skupini Radiala Ana Zelić je 40.

Regatni odbor sutra je predvidio start ili u 10 ili u 11 sati, predviđena su tri jedrenja, međutim s obzirom da je prognoza i dalje vrlo loša, slab vjetar i dalje, vrlo je upitno što će se zapravo odjedriti. Svečano proglašenje najboljih održat će se u lučici JK Split sutra, subota 14. lipnja, s početkom u 19.30.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu