Obavijesti

Sport

Komentari 19

Od Đakova do vrha svjetskog rukometa: Šogore, dodaj loptu

Od Đakova do vrha svjetskog rukometa: Šogore, dodaj loptu
1

DJEČACI SU ODRASLI Domagoj i Marko prvi put skupa su igrali za Đakovo kao tinejdžeri, u međuvremenu su postali veliki prijatelji, a od ljetos su i - rodbina

VIDEO

Kad smo se Domagoj i ja upoznali? Uh, bilo je to tisućuosamsto i neke..., nasmijao se Marko Kopljar, koji je s Duvnjakom suigrač, prijatelj, a kad je oženio Domagojevu sestru Ivu, postali su i šogori.

- Odličan je igrač, ali odličan je i kao ujak - kaže Kopljar, koji je odrastao i rukomet počeo igrati u Požegi, dok je dvije godine mlađi Domagoj karijeru započeo u rodnom Đakovu.

- Znamo se mi još iz dana kad smo igrali međusobno kao kadeti, on za Požegu, a ja za Đakovo. Kad sam ga prvi put vidio, bio je valjda jednako visok kao sad, ali puno mršaviji. Mislio sam si: ‘Što je ovo...’ - sa smiješkom kaže Duvnjak.

Prvi put su zajedno zaigrali kad je Domagoj imao 14, a Marko 16 godina. Našli su se u reprezentaciji Slavonije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imao sam 16, on 14, a ta je selekcija bila do 18 godina. Razlika od četiri godine u tim uzrastima stvarno je golema, ali on je već tada pokazivao kvalitetu. S 15 godina igrao je za U-19 reprezentaciju i s tim se ljudima nosio tako da sam bio u šoku. Nije se još ni formirao do kraja, nije ni izrastao, ali na svakom je treningu pokazivao strašnu kvalitetu. Tu sam ga zapamtio - kaže Kopljar.

Putevi su im se opet spojili dvije godine poslije. Kopljara je Medveščak poslao na posudbu u Đakovo, a ondje ga je dočekao Duvnjak.

- Sjećam se da mi je on prvi poslao poruku nakon što smo to dogovorili - kaže Kopljar.

I tu je počela priča o jednom rukometnom prijateljstvu. I o uspješnoj suradnji na terenu.

- Svi suigrači bili su puno stariji, ali Dule je bio glavni igrač, najbolji strijelac i asistent, a često se te sezone znalo događati da ima i po deset ukradenih lopti po utakmici - priča Kopljar, koji je imao drukčiji put, kasnije se razvio u igrača za najvišu razinu, ali zato je kapetan danas on.

- Super se snalazi u toj ulozi. Već godinama je ovdje i ovaj posao odrađuje zaista odlično. Ma nemam ni riječi prigovora - smješka se Duvnjak, koji je svojem šogoru zamjenik.

- Pomažemo jedan drugome uvijek, pa tako i kad treba povesti momčad. Drago mi je što ga imam uz sebe - kaže Dule.

Danas više ni sam ne zna čuje li se češće s Markom ili sa sestrom Ivom.

- Kad se čujem s Markom, kažem mu da mi da malo sestru na telefon. I obrnuto, naravno - rekao je Duvnjak.

Uoči EP-a su se i ozlijedili praktički istodobno, ali u Poljskoj stišću zube i igraju. I, kao i uvijek, jedan drugome čuvaju leđa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener